Ook voor 543 scholieren van ONC Parkdreef en het Alfrink College in Zoetermeer is het dit jaar tijd om te kiezen. Na het eindexamen een studie doen? En zo ja, welke opleiding? De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory opende 20 oktober haar deuren om te laten zien wat studeren in Zoetermeer betekent.

'Met veel plezier mocht ik eerder dit jaar al een recordaantal nieuwe studenten welkom heten in Zoetermeer. Bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.' vertelt wethouder Marijke van der Meer (Onderwijs). 'Het is een fijne plek om te studeren. Het onderwijs bevindt zich hier midden in de praktijk. In en rondom de Dutch Innovation Factory zitten allerlei bedrijven die zich bezighouden met ICT en innovatie. Ik wens alle scholieren veel sterkte bij hun keuze.'

Opleidingen

De Haagse Hogeschool biedt in de Dutch Innovation Factory twee hbo-studies aan op het gebied van innovatie en ICT: HBO-ICT met differentiaties Innovative Development en Information Security Management, én de studie Applied Data Science & Artificial Intelligence. Deze laatste studie is uniek in Nederland. Beide studies bieden een uitstekend toekomstperspectief.

Leerzame dag

Tijdens het bezoek van het ONC Parkdreef en het Alfrink College gingen de scholieren aan de slag met hardware (onder de noemer Robots) en volgden zij workshops. De workshops stonden in het teken van OSINT (Open Source Intelligence): Het inzichtelijk maken van de online aanwezigheid van organisaties en de wijze waarop aanvallers hier mogelijk misbruik van kunnen maken.

Dit is de plek

Ook studeren in het Dutch Innovation Park? Lees meer over de opleidingen en de leeromgeving op Onderwijs - Dutch Innovation Park(externe link).

Logo Dutch Innovation Park

Over Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Deze business gedreven regiocampus in Zuid-Holland stimuleert en faciliteert ontmoeten, open innoveren en een leven lang ontwikkelen. Op deze campus delen IT-bedrijven en zo'n 800 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl(externe link).

Foto: Arina Jevsejeva