Een deel van het Stadshart van Zoetermeer heeft een volledig nieuwe uitstraling met meer kleur en sfeer gekregen. De winkelpanden zijn groter geworden, het openbaar gebied is aangepakt en de parkeergarages zijn opgeknapt. Dit deden we in samenwerking met vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco-Westfield. Het project Upgrade Stadshart is in april 2022 opgeleverd en wordt momenteel overgedragen aan beheer. Het is de bedoeling met iedere vastgoedeigenaar afspraken vast te leggen over het ontwerp, de kosten en de uitvoering. Dit jaar zal voor deelgebied 3 onderzocht worden of het mogelijk is afspraken te maken met onder andere de vastgoedeigenaren van de Stadshartpassage over een herinrichting van het gebied.

Definitief ontwerp Stadshart

Om het Stadshart nu en in de toekomst aantrekkelijk te houden heeft een deel van het openbaar gebied in het Stadshart een nieuwe inrichting gekregen. Buro Sant en Co heeft in samenspraak met een aantal stakeholders, zoals de eigenaren en een klankbordgroep, een definitief ontwerp gemaakt voor het openbaar gebied.

Aannemer Bunnik Groep zorgt voor de uitvoering van het werk tussen het Spazio en Driekant (winkel Douglas). Daarnaast zijn er plannen om de Brusselstraat opnieuw in te richten. Dit wordt een fietsstraat.

Impressie Upgrade Stadshart (Sant en Co)
Kaart met werkzaamheden Stadshart

Laatste nieuws

Werkzaamheden

Het waterelement (fontein), op het Promenadeplein is klaar en aangezet. In oktober 2021 zijn de werkzaamheden aan het Promenadeplein gestart. Het plein heeft nieuwe bestrating met klinkers en blindengeleidenstenen, en nieuwe goten gekregen. Het water zit in een put vanwaar het via rode slangen richting de spuiters wordt geleid. Inmiddels is deze levendige ontmoetingsplaats omringd door winkels en restaurants niet weg te denken uit het Stadshart.

Op een paar kleine onderdelen na, zijn de werkzaamheden aan het plein zo goed als af. Door een aanpassing in het ontwerp was het nodig om extra natuursteen te bestellen in China. Door de coronapandemie duurt de levering langer dan verwacht. Hierdoor kunnen de werkzaamheden op het Promenadeplein niet afgemaakt worden. Daarom wordt het Promenadeplein nu tijdelijke dicht gestraat met noodbestrating, zodat het Promenadeplein toch bereikbaar is. Naar verwacht, wordt het nieuwe natuursteen in april of mei 2022 geleverd en kunnen de werkzaamheden weer worden opgepakt.

Voorafgaand aan alle werkzaamheden informeert aannemer Bunnik per brief de omliggende panden. Deze brieven vindt u onderaan bij de te downloaden documenten. Wilt u de werkzaamheden van dichtbij volgen? Download dan de BouwApp, herkenbaar aan de gele helm, uit de Appstore of Google Playstore. In de BouwApp zoekt u op projectnaam 'Upgrade Stadshart Zoetermeer'. Als u het project aanmeldt als favoriet, dan ontvangt u berichten als wij nieuwe informatie online zetten. Heeft u vragen over onze werkzaamheden, dan kunt u deze stellen aan de omgevingsmanager via 06-38106938 of per e-mail stadshart@bunnikgroep.nl

Heeft u vragen over onze werkzaamheden, dan kunt u deze stellen aan de omgevingsmanager via 06-38106938 of per e-mail stadshart@bunnikgroep.nl

Overzicht projecten Binnenstad

www.zoetermeer.nl/binnenstad

Documenten