Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Online voorlichting: 'Vraag het de maatschappelijk werker'

  (03-06-2020)

  Op dinsdag 9 juni (13.00-14.00 uur) organiseert Stichting Piëzo een webinar waarin maatschappelijk werker Sarina Grashoff van Kwadraad voorlichting geeft aan de hand van de meest gestelde vragen aan maatschappelijk werk. Ook geeft zij uitleg over wat u allemaal nog meer aan maatschappelijk werk kunt vragen en hoe dit nu gaat in deze corona-tijd. Deze voorlichting is gratis online te volgen en via de chat (of e-mail achteraf) is er gelegenheid om vragen te stellen aan de maatschappelijk werker.

  Lees meer
 • Gratis activiteiten voor kinderen

  (02-06-2020)

  Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen tot de zomervakantie workshops volgen op het gebied van theater, dans, techniek, beeldende vorming en muziek. Gelijktijdig met de Art-Labs zijn er sportactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De activiteiten vinden plaats in Oosterheem, Meerzicht en Seghwaert.

  Lees meer
 • ‘Beroepen in de Podiumkunst’ Piëzo TalentenAcademie offline

  (28-05-2020)

  De Piëzo TalentenAcademie gaat met 'Beroepen in de Podiumkunst' weer offline starten. We leren alles over het beroep van de theatermaker, zanger, danser en scriptschrijver.

  Lees meer
 • Enthousiaste vrijwillige voorlezers en coördinatoren gezocht VoorleesExpress Zoetermeer

  (26-05-2020)

  VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis. Ook zoeken we nieuwe coördinatoren die gezinnen en voorlezers kunnen begeleiden gedurende het voorleestraject. Als coördinator is relevante kennis en ervaring in coördineren en/of begeleiden een pré.

  Lees meer
 • Stichting Oosterfaantje helpt minima

  (22-05-2020)

  Al 15 jaar lang deelt Oosterfaantje voedsel uit aan mensen die zelf maandelijks niet rond kunnen komen met hun geld. Dat kan verschillende redenen hebben. Oosterfaantje helpt waar het kan.

  Lees meer
 • Beweegmaatjes gezocht voor ouderen

  (18-05-2020)

  Dat voldoende bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Toch bewegen veel ouderen op dit moment in de coronatijd te weinig. Vanuit het Sportmaatjesproject van Piëzo worden sporters gekoppeld aan ouderen die graag willen bewegen. Bent u zelf sportief of vindt u het gewoon leuk om een oudere te helpen bewegen? Meld u dan aan als Beweegmaatje.

  Lees meer
 • Jumping Green in Oosterheem

  (18-05-2020)

  In Oosterheem wordt het groen gemaaid volgens het 'Jumping Green' principe. Wat dat is? Wijkaannemer Vermeulen vertelt.

  Lees meer
 • Toch een Landelijke Opschoondag in 2020!

  (08-05-2020)
  Vergroot afbeelding: logo Landelijke Opschoondag

  Al 18 jaar lang valt de Landelijke Opschoondag, een initiatief van Supporter van Schoon, op de 3e zaterdag van maart. Door de maatregelen tegen het coronavirus is de opschoondag dit jaar niet doorgegaan. Veel Zoetermeerder hadden zich via supporter van Schoon of via het project Schoon is gewoon aangemeld om ook dit jaar weer de handen uit de mouwen te steken. De betrokkenheid voor een schone omgeving is groot in Zoetermeer. Voor iedereen die weer in actie wil komen voor een zwerfafvalvrije buurt of straat is er goed nieuws. De Landelijke opschoondag is verplaatst naar 19 september en valt samen met World Cleanup Day.

  Lees meer
 • Kussens maken als steuntje in de rug

  (09-04-2020)

  Wie breit of haakt mee aan kussens? Om mensen een 'steuntje in de rug' te geven is Stichting Piëzo op zoek naar vrijwilligers die kleine vierkantjes voor kussens willen breien of haken. Elk vierkantje wordt 10 bij 10 centimeter. Vrijwilligers die het leuk vinden, zijn van harte welkom ons te helpen. Heeft u zelf niet genoeg wol maar wilt u wel aan de slag? Laat het ons weten.

  Lees meer
 • Piëzo zet Whatsapp in voor studiebegeleiding op afstand

  (26-03-2020)

  Hoe gaat het geven van thuisonderwijs, nu de kinderen thuiszitten? Met vallen en opstaan hebben ouders de rol op zich genomen van onderwijzer. Soms lukt dat, maar soms ook minder goed. Stichting Piëzo heeft Studiebegeleiding op afstand opgericht in Zoetermeer, om leerachterstand bij deze kinderen te voorkomen.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Enjoy Life

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op donderdag gesloten.

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert