Nieuwe speel- en ontmoetingsplek in Burg. Hoekstrapark

Home > Rokkeveen > Projecten in Rokkeveen > Nieuwe speel- en ontmoetingsplek in Burg. Hoekstrapark

Nieuwe speel- en ontmoetingsplek in Burg. Hoekstrapark

RSS

Op het speelveld in het Burgemeester Hoekstrapark zijn de speeltoestellen verouderd en versleten. En een nieuwe inrichting van het veld is hard nodig. De gemeente Zoetermeer wil hier een centrale speel- en ontmoetingsplek van maken, die voor alle buurtbewoners aantrekkelijk is. Met het 'Buurtpleinenspel' gaat ontwerpbureau Urban Synergy in gesprek met bewoners uit de buurt om een gezamenlijk plan voor het speelveld te maken. Buiten is plek voor iedereen!

Verzamelen van ideeën uit de buurt

Op 19 september werd een bijeenkomst op het grote centrale speelveld in het Burgemeester Hoekstrapark georganiseerd. Bewoners konden aangeven wat goed is aan de plek, wat beter kan en hoe het grote centrale speelveld een speel- en ontmoetingsplek kan worden voor alle leeftijden. De bijeenkomst was gezellig en opkomst was erg goed! 161 Bewoners hebben op deze dag hun mening gegeven. Daarnaast zijn via de mail verschillende inspirerende ideeën binnen gekomen.

Uitkomsten van de 1e bijeenkomst

Hier leest u de resultaten van 19 september 2018.

Van ideeën naar plannen

40 Bewoners hebben op 19 september aangegeven mee te willen denken in het vervolgtraject. We hebben uit deze groep een selectie gemaakt van 14 bewoners, met wie we verder gaan praten over en kijken naar de invulling van het park. De selectie is zo gemaakt dat er een goede verdeling is gemaakt tussen jong en oud en bewoners uit alle verschillende delen in de buurt van het Burgemeester Hoekstrapark.

Op 6 november 2018 is met de selecte groep verder ingezoomd op het plangebied, waarbij gevraagd is naar de meest geschikte locatie voor de thema's 'vrije ruimte', 'avontuurlijk spelen' en 'natuurrijk', welke activiteiten en sfeerbeelden daarbij horen.

Uitkomsten van de 2e bijeenkomst

Hier leest u de resultaten van 6 november 2018.

Vervolg

Ontwerpvoorstel

Op basis van alle input die we dan hebben verzameld wordt een ontwerpvoorstel gemaakt voor het park. Intern wordt deze natuurlijk ook nog besproken. En wanneer we zover zijn, dan nodigen we alle bewoners uit om langs te komen om het ontwerp te komen bekijken.

Hoe blijft u op de hoogte?

U kunt het vervolgtraject volgen via onze Facebook-groep: 'Nieuwe speel- & ontmoetingsplek in 't Burgemeester Hoekstrapark, Zoetermeer'.

Mocht u geen Facebook-account hebben, dan horen we dat graag en zullen we u bij updates via de mail op de hoogte houden. U kunt u zich hiervoor aanmelden via info@urbansynergy.nl.

Wijkpost Rokkeveen

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op maandag gesloten.

Nathaliegang 79
2719 CP Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9006
E-mail: wijkpostrokkeveen@zoetermeer.nl

Kalender

20 mrt: Spreekuur wijkagenten

26 mrt: Workshop Administratie en financiën

5 apr: Toernooi straatvoetbal

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert