Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Mijn kind gaat naar de brugklas!

  (28-01-2020)

  De meeste open dagen en informatieavonden van middelbare scholen zijn achter de rug, maar hebt u ook al een keuze kunnen maken? Wie kiest er eigenlijk? U, uw kind of samen? En als er eenmaal een school gekozen is, wat dan? Hoe bereid u uw kind verder voor op de brugklas? Gelukkig bent u niet de enige ouder die zich dit afvraagt.

  Lees meer
 • Nieuw! Inloopspreekuur van Meerpunt in PiëzoCentrum Oosterheem

  (23-01-2020)

  Het Meerpunt Inlooppunt, het Zoetermeerse Centrum voor Jeugd en Gezin, is een laagdrempelige informatievoorziening voor álle ouders in Zoetermeer. U kunt er terecht voor kleine en grote vragen over opvoeden, opgroeien en ouderschap. Vanaf 23 januari 2020 heeft Meerpunt naast het inlooppunt in het Stadhuis-Forum ook elke donderdag van 11.00 tot 12.30 uur een inloopspreekuur in PiëzoCentrum Oosterheem aan het Zanzibarplein 21 in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Fietsreparatie wordt kinderspel met workshop Ambachtenwerkplaats

  (14-01-2020)

  Elke maandagmiddag en dinsdagochtend staan vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats klaar om Zoetermeerders te leren hun fiets te repareren.

  Lees meer
 • Leuke en leerzame activiteiten voor ouders en jonge kinderen in Oosterheem

  (14-01-2020)

  Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee ook onze activiteiten in Oosterheem voor ouders/grootouders en jonge kinderen (0-4 jaar). De komende weken organiseren wij op de vrijdagochtend weer leuke en leerzame activiteiten. Denk hierbij aan voorlezen, knutselen en bewegen.

  Lees meer
 • Voorlezer bij de VoorleesExpress Zoetermeer

  (14-01-2020)

  Het is belangrijk dat kinderen worden voorgelezen. Buiten dat het heel gezellig is, leren ze er ook heel veel van. Ze leren veel nieuwe woorden en denken na over verschillende onderwerpen. 

  Lees meer
 • Meedoen als deelnemer of als vrijwilliger van Nederlandse taalles bij Piëzo

  (14-01-2020)

  Op alle locaties van Piëzo worden Nederlandse lessen georganiseerd. De lessen bestaan uit de niveaus beginners, halfgevorderden en gevorderden. In welke groep een nieuwe deelnemer kan beginnen, wordt beoordeeld tijdens het intakegesprek. Bij alle lessen is kinderoppas voor kinderen van 0-4 jaar aanwezig.

  Lees meer
 • Voorlichting impact sexting aan leerlingen basisscholen

  (14-01-2020)

  Van maandag 27 januari tot en met vrijdag 31 januari staat het Mobiele Media Lab aan de Florence Nightingalelaan. In deze week wordt aan leerlingen van basisscholen voorlichting gegeven over (de gevolgen van) sexting.

  Lees meer
 • Kom het vrijwillige computerteam van Piëzo versterken

  (14-01-2020)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mensen willen helpen met het aanleren van computervaardigheden.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt vrijwillige stagebegeleiders

  (07-01-2020)

  Piëzo organiseert samen met MboRijnland Mbo 1 en 2 opleidingen zorg en facilitair voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Rekenlessen bij Piëzo

  (06-01-2020)

  Voor wie beter wil leren rekenen zijn er de rekenlessen voor volwassenen bij Piëzo. Rekenen is belangrijk, omdat er elke dag situaties zijn waarbij je snel iets moet uitrekenen. In de supermarkt, thuis of op het werk. Met een docent en vrijwilligers ga je aan de slag om meer inzicht te krijgen in alles wat met rekenen te maken heeft zoals: uitgaven en inkomsten.

  Lees meer
 • Taal & Toekomst taalcoaching voor migrantenjongeren wordt verlengd!

  (31-12-2019)

  Het project Taal & Toekomst, bedoeld om de taal- en toekomstvaardigheden van migrantenjongeren te verbeteren, blijkt een heel  groot succes in Zoetermeer. Stichting Piëzo rolde dit landelijke project ruim twee jaar geleden uit in Zoetermeer. Nu de landelijke financiering via Het Begint met Taal stopt heeft Fonds 1818 aan Piëzo een donatie gegeven om het project voor 35 jongeren voort te zetten.

  Lees meer
 • Thuiskamers voor ouderen, Het Vonkje

  (30-12-2019)

  Het Vonkje zijn gezellige thuiskamers in de wijken Oosterheem, Meerzicht en Palenstein waar ouderen uit de wijk samenkomen en waar ze zich thuis kunnen voelen. De thuiskamers zijn twee dagen per week in de wijk open. Er wordt gestart rond 10.00 uur gezellig met een kop koffie of thee en er is een gezamenlijke lunch. Voor en na de lunch zijn er leuke en leerzame activiteiten naar keuze.

  Lees meer
 • Kom naar het ouder- en kindatelier in PiëzoCentrum Oosterheem

  (30-12-2019)

  Kom naar het ouder- en kindatelier in PiëzoCentrum Oosterheem voor ouders én hun kinderen in de leeftijd van 2 tot 9 jaar. Op woensdagmiddag zijn tal van activiteiten te doen zoals koken, knutselen of spelletjes spelen. Meedoen is gratis. Het atelier is van 13.00 uur tot 14.00 uur.

  Lees meer
 • Actie tegen fietsen op het Oosterheemplein

  (19-12-2019)

  Woensdagmiddag 18 december 2019 vond er een handhavingsactie plaats tegen fietsen en het rijden met een scooter op het Oosterheemplein. De actie is één van de afspraken over veiligheid in de wijk die tijdens de veiligheidsavond vorige maand in Oosterheem is gemaakt. Burgemeester Aptroot nam deel aan de handhavingsactie.

  Lees meer
 • VoorleesExpress Zoetermeer zoekt enthousiaste voorlezers

  (10-12-2019)

  VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis. Voor het nieuwe seizoen van de VoorleesExpress, dat start in februari worden nog een aantal enthousiaste voorlezers gezocht. Neem voor meer informatie of om u aan te melden als voorlezer contact op met de projectleider van de VoorleesExpress, AnneMarie Hut, via zoetermeer@voorleesexpress.nl of 06-11720398.

  Lees meer
 • Gratis strooizout voor inwoners

  (05-12-2019)

  U kunt helpen gladheid te voorkomen door uw stoep te strooien. Bij de afvalinzameling aan de Argonstraat 45 kunt u gratis strooizout afhalen (1 zak per huishouden), zolang de voorraad strekt.

  Lees meer
 • Buurtteams voor aardgasvrij wonen

  (22-11-2019)

  Over 20 tot 30 jaar mogen we geen aardgas meer gebruiken om onze woningen te verwarmen en te koken. Daarom vormen verschillende Zoetermeerders een buurtteam. Samen gaan ze kijken hoe ze hun woning kunnen verduurzamen. Hoort u bij een buurtteam of heeft u interesse om samen met uw buren een buurtteam op te zetten? Dan horen we graag van u.

  Lees meer
 • Reparatie aan kunstwerk Maquettetafel met Insectenhuis

  (11-11-2019)

  In de buurt van de Lenastroom staat het kunstwerk Maquettetafel met Insectenhuis van de kunstenaar Alphons ter Avest. Aan de maquette is helaas schade ontstaan. In november zal het gedeelte met de maquette uit de tafel worden gehaald om te laten repareren. De tafel en het insectenhuis zullen blijven staan. De verwachting is dat eind januari 2020 de herstelde maquette weer in de tafel zal worden geplaatst.

  Lees meer

Enjoy Life

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op donderdag gesloten.

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kalender

5 feb: Spreekuur wijkagenten

18 mrt: Cursus omgaan met geld, ochtend (aanmelden)

2 juni: Cursus omgaan met geld, avond (aanmelden)

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert