100e match huiswerkbegeleiding online Piëzo

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem > 100e match huiswerkbegeleiding online Piëzo

100e match huiswerkbegeleiding online Piëzo

RSS

Het was een bijzondere dag voor Lisa van Rijn: een ontmoeting met wethouder onderwijs Jan Iedema. Lisa zit in groep 5 van IKC Da Vinci en volgt, net als alle andere kinderen in Nederland, nu al een paar weken thuisonderwijs. 'Ik heb ook nog een broer die hulp nodig heeft en papa kan ik ook niet steeds storen tijdens zijn werk', vertelt Lisa aan de wethouder. Lisa's moeder vertelt dat de manier van leren nu ook wel heel anders is dan vroeger bij haar op school.

Gelukkig kwam Miranda van Baaren, intern begeleider van IKC Da Vinci, te hulp en schakelde de online huiswerkbegeleiding in van Stichting Piëzo. Lisa werd gekoppeld aan vrijwilliger Esmée Dartee en toevallig waren zij ook de 100e match in dit mooie project, wat aanleiding was om Lisa en Esmée in het zonnetje te zetten. Lisa kan het goed vinden met Esmée en leert heel veel van haar.

Miranda vult nog aan dat veel leerlingen wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Het is daarom fijn dat leerlingen op deze manier extra aandacht en ondersteuning kunnen krijgen van een vaste vrijwilliger waar zij, maar ook de leerkrachten, regelmatig contact mee hebben. De school merkt duidelijk effect van deze online begeleiding, die ook na afloop van de coronacrisis geboden zal blijven worden. 'En je hoeft er niet de deur voor uit', zegt Lisa. Wethouder Jan Iedema is enthousiast over dit initiatief voor huiswerkbegeleiding en vond het leuk om hier aandacht aan te besteden.

Neem voor meer informatie contact op met Wendy Moerman (coördinator online huiswerkbegeleiding), telefoon 06-80055583, e-mail wendy@stichtingpiezo.nl.

Esmée en Lisa werden in het zonnetje gezet door wethouder Iedema.
Van links naar rechts: Miranda, Esmée, wethouder Iedema, Lisa en Wendy.

Bron: Stichting Piëzo

Enjoy Life

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op donderdag gesloten.

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert