Nieuws Rokkeveen

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen

Nieuws Rokkeveen

RSS

Het laatste nieuws uit de wijk op deze pagina wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersorganisaties en de partners van het wijkteam zoals wijkagenten, woningcorporaties en welzijnsinstellingen.

 • Leer meer over voeding en etiketten met diëtist online

  (11-05-2021)

  Op donderdag 20 mei leert de diëtist van het Goudenhart u alles over het kunnen lezen van voedingsetiketten. Vragen als 'wat staat er op het etiket en wat betekent het? Wat zijn E-nummers en antioxidanten? Hoe kun je zien of ergens veel of weinig suiker in zit?' komen aan bod. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om hier vragen over te stellen.

  Lees meer
 • Online bijeenkomst vegetarisch en veganistisch eten door diëtist

  (11-05-2021)

  Vegetarisch, veganistisch of biologisch eten, wat zijn eigenlijk de verschillen en de overeenkomsten van deze eetgewoonten? Hoe kunt u gezonde keuzes maken en toch niks tekort komen in uw voeding? Tijdens de online bijeenkomst met de diëtist van Goudenhart vertelt zij hier alles over. Uiteraard is er voldoende ruimte om al uw vragen over vegetarisch, veganistisch en biologisch eten te stellen.

  Lees meer
 • Online workshop meer zelfvertrouwen krijgen

  (11-05-2021)

  Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Hier zijn verschillende manieren voor. Tijdens de online workshop 'meer zelfvertrouwen krijgen' op donderdag 20 mei gaat u aan de slag met een trainer van Indigo Preventie. U krijgt tips die u direct kunt toepassen om het vertrouwen in uzelf te vergroten. Ook leert u om op een positieve manier naar uzelf te kijken.

  Lees meer
 • Doneer uw oude fiets bij de Ambachtenwerkplaats

  (11-05-2021)

  Heeft u een fiets die u niet meer gebruikt? Staat die met een lekke band of een slag in het wiel werkloos in uw schuur ruimte te verslinden? Overweeg dan om deze te laten opknappen voor een ander in de Ambachtenwerkplaats.

  Lees meer
 • Consulent duurzaam worden bij Piëzo?

  (06-05-2021)

  Het team vrijwillige consulenten van de Ambachtenwerkplaats dat zich bezig houdt met duurzaamheid en energiebesparende maatregelen is op zoek naar u!

  Lees meer
 • Alle coronasteunmaatregelen op een rij

  (04-05-2021)

  Minder inkomen door corona. Veel Zoetermeerders, oud of jong, ondernemer of niet, met een hoog of laag inkomen, hebben hier mee te maken. Met verschillende steunmaatregelen willen de Rijksoverheid en de gemeenten banen en inkomens beschermen. Tussen deze maatregelen de goede regeling vinden voor de eigen situatie is niet eenvoudig. De gemeente Zoetermeer zet daarom de steunmaatregelen voor alle (maatschappelijke) organisaties, ondernemers én inwoners die - door het coronavirus - geldzorgen hebben op een rijtje. Zo ziet een inwoner gemakkelijk welke regeling voor hem of haar beschikbaar is en hoe deze aangevraagd moet worden.

  Lees meer
 • Online bijeenkomst ‘beter slapen’ bij inZet

  (04-05-2021)

  Ik kan me zo slecht concentreren, vergeet dingen en sla ze niet meer op. Ik val moeilijk in slaap. Mijn lichaam vraagt om rust.

  Lees meer
 • Inspectie speelplekken

  (03-05-2021)

  Op maandag 3 mei is de firma Speelplan begonnen aan de veiligheidsinspectie van alle openbare speelplekken in Zoetermeer. Dit zal ongeveer 2 weken duren. De controleur is herkenbaar aan zijn veiligheidsvest.

  Lees meer
 • inZet in het hart van elke wijk

  (03-05-2021)

  Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: 'Op elk moment in je leven kun je iets meemaken waarbij je vragen hebt, waar je zelf niet uitkomt of waarbij je even behoefte hebt aan een luisterend oor of juist hele praktische ondersteuning. Dan is het fijn dat er een plek is waar professionals je goed en snel verder kunnen helpen. En die plek is er nu, in het hart van elke Zoetermeerse wijk, oftewel: inZet.'

  Lees meer
 • Leer alles over beroepen in politiek en overheid

  (21-04-2021)

  Na de meivakantie start de Piëzo TalentenAcademie in vier wijken met beroepen in de politiek en overheid.

  Lees meer
 • Webinar Ouders en omgaan met geld(zorgen)

  (20-04-2021)

  Wat doet het hebben van geldzorgen met u als ouder? Waar kunt u terecht voor hulp?

  Lees meer
 • Collectieve inkoopactie van diverse duurzame maatregelen

  (14-04-2021)

  Bent u een glaszetter en wilt u meedoen aan de inkoopactie van Energieloket Zoetermeer? Meld u dan bij ons aan!

  Lees meer
 • Voorkom overlast van ratten in uw wijk

  (06-04-2021)

  Uw hulp is onmisbaar om overlast van ratten in en om woningen te voorkomen. Ratten komen tegenwoordig in alle steden voor. Ook in de Zoetermeerse wijken. U kunt een belangrijke bijdrage leveren om te voorkomen dat het aantal ratten toeneemt. 

  Lees meer
 • Afsluiting project Opstap naar maatschappelijke participatie

  (06-04-2021)

  Deze vier deelnemers hebben recent hun deelname aan het project Opstap naar maatschappelijke participatie met succes afgerond. Een half jaar lang zijn zij intensief bezig geweest met het volgen van taallessen, lessen maatschappijoriëntatie, intervisie en vrijwilligerswerk. Door de coronamaatregelen en de lockdown vonden de lessen en intervisies voornamelijk digitaal plaats. Met hun vrijwilligerswerk hebben zij het geleerde in de praktijk kunnen brengen, maar daarnaast in deze tijd ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de Zoetermeerse samenleving. Ze hebben één voor één hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

  Lees meer
 • Bezoekvrouwen- en mannen helpen bij overzicht houden op financiën

  (01-04-2021)

  Het begrijpen van de post en het op orde houden van financiën is niet makkelijk. Als daar ook nog een taalbarrière bij komt kijken dan wordt het pas écht ingewikkeld. Met het project Preventieve Armoedebestrijding van Stichting Piëzo worden mensen door vrijwillige Bezoekvrouwen of -mannen en een budgetcoach bij hun financiën begeleid.

  Lees meer
 • Vrijwilligers gezocht voor taalwandelingen door Piëzo en het Gilde

  (01-04-2021)

  Stichting Piëzo en het Gilde slaan de handen ineen en gaan taalwandelingen organiseren. Bij taalwandelingen gaan een vrijwilliger en een deelnemer samen een wandeling door de stad maken. De wandeling start en eindigt op een locatie van Piëzo of bij het Forum. Tijdens de wandeling worden verschillende thema’s in het Nederlands besproken en kunnen de koppels samen opdrachten uitvoeren die gericht zijn op het verbeteren van de spreekvaardigheid. Er zijn routes beschikbaar maar als een koppel liever zelf een wandeling uitzet mag dat ook.

  Lees meer
 • Het Meerpunt

  (01-04-2021)
  logo Meerpunt

  Ineke, Stephanie en Susanne vormen samen het gezicht van het Meerpunt inlooppunt (CJG Zoetermeer). Hier kan iedere ouder/opvoeder of professional terecht met alle vragen rondom opvoeden, opgroeien en het ouderschap. Ook kunt u bij het Meerpunt vragen stellen over een (echt)scheiding. Ineke, Stephanie of Susanne bieden een luisterend oor en geven informatie en, indien gewenst, advies. Ouders kunnen gratis en anoniem hun vraag stellen of zorgen delen.

  Lees meer
 • Landelijke Opschoondag 20 maart 2021

  (24-03-2021)

  Zaterdag 20 maart vond de jaarlijkse Landelijke Opschoondag = opschoon-ommetje plaats.

  Lees meer
 • Nieuwbouw Plataanhout

  (15-01-2021)

  Aan het Plataanhout in de wijk Rokkeveen bouwt De Goede Woning 27 duurzame driekamerappartementen. De voorbereidingen voor de bouw van nieuwbouwcomplex De Plataan beginnen 18 januari.

  Lees meer
 • Nieuwbouw Nathaliegang 73

  (15-01-2021)

  Op deze plek waar voorheen de Jehovakerk stond komen 15 nieuwe appartementen.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (30-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert