166 nieuwe woningen voor Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem > 166 nieuwe woningen voor Oosterheem

166 nieuwe woningen voor Oosterheem

RSS

Het college heeft ingestemd met de verkoop van de locatie Aletta Jacobslaan/Hugo de Grootlaan aan ontwikkelaar Van der Kooy Vastgoed. Hiermee krijgt de Zoetermeerse wijk Oosterheem binnenkort 166 nieuwe woningen. Het gaat om 50 grondgebonden koopwoningen en 116 appartementen, waarvan 44 koopappartementen en 72 huurappartementen in voornamelijk de middenhuur.

'Deze woningen leveren een mooie bijdrage aan onze ambitie om in de komende 10 tot 15 jaar tenminste 700 woningen per jaar bij te bouwen', zegt wethouder Margreet van Driel. 'Dit project bestaat uit koop- én huurwoningen en dat is goed voor de doorstroming binnen de woningmarkt van Zoetermeer.'

Appartementenmarkt

Met name de bouw van appartementen heeft lange tijd vrijwel stilgelegen, waardoor er te weinig doorstroming naar appartementen mogelijk is. Dit project brengt hier verandering in. Het woningbouwprogramma van huur- en koopappartementen is een uitstekende toevoeging aan de wijk Oosterheem, waar voornamelijk grondgebonden woningen staan.

Planning

Van der Kooy Vastgoed heeft de omgevingsvergunning voor de eerste fase aan de Hugo de Grootlaan in december 2020 ingediend. De volgende stap is de besluitvorming over de ruimtelijke procedure. Als alles volgens de planning verloopt, kan de bouw van de eerste fase in 2022 starten. Meer informatie over het project is te vinden op: www.zoetermeer.nl/alettajacobslaan-hugodegrootlaan en www.vdk.nl/nl/projecten.

V.l.n.r.: Wim van der Kooij junior en Wim van der Kooij senior (eigenaren van der Kooy Vastgoed), Margreet van Driel (wethouder)

V.l.n.r.: Wim van der Kooij junior en Wim van der Kooij senior (eigenaren van der Kooy Vastgoed), Margreet van Driel (wethouder) en Thijmen Cornelissen (projectontwikkelaar bij Van der Kooy Vastgoed)

Enjoy Life

Gesloten

Meer informatie

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert