De Balijhoeve staat op het voormalig terrein van de Floriade en is gelegen aan Kurkhout 100 te Zoetermeer. Op deze locatie is een stadsboerderij gevestigd die wordt beheerd door de gemeente Zoetermeer. De stadsboerderij bestaat uit een hoofdgebouw, stallen en weiden. De kerntaak van de Balijhoeve is informatie bieden en onderwijs verzorgen over natuur en dieren.

Stadsboerderij De Balijhoeve

Sociaal ontmoetingspunt in de wijk

De Balijhoeve wordt verbouwd om nog beter dienst te kunnen doen als sociaal ontmoetingspunt in de wijk. Het hoofdgebouw wordt gerenoveerd en uitgebreid. Daarnaast zal de kinderboerderij gebruikt gaan worden als bijeenkomstruimte en komt er een kleinschalige, maatschappelijk verantwoorde horecavoorziening. Aan de bestaande stal, achtergelegen op het terrein, komt een uitbreiding. Aan de stal vooraan het terrein komt een kleine overkapping.

Planning

Het ontwerp voor de nieuwe Balijhoeve is af. Op 9 maart is dit ontwerp tijdens een online bijeenkomst gedeeld met omwonenden en geïnteresseerden. Aannemer SKN Bouw start in de zomer van 2021 met de verbouwing. De verwachte oplevering is in het eerste kwartaal van 2022.

Zie ook

www.stadsboerderij.org(externe link)

Nieuwe Balijhoeve voorzijde
Nieuwe Balijhoeve - achterzijde
Nieuwe situatie Balijhoeve weergegeven op een kaart