Verbeteren Zanzibarplein

Home > Oosterheem > Projecten in Oosterheem > Verbeteren Zanzibarplein

Verbeteren Zanzibarplein

De afgelopen periode ontvingen we van bewoners, huurders van de Oosterpoort en scholen klachten en meldingen over overlast op het Zanzibarplein. Om het probleem te onderzoeken, spraken we met de huurders van de Oosterpoort, jongerenwerk, jongeren, bewoners, politie, handhavers en de directeuren van de scholen. Tot nu toe gebruikten we camera's en handhaving om vandalisme en overlast tegen te gaan. Deze aanpak lost de problemen alleen niet op voor de langere termijn.

Proef met nieuwe inrichting

De gemeente wil daarom met een proef starten om de omgeving anders in te richten. Een nieuwe inrichting geeft meer sfeer, overzicht en kan ervoor zorgen dat iedereen weer prettig woont, werkt en leeft rondom het Zanzibarplein.

Voor het inrichten van het plein was een bijeenkomst georganiseerd op 11 juni 2018. Hier vindt u het verslag van deze bijeenkomst.

Hieronder ziet u een impressie van de plannen.

Impressie plan kinderopvang Zanzibarplein

Impressie plan Playground Zanzibarplein

Impressie plan pannakooi Zanzibarplein

Impressie plan picknick Zanzibarplein

Impressie plan tribune

Impressie plan zitrand

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert