Met de inspirerende theatervoorstelling 'Dromen Vangen' startte maandagavond 12 februari in de SilverDome de campagne Positieve Gezondheid.

Wethouder Ingeborg Ter Laak voelt zich verantwoordelijk voor een gezonde stad. Haar dromen zijn te vangen in een stad die niet denkt vanuit het beter worden, maar vanuit het beter zijn. In haar openingswoord benadrukte zij dat deze kick-off het begin is van een beweging waarin de vele initiatieven voor positieve gezondheid samenkomen. "We beginnen namelijk niet op 0. Er zijn al vele initiatieven van Welzijn op recept en Jongeren op gezond gewicht tot de Gezonde school. Het lukt pas echt als iedereen samenwerkt. Dus hebben we iedereen deze week uitgenodigd voor het theater 'Dromen Vangen' om elkaar te inspireren. Als start van de campagne 'Samen ZoeterMEER gezond'.

De campagnenaam Samen ZoeterMEER Gezond werd bedacht door @LiNa Wu en haar team, de huisarts in de Dorpsstraat. Na de felicitaties van wethouder Ter Laak gaf zij aan LiNa aan het bij Positieve Gezondheid vooral het 'samen' doen cruciaal te vinden. "Inwoners kunnen dit niet alleen en professionals uit zorg en welzijn ook niet. We hebben elkaar nodig! Alleen dan bereiken we meer gezondheid voor alle inwoners van Zoetermeer." De theatervoorstelling was een stap in het opzoeken van deze verbinding.

Wilt u meer weten over positieve gezondheid en deze campagne? Kijk dan op www.samenzoetermeergezond.nl(externe link).

Interesse in de voorstelling van woensdag 14 februari? Er zijn nog enkele plaatsen. Meld u aan via www.zoetermeer2025.nl/theatervoorstellingen-over-positieve-gezondheid(externe link)