Vijf uur radio door en over ondernemend Zoetermeer: tijdens de Dag van de Ondernemer zetten gemeente Zoetermeer en Netwerk Zoetermeer met een live uitzending van radio NRG 079 (spreek uit: 'Energy Zoetermeer'), ondernemers in de stad in het zonnetje.

Live vanuit Ter Zake Het Ondernemershuis

De uitzending werd live uitgezonden vanuit Ter Zake Het Ondernemershuis en werd gepresenteerd door Jan Iedema, wethouder economie, arbeidsmarkt, innovatie en citymarketing, en Sebastiaan Smits, directeur Netwerk Zoetermeer.

De eerste vier uur werden onderscheidende ondernemers ontvangen in de studio. Er werd uitgebreid gesproken over thema's als innovatie & digitalisering, onderscheidend ondernemen, het succes van familiebedrijven en toekomstgericht ondernemen. Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland, belde tijdens de uitzending in om met Jan Iedema in gesprek te gaan over het belang van ondernemers voor Nederland. Het laatste uur van de uitzending werd ingevuld door studenten Applied Data Science & Artificial Intelligence van de Haagse Hogeschool, die een opleiding volgen op de Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

Unieke invulling Dag van de Ondernemer

Met deze derde editie van radio NRG 079 heeft Zoetermeer opnieuw een unieke invulling gegeven aan de jaarlijkse Dag van de Ondernemer. Vele bezoekers kwamen gedurende de uitzending een kijkje nemen in het NRG079 Lunchcafé in Ter Zake Het Ondernemershuis.

De uitzending is terug te kijken en te beluisteren via www.nrg079.nl(externe link).