De beweegroute "Rondje gezond" in nieuwe stadswijk Entree is op 1 juli feestelijk geopend. De beweegroute draagt bij aan een gezonde leefstijl, met ruimte voor ontmoeting en andere buitenactiviteiten, en verbindt Entree met de omliggende wijken Driemanspolder en Meerzicht. 

Wethouders Jan Iedema, Ronald Weerwag en Bouke Velzen waren aanwezig bij de feestelijke opening. Op de route wordt gebruikgemaakt van straatmeubilair in de omgeving en van beweegtoestellen.

Voor ieder wat wils

Het Rondje Gezond nodigt je uit om in beweging te komen, lekker in de buitenlucht. Door de gemarkeerde stoeptegels en bordjes met de beweegtips te volgen ben je op een leuke manier goed bezig voor lichaam en geest. Het Rondje Gezond is toegankelijk voor alle leeftijden en sportniveaus. De beweegroute staat uit verschillende onderdelen:

  • KWIEK-beweegroute: eenvoudige oefeningen om je balans, kracht en uithoudingsvermogen te trainen
  • QR-route: creatieve, uitdagende oefeningen voor de ultieme street workout
  • Beweegtoestellen op de route: kies je eigen uitdaging
  • Denkoefeningen op de route: de hersenkrakers

De totale route is 4 km. Het rondje Entree is 1.670 m en het rondje Meerzicht en Driemanspolder 1.300 m.

Bewegen en ontmoeten

Samen is bewegen nog leuker. In samenwerking met KWIEK, sportaanbieders, zorgaanbieders, maatschappelijke welzijnsorganisaties, de provincie en diverse afdelingen van de gemeente nodigt Zoetermeer iedereen uit om te bewegen én te ontmoeten. Met een sportvereniging, in groepjes, met z’n tweeën of alleen. Je komt elkaar tegen

Bekijk een video over de opening van de beweegroute.(externe link)