Er zijn tijdens de verkiezingen op woensdag 15 maart 56 stembureaus open, er is er altijd wel een bij u in de buurt.

Waar mag ik stemmen?

Op de achterkant van de kandidatenlijst die u thuis krijgt en op www.zoetermeer.nl/stembureaus vindt u een overzicht van de stembureaus in Zoetermeer. De stembureaus zijn per wijk verdeeld. Zo ziet u gemakkelijk welk stembureau voor u het dichtst in de buurt is. Komt het u beter uit om op een ander stembureau in Zoetermeer te stemmen, dan kan dat ook.

Hoe druk het is bij een stembureau ziet u via www.zoetermeer.nl/stembureaus.

Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van plekken die goed bereikbaar zijn. Op sommige plekken zijn 2 stembureaus. Let op: het kan zijn dat de ruimte waar u in het verleden heeft gestemd dit jaar niet gebruikt wordt.

Openingstijden stembureaus

De stembureaus zijn open op:

  • woensdag 15 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur (alle stembureaus open voor alle kiezers)

Toegankelijkheid stembureaus

Alle stembureaus zijn zo ingericht dat kiezers met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk hun stem zelfstandig kunnen uitbrengen. In het overzicht van stembureaus wordt aangegeven of deze deels of geheel toegankelijk zijn voor kiezers met een lichamelijke beperking.

In totaal heeft Zoetermeer op 15 maart 56 stembureaus. De stembureaus zijn toegankelijk volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Hoe maakt de gemeente de stembureaus toegankelijk?

Bij alle stembureaus is een gehandicaptenparkeerplaats aanwezig. Verder zorgt de gemeente voor goede drempels en drempelhulpen waar dit nodig is. Voor kiezers met een visuele beperking zijn alle stembureaus uitgerust met leesloepen.

Op het stembureau Stadhuis treffen we aanvullende maatregelen om kiezers met een visuele beperking zelfstandig hun stem te kunnen laten uitbrengen. We gebruiken op dit stembureau een stemmal en soundbox (audio-ondersteuning).

Meld uw ervaring

De gemeente spant zich in om de toegankelijkheid van onze stembureaus, waar nodig, te verbeteren. Heeft u een suggestie voor of klacht over de toegankelijkheid van een stembureau? Maak hiervan een melding(externe link).

Meer informatie

Kiezers met een lichamelijke of visuele beperking