Nieuws Rokkeveen

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen

Nieuws Rokkeveen

RSS

Het laatste nieuws uit de wijk op deze pagina wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersorganisaties en de partners van het wijkteam zoals wijkagenten, woningcorporaties en welzijnsinstellingen.

 • Collectieve inkoopactie van diverse duurzame maatregelen

  (14-04-2021)

  Bent u een glaszetter en wilt u meedoen aan de inkoopactie van Energieloket Zoetermeer? Meld u dan bij ons aan! 
   

  Lees meer
 • Ridderschorten voor VoorleesExpress

  (14-04-2021)

  Vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats maakten deze week, in het naaiatelier, ridderschorten voor de VoorleesExpress Zoetermeer.

  Lees meer
 • Online workshop meer zelfvertrouwen krijgen

  (13-04-2021)

  Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Er zijn verschillende manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens de workshop ‘meer zelfvertrouwen krijgen’ op dinsdag 20 april ga je aan de slag met een trainer van Indigo Preventie. 

  Lees meer
 • Staatsbosbeheer zet eerste stap kwaliteitsimpuls Balij

  (08-04-2021)

  Staatsbosbeheer start vanaf 12 april met het opknappen van wandelpaden in de Balij. Dit is de eerste stap van de kwaliteitsimpuls; een project, dat met subsidie van de provincie Zuid-Holland, de recreatieve voorzieningen gaat verbeteren. De werkzaamheden duren naar verwachting 7 werkdagen. Tijdens de werkzaamheden blijft de Balij toegankelijk, wel dient er voldoende afstand bewaard te worden tot de machines in het gebied.

  Lees meer
 • Voorkom overlast van ratten in uw wijk

  (06-04-2021)

  Uw hulp is onmisbaar om overlast van ratten in en om woningen te voorkomen. Ratten komen tegenwoordig in alle steden voor. Ook in de Zoetermeerse wijken. U kunt een belangrijke bijdrage spelen om te voorkomen dat het aantal ratten toeneemt. 

  Lees meer
 • Afsluiting project Opstap naar maatschappelijke participatie

  (06-04-2021)

  Deze vier deelnemers hebben recent hun deelname aan het project Opstap naar maatschappelijke participatie met succes afgerond. Een half jaar lang zijn zij intensief bezig geweest met het volgen van taallessen, lessen maatschappijoriëntatie, intervisie en vrijwilligerswerk. Door de coronamaatregelen en de lockdown vonden de lessen en intervisies voornamelijk digitaal plaats. Met hun vrijwilligerswerk hebben zij het geleerde in de praktijk kunnen brengen, maar daarnaast in deze tijd ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de Zoetermeerse samenleving. Ze hebben één voor één hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

  Lees meer
 • Bezoekvrouwen- en mannen helpen bij overzicht houden op financiën

  (01-04-2021)

  Het begrijpen van de post en het op orde houden van financiën is niet makkelijk. Als daar ook nog een taalbarrière bij komt kijken dan wordt het pas écht ingewikkeld. Met het project Preventieve Armoedebestrijding van Stichting Piëzo worden mensen door vrijwillige Bezoekvrouwen of -mannen en een budgetcoach bij hun financiën begeleid.

  Lees meer
 • Vrijwilligers gezocht voor taalwandelingen door Piëzo en het Gilde

  (01-04-2021)

  Stichting Piëzo en het Gilde slaan de handen ineen en gaan taalwandelingen organiseren. Bij taalwandelingen gaan een vrijwilliger en een deelnemer samen een wandeling door de stad maken. De wandeling start en eindigt op een locatie van Piëzo of bij het Forum. Tijdens de wandeling worden verschillende thema’s in het Nederlands besproken en kunnen de koppels samen opdrachten uitvoeren die gericht zijn op het verbeteren van de spreekvaardigheid. Er zijn routes beschikbaar maar als een koppel liever zelf een wandeling uitzet mag dat ook.

  Lees meer
 • Duurzame organisaties gezocht voor collectieve inkoopactie Zoetermeer

  (01-04-2021)

  In mei 2021 start het Energieloket Zoetermeer een collectieve inkoopactie voor diverse duurzame maatregelen, gericht op isolatie en glas. Er worden 12.500 directe uitnodigingen verstuurd naar woningeigenaren van technisch geschikte woningen. In samenwerking met gemeente Zoetermeer wordt deze inkoopactie ook breder onder de aandacht gebracht bij woningeigenaren in de stad.

  Lees meer
 • Het Meerpunt

  (01-04-2021)
  logo Meerpunt

  Ineke, Stephanie en Susanne vormen samen het gezicht van het Meerpunt inlooppunt (CJG Zoetermeer). Hier kan iedere ouder/opvoeder of professional terecht met alle vragen rondom opvoeden, opgroeien en het ouderschap. Ook kunt u bij het Meerpunt vragen stellen over een (echt)scheiding. Ineke, Stephanie of Susanne bieden een luisterend oor en geven informatie en, indien gewenst, advies. Ouders kunnen gratis en anoniem hun vraag stellen of zorgen delen.

  Lees meer
 • Landelijke Opschoondag 20 maart 2021

  (24-03-2021)

  Zaterdag 20 maart vond de jaarlijkse Landelijke Opschoondag = opschoon-ommetje plaats.

  Lees meer
 • Een muzikale verrassing voor de deur

  (16-03-2021)

  Een deelnemer van Het Vonkje werd verrast met een muzikaal cadeau voor de deur van haar appartement. Haar buurvrouw sloot gezellig aan. Beide dames hebben genoten van de leuke en herkenbare livesongs van Kees die dit vrijwillig doet via Piëzo.

  Lees meer
 • De vuilniswagen langs IKC de Waterlelie

  (10-03-2021)

  Op IKC de Waterlelie werken de kleuters over het beroep de vuilnisman. Ze leren hoe het afval gesorteerd wordt en spelen dit na.

  Lees meer
 • Enthousiaste vrijwillige voorlezers en coördinatoren gezocht VoorleesExpress Zoetermeer

  (10-03-2021)

  VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om vanaf april of begin september gedurende 20 weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis of in de buitenlucht. Ook zoeken we nieuwe coördinatoren die gezinnen en voorlezers kunnen begeleiden gedurende het voorleestraject. Als coördinator is relevante kennis en ervaring in coördineren en/of begeleiden een pré. Het voorlezen zal plaatsvinden op 1,5 meter afstand van het gezin en alleen als iedereen klachtenvrij is. Wij volgen nauwgezet de richtlijnen van het RIVM.

  Lees meer
 • Studieplekvrijwilligers Piëzo op basisschool De Regenboog

  (08-03-2021)

  In het najaar van 2020 hebben Basisschool De Regenboog en Stichting Piëzo de handen ineengeslagen om de leerlingen die extra hulp nodig hebben te ondersteunen bij hun huiswerk. Elke maandagmiddag en woensdagmiddag verzorgen enthousiaste vrijwilligers van Stichting Piëzo de Studieplek op School.

  Lees meer
 • 50e koppel Beweegmaatjes

  (01-03-2021)

  Het 50e Beweegmaatjeskoppel is gestart! Tijdens de eerste lockdown is het beweegmaatjes-initiatief door Piëzo genomen. Beweegmaatjes melden zich vrijwillig aan om samen met een oudere uit de stad te gaan bewegen. Zo ook Connie van Kuijen, die van wandelen houdt en graag iets betekent voor een oudere. Haar Beweegmaatje is mevrouw Meijer met wie zij deze week een eerste wandeling maakt.

  Lees meer
 • Nieuwbouw Plataanhout

  (15-01-2021)

  Aan het Plataanhout in de wijk Rokkeveen bouwt De Goede Woning 27 duurzame driekamerappartementen. De voorbereidingen voor de bouw van nieuwbouwcomplex De Plataan beginnen 18 januari.

  Lees meer
 • Nieuwbouw Nathaliegang 73

  (15-01-2021)

  Op deze plek waar voorheen de Jehovakerk stond komen 15 nieuwe appartementen.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (30-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert