Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Een eigen feestje voor 27 deelnemers die afgelopen week via Piëzo en MboRijnland hun mbo 1 of 2 -diploma in ontvangst namen.

  (24-02-2021) Lees meer
 • Online leren leren borduren van vrolijke lentehaan

  (23-02-2021)

  Vanuit de Ambachtenwerkplaats van stichting Piëzo kun je online meedoen aan een heel bijzondere workshop van twee middagen.

  Lees meer
 • Hulde aan onze Afvalhelden

  (23-02-2021)
  Vergroot afbeelding: poster Week van de Afvalhelden

  De week van 1 tot en met 7 maart is het de landelijke Week van de Afvalhelden. In deze week laten we nog eens extra zien hoe blij we zijn met de inzet van de 50 medewerkers van de afdeling Afvalinzameling in Zoetermeer. Zij zorgen er namelijk voor dat, weer of geen weer, het afval en grofvuil wordt opgehaald, dat wegbrengen van afval bij het Zelfbrengdepot goed verloopt, dat er bij sneeuw of mogelijke gladheid gestrooid wordt naast vele andere taken.

  Op de pagina Hulde aan onze Afvalhelden laten we enkele helden aan het woord.

 • Weerstand verhogen door voeding online door diëtist

  (22-02-2021)

  Welke factoren zijn van invloed op uw weerstand en hoe kunt u met behulp van voeding deze verhogen? Deze online bijeenkomst gaat over het bouwen aan een goede weerstand. De diëtist van Goudenhart geeft antwoord op deze vragen. Uiteraard is er ook ruimte om andere vragen te stellen.

  Lees meer
 • Facebookpagina gemeente Zoetermeer - Groep Oosterheem

  (22-02-2021)

  De gemeente Zoetermeer informeert haar inwoners onder andere via een Facebookpagina. Op deze Facebookpagina is ook een groep 'Oosterheem' aangemaakt.

  Lees meer
 • Wegens succes herhaald, online-bijeenkomst 'energie besparen, stap voor stap'

  (16-02-2021)

  De vorige online-bijeenkomst 'energie besparen, stap voor stap' ontving zoveel positieve reacties dat deze nu herhaald wordt. Wilt u ook weten wat er in uw huis nodig is om (extra) energie te besparen? Tijdens de online bijeenkomst 'energie besparen, stap voor stap' maakt u samen met ervaren energieconsulenten een rondgang door alle ruimtes in het huis.

  Lees meer
 • Wintergames 2021: hockeyclinic bij MHCZ

  (16-02-2021)

  Doe je mee aan een gratis hockeyclinic tijdens de Wintergames 2021 verzorgd door hockeyvereniging MHCZ en Sportmaatjes van Piëzo? Trainers van hockeyvereniging MHCZ leren je de basistechnieken van hockey én trucjes om een wedstrijd mee te winnen. Ben je tussen de 13 en 17 jaar? Doe mee op vrijdagmiddag 26 februari! Na de training krijg je een gezonde goodybag mee naar huis. MHCZ zorgt voor alle hockeymaterialen die je nodig hebt tijdens de training. Doe sportieve kleding aan en sportschoenen. Ben je na de training zo enthousiast en wil je nog een extra maand meedoen aan hockey? Dan helpen we je hierbij.

  Lees meer
 • Buiten spelen met Zoetermeer Sport

  (15-02-2021)

  Tijdens de lockdown kunnen kinderen tot en met 12 jaar gratis komen sporten. Ouders/verzorgers zijn wegens de corona-maatregelen niet welkom op de sportvelden. Kijk in het schema wanneer we bij jou in de buurt staan en doe gezellig mee!

  Lees meer
 • Samen zorgen voor een Soeper Winter

  (08-02-2021)

  De coronamaatregelen zorgen ervoor dat er minder sociale contacten zijn. Dat is nodig om het virus te bestrijden, maar kan er ook voor zorgen dat meer mensen zich eenzaam voelen. Om dat gevoel tegen te gaan, brengen vrijwilligers van Zoetermeervoorelkaar, onder leiding van Palet Welzijn, zes weken lang elke vrijdag verse soep bij inwoners van Zoetermeer die wel wat extra aandacht en warmte kunnen gebruiken. Vrijdag 29 januari zijn de eerste 500 soepjes uitgedeeld in Rokkeveen. Vrijdag 5 februari zijn het Dorp, de Driemanspolder, het Stadscentrum en Palenstein aan de beurt.

  Lees meer
 • Adoptiegroen Hazerswoudestraat

  (03-02-2021)

  Op zaterdag 12 december 2020 staken de bewoners van de Hazerswoudestraat (2 t/m 16) in Oosterheem de handen uit de mouwen. Een van de bewoners had het initiatief genomen voor 'adoptiegroen' en samen zetten zij veel vaste planten in het groen voor hun deur. U leest er meer over in de nieuwsbrief (pdf) van wijkaannemer Vermeulen. Ook interesse in adoptiegroen? Kijk op www.zoetermeer.nl/adoptiegroen.

 • Doe mee met 'beroepen in de sport' bij Piëzo TalentenAcademie

  (03-02-2021)

  Na de voorjaarsvakantie start de Piëzo TalentenAcademie met 'beroepen in de sport'. Vind je sporten en bewegen leuk en zou jij hier later je beroep van willen maken? Of wil je juist in een beroep werken dat sport ondersteunt zoals fysiotherapeut, cameraman of de baas een voetbalstadion? Doe dan mee met de Piëzo TalentenAcademie 'Sport en bewegen'. Natuurlijk kom je ook in beweging en leer je leuke sporten kennen en echte sportprofessionals zoals een basketbalinstructeur of een sportleraar.

  Lees meer
 • Bord bij milieueiland

  (27-01-2021)

  Misschien heeft u het al gezien: op het milieueiland bij de Oostweg is een bord met twee open ogen geplaatst. 's Avonds licht dit bord op via een bewegingssensor (LED-verlichting). De gemeente heeft dit bord als proef geplaatst, en hoopt dat hierdoor minder spullen naast de containers van het milieueiland wordt geplaatst.

  Lees meer
 • Online taallessen op verschillende niveaus bij Piëzo

  (26-01-2021)

  Aan de taallessen van Piëzo is ook online deel te nemen. Sinds groepsactiviteiten op de centra niet mogelijk zijn, hebben deelnemers en enthousiaste vrijwilligers hun weg naar online gevonden. Wekelijks vinden taallessen online op verschillende niveaus plaats. En dat wordt zeer gewaardeerd door deelnemers en vrijwilligers!

  Lees meer
 • Vrijwilligers brengen 'vlam' naar ouderen

  (26-01-2021)

  Vrijwillige sfeermakers van het project Het Vonkje van Piëzo brachten afgelopen week een 'vlam' naar ouderen in de wijken Palenstein, Meerzicht en Oosterheem. Deze raamsticker in de vorm van een vlam, en bijbehorend gedicht, is een initiatief van het Oranje Fonds in de strijd tegen eenzaamheid. In combinatie met een praatje aan de deur, bewegingsoefeningen aan huis of een brengmaaltijd, is dit gebaar goed ontvangen.

  Lees meer
 • Online hulp bij kleding repareren

  (20-01-2021)

  Heeft u hulp en advies nodig bij het repareren van kleding dan kan dit iedere maandag tussen 11.00-12.00 uur en iedere donderdag van 14.00-15.00 uur. Een ervaren vrijwilliger van de Ambachtenwerkplaats biedt hulp!

  Lees meer
 • Videoboodschap wijkwethouder Oosterheem

  (15-01-2021)

  Wijkwethouder Ingeborg ter Laak heeft een nieuwjaarsboodschap voor de bewoners van Oosterheem opgenomen. U kunt deze videoboodschap hier bekijken.

  Lees meer
 • Voorlezers gezocht voor VoorleesExpress

  (05-01-2021)

  Draag je graag bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen? Lijkt het jou leuk om voorlezen te introduceren bij een gezin? En wil jij je 20 weken hiervoor inzetten? Meld je dan aan als voorlezer!

  Lees meer
 • Het cultuur(t)huis

  (18-12-2020)

  Even voorstellen: als organisaties CKC, Palet Welzijn, Stichting Piëzo, Perron Oosterheem, Buurtwerk en de gemeente Zoetermeer werken wij in Oosterheem samen om de sociale samenhang in de wijk te versterken.

  Lees meer
 • Geef inbrekers geen kans tijdens donkere dagen

  (10-12-2020)

  De dagen zijn weer korter en donkerder. Nu in de coronatijd zijn we nog meer thuis. Toch zien inbrekers kans om ongezien toe te slaan. Ook in tuinhuisjes en schuurtjes. Wat kunt u doen? Zorg voor licht en zicht!

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (30-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Kunstwerken in reparatie

  (09-11-2020)

  In de buurt van Lenastroom in Oosterheem staat het kunstwerk Maquettetafel met Insectenhuis van de kunstenaar Alphons ter Avest. Helaas is in 2019 aan de maquette schade ontstaan. De maquette ligt voor inspectie bij de kunstenaar. Er worden proeven met verschillende, duurzame materialen gedaan. In november 2020 zal ook het insectenhuis (de bijenkorf) worden opgehaald om te laten repareren. De verwachting is dat in februari 2021 de herstelde maquette weer in de tafel wordt gemonteerd. Ook zal dan het herstelde insectenhuis terug worden geplaatst.

  Lees meer
 • Cameratoezicht Poortugaalstraat en omgeving

  (27-10-2020)

  De gemeente gaat cameratoezicht toepassen om de aanhoudende onrust en overlast in de Poortugaalstraat en omgeving te beëindigen. Deze maatregel komt bovenop het samenscholingsverbod en het lachgas- en alcoholnuttingsverbod die eerder zijn ingegaan. In de week van maandag 26 oktober komen in dit gebied bewakingscamera's, die in verbinding staan met de meldkamer van de politie. Alleen de politie kan de beelden uitlezen. De camera's staan niet gericht op gevels en tuinen van de woonhuizen.

  Lees meer
 • Stevige maatregelen om overlast Poortugaalstraat en omgeving aan te pakken

  (02-10-2020)

  De gemeente neemt stevige maatregelen om de overlast van jongeren in de Poortugaalstraat en omgeving aan te pakken. Er geldt vanaf vrijdag 2 oktober een lachgas- en alcoholnuttigingsverbod voor de onderstaande straten.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Enjoy Life

Gesloten

Meer informatie

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert