Nieuws Rokkeveen

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen

Nieuws Rokkeveen

RSS

Het laatste nieuws uit de wijk op deze pagina wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersorganisaties en de partners van het wijkteam zoals wijkagenten, woningcorporaties en welzijnsinstellingen.

 • Rat gezien en dan?

  (28-07-2021)

  Meld de aanwezigheid van één of meer ratten via www.zoetermeer.nl/contactformulier.

  Lees meer
 • Piëzo sluit aan bij project Prentenboeken in alle talen

  (26-07-2021)

  Samen genieten van een boek! Dat zijn de mooie momenten met je kind of kleinkind. Om ervoor te zorgen dat alle ouders en grootouders deze momenten kunnen beleven is Stichting VoorleesExpress het project Prentenboeken in alle Talen gestart. Stichting Piëzo werkt daar sinds kort aan mee. Samen zorgen zij ervoor dat diverse prentenboeken te beluisteren zijn in diverse talen.

  Lees meer
 • Piëzo Talentenacademie en Stichting Leergeld

  (26-07-2021)

  De laatste weken voor de zomervakantie is een groep kinderen druk bezig geweest met het ontdekken van diverse beroepen in en rond de sector sport. Door een samenwerking tussen Stichting Piëzo en Stichting Leergeld zijn deze kinderen in beeld gekomen en Stichting Leergeld heeft deze lessen financieel voor hen mogelijk gemaakt.

  Lees meer
 • Hulp rond vaccineren tegen het coronavirus in Zoetermeer

  (13-07-2021)

  Het prikken tegen het coronavirus gaat gestaag door. Afgelopen week zijn er in Nederland ruim 17 miljoen prikken gezet. Voor mensen boven de achttien en nu ook jongeren vanaf twaalf jaar. Zo kunnen we zo veel mogelijk mensen beschermen tegen corona. Het is begrijpelijk als u nog vragen heeft of twijfels. Organisaties in de stad helpen u graag met het vinden van goede informatie.

  Lees meer
 • Deelnemertjes Piëzo TalentenAcademie worden ambassadeurs bij Green Team Zoetermeer

  (12-07-2021)

  Deelnemers van de Piëzo TalentenAcademie leerden afgelopen weken over beroepen binnen de sector Politiek en Overheid en ontdekten hierin hun eigen talenten. 

  Lees meer
 • Twee weken Trashchallenge

  (06-07-2021)

  We kijken terug op twee weken Trashchallenge met een grote inzet van de deelnemers. 

  Lees meer
 • Ouders en omgaan met geld(zorgen)

  (28-06-2021)

  Hoe kunt u als ouder uw geldzaken betrekken bij de opvoeding?

  Lees meer
 • Ervaart u overlast van uw buren?

  (25-06-2021)

  Ervaart u overlast van uw buren door bijvoorbeeld lawaai of stank? Als de hinder langdurig is of op ongepaste tijden, dan kan dat heel vervelend zijn. Probeer er eerst samen met uw buren uit te komen. Laat uw buren weten dat u overlast ervaart en zoek samen naar een oplossing. Komt u er niet uit? Dan kunt u een melding doen bij de gemeente. De gemeente heeft op de MijnGemeente app en op deze website aanpassingen gedaan om het melden van burenoverlast makkelijker te maken.

  Lees meer
 • Trashchallenge van start

  (21-06-2021)

  Op zaterdag 19 juni gaf wethouder Groeneveld in het Binnenpark, samen met De Afvalbutlers, het startsein voor de Trashchallenge. Een uitdaging in de vorm van een tienwekelijkse estafette waarbij wekelijks een deelnemer de 'gouden knijper' overhandigt aan de volgende deelnemer.

  Lees meer
 • Afsluiting fietstunnel Rokkeveenseweg

  (17-06-2021)

  Vanaf 16 augustus tot 3 september wordt de fietstunnel aan de Rokkeveenseweg tijdelijk afgesloten vanwege de bouw van de brug voor de ontsluiting van Nutricia. Deze brug komt boven het fietspad te liggen, tijdens de bouw is dat fietspad voor de veiligheid afgesloten. Het verkeer wordt in deze periode omgeleid.

  Lees meer
 • Coördinatietalent gezocht voor de VoorleesExpress

  (09-06-2021)

  Wilt u uw coördinatietalent inzetten voor een hoger doel? Vindt u lezen en taal stimuleren bij kinderen ook zo belangrijk? Wilt u zich graag inzetten voor gelijke kansen voor kinderen met een taalachterstand? Dan is de VoorleesExpress Zoetermeer opzoek naar u.

  Lees meer
 • Doet u ook mee aan de Trashchallenge om Zoetermeer zwerfafvalvrij te krijgen?

  (21-05-2021)

  Op zaterdag 19 juni 2021 om 14.00 uur geeft wethouder Groeneveld samen met De Afvalbutlers het startsein voor een Trashchallenge. Deze challenge is een project van Schoon is gewoon. Een estafette van 10 weken waarbij wekelijks een zwerfafvalpakker de gouden knijper overhandigt aan een andere zwerfafvalpakker. Aan het eind van elke week wordt het opgehaalde zwerfafval zoals plastic flesjes, blikjes, mondkapjes en peuken door de aannemer gewogen. De zwerfafvalpakker die het meeste afval ophaalt wint de challenge!

  Lees meer
 • Alle coronasteunmaatregelen op een rij

  (04-05-2021)

  Minder inkomen door corona. Veel Zoetermeerders, oud of jong, ondernemer of niet, met een hoog of laag inkomen, hebben hier mee te maken. Met verschillende steunmaatregelen willen de Rijksoverheid en de gemeenten banen en inkomens beschermen. Tussen deze maatregelen de goede regeling vinden voor de eigen situatie is niet eenvoudig. De gemeente Zoetermeer zet daarom de steunmaatregelen voor alle (maatschappelijke) organisaties, ondernemers én inwoners die - door het coronavirus - geldzorgen hebben op een rijtje. Zo ziet een inwoner gemakkelijk welke regeling voor hem of haar beschikbaar is en hoe deze aangevraagd moet worden.

  Lees meer
 • inZet in het hart van elke wijk

  (03-05-2021)

  Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: 'Op elk moment in je leven kun je iets meemaken waarbij je vragen hebt, waar je zelf niet uitkomt of waarbij je even behoefte hebt aan een luisterend oor of juist hele praktische ondersteuning. Dan is het fijn dat er een plek is waar professionals je goed en snel verder kunnen helpen. En die plek is er nu, in het hart van elke Zoetermeerse wijk, oftewel: inZet.'

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert