Landelijke Opschoondag 20 maart 2021

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen > Landelijke Opschoondag 20 maart 2021

Landelijke Opschoondag 20 maart 2021

RSS

Zaterdag 20 maart vond de jaarlijkse Landelijke Opschoondag = opschoon-ommetje plaats.

Op de website www.supportervanschoon.nl waren 100 Zoetermeerse acties aangemeld. Ondanks corona lag er toch nog genoeg zwerfafval om elkaar niet in de weg te lopen en veilige maatregelen in acht te kunnen nemen. Op straat, in de goot of op groenveldjes werden mondkapjes, blikjes, flesjes, plastic verpakkingen en veel sigarettenpeuken gevonden. Op afstand, maar toch nog samen.

En daar blijft het niet bij, want buurtbewoners rapen eenmalig, dagelijks of wekelijks zwerfvuil op tijdens een rondje in de buurt of door het park. Dat doen ze alleen, met z’n tweeën of in klein groepjes. Bijkomend voordeel is dat de bewoners meer betrokken raken bij hun buurt en ze inspireren anderen om ook in beweging te komen.

Veel mensen pakken de handschoen op om in actie te komen tegen zwerfafval, want afval op straat is niet normaal. Om je als inwoner, ondernemer, sportclub of vereniging iets van aan te trekken is pas normaal! Zo worden de Zoetermeerse buurten weer zwerfafvalvrije schoonheden om lentekriebels van te krijgen.

Zoetermeer is een stuk schoner geworden. De gemeente is trots en bedankt alle mensen die hebben meegewerkt!

Buren aan de Kofschipkade bereiden zich voor.

Ook wethouder Groeneveld helpt enthousiast mee!

Cliënten van Ipse De Brugge aan de Aspergeakker gaan wekelijks op pad om zwerfvuil op te rapen.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert