Veelgestelde vragen corona en ondernemen

Kan ik uitstel van belastingbetaling krijgen?

De Belastingdienst heeft meerdere maatregelen genomen ter ondersteuning van ondernemers, waaronder uitstel van belastingbetaling. Bezoek de website van de Belastingdienst voor de meest actuele informatie en een uitgebreide toelichting.

Hoe kom ik aan extra bedrijfskrediet?

Ondernemen gaat hand in hand met financiële zaken. U zoekt een passende financiering voor uw bedrijfsplan. Of u wilt de geldzaken in uw onderneming beter regelen. Voor een up-to-date advies stelt u uw vraag gratis aan de KVK Financieringsdesk: 0800-1014. De KVK-adviseurs helpen u graag op weg.

De KVK Financieringsdesk is er voor alle ondernemers met vragen over geldzaken en financiering.

Samen met KVK komt u aan een antwoord op vragen over:

  • financieringsvormen: bestaande en nieuwe
  • overheidsregelingen: subsidies en garanties
  • geldzaken: begroten, administratie en verzekeren

Waar kan ik terecht voor gratis professionele coaching?

Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan.

Ondernemers kunnen hiervoor terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB), dat mede door EZK gefinancierd wordt. Eerder betaalden ondernemers hier een eigen bijdrage van 150 euro voor.

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) is een kleine organisatie die al 40 jaar bestaat en werkt met zo'n 300 vrijwilligers, veelal oud-ondernemers, om mkb-ondernemers met coaching bij te staan. Dat gebeurt meestal door middel van trajecten van 6 maanden, waarin ondernemers onbeperkt beroep kunnen doen op de expertise van het OKB.

In deze coronatijd vormt het OKB in het verlengde van de Kamer van Koophandel (KVK) als het ware de tweedelijnszorg voor ondernemers: de KvK is het eerste loket voor informatie en advies; het OKB voor (verdere) coaching en advies.

Het OKB houdt spreekuur (op afspraak) in Ter Zake Het Ondernemershuis in Zoetermeer.

Met wie kan ik de mogelijkheden voor mijn onderneming verkennen?

Op de website van ter Zake Het Ondernemershuis staan de actuele regelingen, deskundigen en coaches. Voor een eerste verkenning kunt u ook contact opnemen met de ondernemerscoach van Ter Zake.