Trashchallenge van start

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen > Trashchallenge van start

Trashchallenge van start

RSS

Op zaterdag 19 juni gaf wethouder Groeneveld in het Binnenpark, samen met De Afvalbutlers, het startsein voor de Trashchallenge. Een uitdaging in de vorm van een tienwekelijkse estafette waarbij wekelijks een deelnemer de 'gouden knijper' overhandigt aan de volgende deelnemer.

'Nu het weer mooi weer is, trekken mensen massaal naar buiten', zegt wethouder Jakobien Groeneveld. 'Met de Trashchallenge willen we op een speelse manier aandacht vragen voor het probleem van zwerfafval. Hoe belangrijk het is voor onze gezondheid en leefbaarheid om Zoetermeer schoon te houden'.

Louise Geldof, initiatiefneemster van de estafette, overhandigde de 'gouden knijper' aan Esmael Zamani (raadslid D66) die hiermee de eerste deelnemer werd van de Trashchallenge. Naast andere deelnemers aan de challenge waren ook de aannemers Hoek Hoveniers en Vermeulen aanwezig. De aannemers zorgen ervoor dat het afval wekelijks opgehaald en gewogen wordt. Niet alleen inwoners doen mee maar ook drie basisscholen uit Palenstein en cliënten van Dagbesteding Aspergeakker.

Op zaterdag 28 augustus is de afsluiting van de challenge met een lunch voor alle deelnemers en wordt de winnaar bekend. Het woord 'challenge' zegt het al, wie het meeste zwerfafval heeft opgehaald wint de 'gouden knijper'. U kunt de challenge volgen via deze website en op social media.

Gaat u met ons de uitdaging aan?

Meldt u zich dan aan via schoonisgewoon@zoetermeer.nl. Wij koppelen u aan een andere zwerfafvalpakker om de gouden knijper te overhandigen of in ontvangst te nemen. U mag uiteraard ook zelf een zwerfafvalpakker benaderen.

De Trashchallenge is een project van Schoon is gewoon.

Samen Zoetermeer zwerfafval vrij!

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert