Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Pakjes, pakjes, pakjes

  (25-11-2020)

  Wat doen we met al dat karton? Natuurlijk in de papiercontainer. Of u brengt uw oud papier en karton naar een organisatie die dit inzamelt. Maak het karton vooraf goed plat en klein. Dan past het beter in de papiercontainer. Maar wat is klein en plat?

  Lees meer
 • Piëzo zoekt versterking voor het ict-team

  (23-11-2020)

  Maak het verschil voor uzelf en voor die ander die uw hulp heel goed kan gebruiken. Kom het vrijwillige ict-team van Piëzo versterken.

  Lees meer
 • Netje om kerstboom is restafval

  (20-11-2020)
  Vergroot afbeelding: kerstbomen in net

  De verkoop van kerstbomen is weer gestart. Heeft u er eentje gekocht met een netje eromheen om de boom makkelijker mee te nemen of gaat u er binnenkort eentje kopen? Doe het netje van de kerstboom dan bij het restafval. Net als de netjes waarin sinaasappels en mandarijnen verkocht worden. Deze kunnen niet gerecycled worden en horen dus bij het restafval.

 • Sintknutselen met gezonde traktatie in PiëzoCentrum Oosterheem

  (17-11-2020)

  Op woensdag 2 december zijn kinderen van 4 tot 9 jaar van harte welkom om een eigen 'sintknutsel' te maken. De diëtist van Goudenhart leert de kinderen ook hoe je een gezonde traktatie maakt deze middag. Meedoen aan de activiteit is gratis, aanmelden is vanwege de coronamaatregelen wel noodzakelijk.

  Lees meer
 • Zangcadeau, een 'vrolijke noot' aan huis

  (11-11-2020)

  Het Zangcadeau: een muzikaal cadeau voor mensen die vanwege corona thuis blijven en wel een 'vrolijke noot' kunnen gebruiken. Een Zangcadeau is een zanger die verzoeknummers komt zingen bij u thuis of bij u voor de deur. Uiteraard met in achtneming van de anderhalve meter.

  Lees meer
 • Vrijwilligers koken voor ouderen in de wijk

  (11-11-2020)

  Vrijwillige kookmaatjes nemen tijdens deze tweede lockdown het initiatief om eten te koken voor ouderen. Normaal gesproken eten deze ouderen bij de maaltijden in de wijken op de Piëzo-locaties. Deze wijkmaaltijden gaan nu tijdelijk niet door. En omdat het voor sommige ouderen niet mogelijk is om zelf te koken wordt op deze manier toch in een verse maaltijd voorzien. Zo kunnen ouderen rekenen op een maaktijden en een contactmomentje, met gepaste afstand, van de vrijwilligers.

  Lees meer
 • Kunstwerken in reparatie

  (09-11-2020)

  In de buurt van Lenastroom in Oosterheem staat het kunstwerk Maquettetafel met Insectenhuis van de kunstenaar Alphons ter Avest. Helaas is in 2019 aan de maquette schade ontstaan. De maquette ligt voor inspectie bij de kunstenaar. Er worden proeven met verschillende, duurzame materialen gedaan. In november 2020 zal ook het insectenhuis (de bijenkorf) worden opgehaald om te laten repareren. De verwachting is dat in februari 2021 de herstelde maquette weer in de tafel wordt gemonteerd. Ook zal dan het herstelde insectenhuis terug worden geplaatst.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt Oosterheem

  (05-11-2020)

  De nieuwe burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, bezocht vrijdag 30 oktober de wijk Oosterheem. Wijkregisseur Susanne van Veen nam de burgemeester per fiets mee voor een ronde door de wijk. De burgemeester bezocht onder andere Enjoy Life, Tico Schoenmakerij, Perron Centrum, Buurtwerk en stadsboerderij De Weidemolen. Inwoners en andere betrokkenen maakten, door corona op gepaste afstand, een kort praatje met de burgemeester. Zo onder andere aan de Peursumstraat en op het Oosterheemplein.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gevraagd voor ouders basisschool

  (03-11-2020)

  We zijn op zoek naar taalcoaches die het leuk vinden om ouders met kinderen op de basisschool één keer per week een taalontmoetingsles op school te geven.

  Lees meer
 • Help Zoetermeer in beweging

  (02-11-2020)

  Thuiswerkers, opgelet. Beweegt u door de coronamaatregelen minder dan u zou willen? Omdat u bijvoorbeeld niet meer elke dag naar uw werk of naar de trein fietst en meer zittend werkt. Wilt u hier verandering in brengen én tegelijkertijd een oudere inwoner van Zoetermeer helpen? Meld u dan aan als beweegmaatje.

  Lees meer
 • Teken- en schilderlessen bij Piëzo

  (28-10-2020)

  Op verschillende dagen in de week heerst er een serene rust bij Piëzo, ondanks dat er een klein groepje deelnemers toch hard aan het werk is. Onder begeleiding van deskundige vrijwilligers leren deze deelnemers namelijk tekenen en schilderen.

  Lees meer
 • Cameratoezicht Poortugaalstraat en omgeving

  (27-10-2020)

  De gemeente gaat cameratoezicht toepassen om de aanhoudende onrust en overlast in de Poortugaalstraat en omgeving te beëindigen. Deze maatregel komt bovenop het samenscholingsverbod en het lachgas- en alcoholnuttingsverbod die eerder zijn ingegaan. In de week van maandag 26 oktober komen in dit gebied bewakingscamera's, die in verbinding staan met de meldkamer van de politie. Alleen de politie kan de beelden uitlezen. De camera's staan niet gericht op gevels en tuinen van de woonhuizen.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt versterking voor het ict-team

  (21-10-2020)

  Maak het verschil voor uzelf en voor die ander die uw hulp heel goed kan gebruiken. Kom het vrijwillige ict-team van Piëzo versterken.

  Lees meer
 • Zoetermeer voor Elkaar op NOS journaal

  (20-10-2020)

  De corona hulp via Zoetermeer voor Elkaar was een nieuwsitem op het NOS journaal. Veel vrijwilligers in Zoetermeer zetten zich in om een ander te helpen. Zoals Aarti en Sham uit Rokkeveen, zij zijn aangesloten bij Zoetermeer voor Elkaar en Kookmaatjes bij Piëzo. Ze koken al een half jaar, vanaf de lockdown, iedere donderdag een extra maaltijd voor een ouder stel en doen ook voor mensen boodschappen via de UVV.

  Lees meer
 • Nieuwsbrief wijkaannemer Vermeulen Groep

  (12-10-2020)

  In deze nieuwsbrief (pdf) van september 2020 vindt u informatie van wijkaannemer Vermeulen Groep.
  Hoofdonderwerp: ecologisch onderhoud watergangen.

 • Burgemeester Bezuijen bezoekt de Zoetermeerse wijken

  (08-10-2020)

  De op 1 oktober gestarte burgemeester Michel Bezuijen brengt de komende weken een bezoek aan alle Zoetermeerse wijken. Tijdens deze bezoeken wordt hij bijgepraat over de stad Zoetermeer, alle ontwikkelingen en ontmoet hij inwoners en ondernemers. In deze coronatijd de manier om op een veilige wijze kennis te maken met de stad en haar inwoners.

  Lees meer
 • Woont u langs de HSL?

  (07-10-2020)

  Heeft u veel last van het geluid van de hogesnelheidslijn (HSL)? Dan kunt u via de link kijken of u een schadevergoeding kunt krijgen. Aanvragen voor schadevergoeding moeten ingediend zijn voor het einde van dit jaar.

  Lees meer
 • Hoe kunnen wij u en uw medewerker helpen?

  (07-10-2020)

  U heeft een medewerker die de laatste tijd niet lekker functioneert. Wellicht is er veel verzuim of het gedrag op de werkvloer is veranderd. Mogelijk heeft u al een paar keer een verzoek gekregen om een voorschot op het salaris of is er loonbeslag gelegd...

  Lees meer
 • Vrijwilligers bedankt!

  (07-10-2020)
  Vergroot afbeelding: inzending fotowedstrijd

  Een stukje groen adopteren of meehelpen met het schoonhouden van straat of buurt. Zó zetten veel bewoners zich in voor een mooi Zoetermeer. Dat waarderen we en daarom organiseert de gemeente elk jaar voor hen een speciale bedankdag. De huidige richtlijnen verhinderden dit en er is gekozen voor een leuk alternatief. Lees in de bijlage hoe deze bewoners zich inzetten voor de stad.

  Lees meer
 • Beweegmaatjes gezocht voor ouderen

  (07-10-2020)

  Dat voldoende bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Toch bewegen veel ouderen op dit moment in de coronatijd te weinig. Vanuit het Sportmaatjesproject van Piëzo worden sporters gekoppeld aan ouderen die graag willen bewegen. Bent u zelf een sportief of vindt u het gewoon leuk om een oudere te helpen bewegen? Of om samen te gaan wandelen? Meld u dan aan als Beweegmaatje.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start in 5 wijken 'alles is techniek' en 'groen'

  (07-10-2020)

  Na de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in vijf wijken. Ben je tussen de 9 en 14 jaar? Doe mee! In de wijken Buytenwegh (op maandag) en Meerzicht (op woensdag) gaan we aan de slag met 'Alles is techniek!'. Zo leer je wat er allemaal aan techniek komt kijken bij het bestellen van een online pakketje en welke beroepen hier allemaal mee te maken hebben.

  Lees meer
 • Waterschap vindt nieuwe ongewenste vijverplant in sloot

  (05-10-2020)

  In de wijk Oosterheem in Zoetermeer is een variant van parelvederkruid gevonden. Deze uitheemse tuinvijverplant hoort niet thuis in de sloot. De plant groeit snel en vormt drijvende dichte matten. Hierdoor verstikken andere planten en kan het slootwater niet goed doorstromen, waardoor overlast en schade kan ontstaan. Daarom laat het waterschap deze plant meteen weghalen, afvoeren en vernietigen. Hierna worden de groeiplekken en omgeving in de gaten gehouden, om te voorkomen dat opnieuw vederkruiden opduiken.

  Lees meer
 • Stevige maatregelen om overlast Poortugaalstraat en omgeving aan te pakken

  (02-10-2020)

  De gemeente neemt stevige maatregelen om de overlast van jongeren in de Poortugaalstraat en omgeving aan te pakken. Er geldt vanaf vrijdag 2 oktober een lachgas- en alcoholnuttigingsverbod voor de onderstaande straten.

  Lees meer
 • Deelnemers Piëzo starten met mbo-opleidingen

  (14-09-2020)

  Afgelopen week zijn 33 deelnemers van Piëzo gestart met hun Mbo 1 of 2 -opleiding. Er is voor hen een spannende, maar vooral leuke tijd aangebroken.

  Lees meer
 • Vrijwilligers VoorleesExpress gevraagd

  (14-09-2020)

  Met de VoorleesExpress kunt u een verschil maken voor een kind in uw omgeving. Stichting Piëzo zoekt creatieve vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

  Lees meer
 • Uitreiking chapeau beeldje aan de heer Van der Stap

  (07-09-2020)

  Zaterdag 5 september 2020 reikte wethouder Jan Iedema een chapeau beeldje uit aan de heer D. van der Stap. Met een chapeau beeldje spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk, mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving en de buurt laten zien.

  Lees meer
 • Overeenkomst voor nieuwbouw aan Willem Dreeslaan

  (27-07-2020)

  Op vrijdag 24 juli ondertekenden wethouder Margreet van Driel (grondzaken) en Wim van der Kooy (Van der Kooy Vastgoed) de koop- en realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van 49 huurappartementen met 150 m2 aan commerciële ruimte op de begane grond. Dit appartementengebouw komt te staan op de hoek van de Willem Dreeslaan en de Stephensonstraat.

  Lees meer
 • Lief & Leedstraten Zoetermeer

  (19-06-2020)

  Bosje bloemen, chocola of toch een flesje wijn voor de buren? Met Lief&Leed Zoetermeer krijgt u een klein budget om het contact met de buren nog sterker te maken in de straat. Zo kan je als buur altijd wat lekkers of iets vrolijks langsbrengen bij de buren, bij leuke of minder leuke gebeurtenissen.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Enjoy Life

Gesloten

Meer informatie

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert