Studenten en scholieren kunnen vanaf 1 november 2023 terecht in de nieuwe studieruimtes in Gymworld. De studieruimtes zijn open op dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 22.00 uur en op zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Ongeveer 30 studenten kunnen daar tegelijkertijd terecht.

'Niet alle studenten en scholieren hebben thuis een plek om rustig te studeren.' licht wethouder onderwijs Marijke van der Meer toe. 'Toen de raad aan het college vroeg om te zorgen voor studieplekken voor deze jongeren hebben we direct gezegd dat we ze die graag willen bieden.'

3 studieruimtes

In overleg met een aantal raadsleden die het verzoek aan het college hebben gedaan is in Gymworld een goede locatie gevonden. Hier zijn 3 vergaderzalen ingericht. Gezamenlijk is er plaats voor ongeveer 30 studenten die tegelijkertijd in alle rust kunnen studeren.

Faciliteiten

Er is internet geregeld waardoor de 3 studieruimtes beschikken over een wifi verbinding. Later in november wordt dit uitgebreid naar het hele pand. Er is een toezichthouder aanwezig voor hulpvragen. De horecagelegenheid van Gymworld past haar openingstijden aan zodat de studenten tijdens de studie-uren eten en drinken kunnen halen.

Evaluatie

Na een jaar wordt er gekeken of de studenten tevreden zijn met de aangeboden studieruimte. Ook de opkomst van het aantal studenten wordt gemeten. Afhankelijk van de resultaten, wordt besloten of de studieruimte voor een langere periode openblijft.