Het gebouw aan het Bredewater 22 is een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Het onderkomen biedt plek aan maximaal 160 bewoners. Afspraak met de eigenaar is dat de vluchtelingen hier anderhalf jaar kunnen blijven. Op vrijdag 8 april zijn de eerste bewoners hier aangekomen. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zijn veel inwoners gevlucht. Ook in Zoetermeer zijn vluchtelingen aangekomen. Een groot deel van deze groep verblijft in hotels. Deze oplossing is bedoeld voor de eerste noodopvang. De afgelopen weken is er druk gezocht naar geschikte locaties om de vluchtelingen een plek te geven waar zij voor een langere tijd kunnen verblijven en tot rust kunnen komen. Het gebouw aan het Bredewater is door de aanwezige faciliteiten zeer geschikt voor kwalitatief goede opvang.

Naast het Bredewater zijn er ook twintig appartementen van Vestia in Palenstein die tijdelijk beschikbaar zijn voor Oekraïense vluchtelingen. Hiermee is op zeer korte termijn de vraag naar kwalitatief goede opvang voor deze groep in Zoetermeer opgelost.

Voor meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Zoetermeer is er de speciale website zoetermeer.nl/oekraine. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Voor overige vragen is er een mailadres: oekraine@zoetermeer.nl.