Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Consulent duurzaam worden bij Piëzo?

  (06-05-2021)

  Het team vrijwillige consulenten van de Ambachtenwerkplaats dat zich bezig houdt met duurzaamheid en energiebesparende maatregelen is op zoek naar u!

  Lees meer
 • Alle coronasteunmaatregelen op een rij

  (04-05-2021)

  Minder inkomen door corona. Veel Zoetermeerders, oud of jong, ondernemer of niet, met een hoog of laag inkomen, hebben hier mee te maken. Met verschillende steunmaatregelen willen de Rijksoverheid en de gemeenten banen en inkomens beschermen. Tussen deze maatregelen de goede regeling vinden voor de eigen situatie is niet eenvoudig. De gemeente Zoetermeer zet daarom de steunmaatregelen voor alle (maatschappelijke) organisaties, ondernemers én inwoners die - door het coronavirus - geldzorgen hebben op een rijtje. Zo ziet een inwoner gemakkelijk welke regeling voor hem of haar beschikbaar is en hoe deze aangevraagd moet worden.

  Lees meer
 • Online bijeenkomst ‘beter slapen’ bij inZet

  (04-05-2021)

  Ik kan me zo slecht concentreren, vergeet dingen en sla ze niet meer op. Ik val moeilijk in slaap. Mijn lichaam vraagt om rust.

  Lees meer
 • Inspectie speelplekken

  (03-05-2021)

  Op maandag 3 mei is de firma Speelplan begonnen aan de veiligheidsinspectie van alle openbare speelplekken in Zoetermeer. Dit zal ongeveer 2 weken duren. De controleur is herkenbaar aan zijn veiligheidsvest.

  Lees meer
 • inZet in het hart van elke wijk

  (03-05-2021)

  Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: 'Op elk moment in je leven kun je iets meemaken waarbij je vragen hebt, waar je zelf niet uitkomt of waarbij je even behoefte hebt aan een luisterend oor of juist hele praktische ondersteuning. Dan is het fijn dat er een plek is waar professionals je goed en snel verder kunnen helpen. En die plek is er nu, in het hart van elke Zoetermeerse wijk, oftewel: inZet.'

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst voeding en diabetes online door diëtist

  (29-04-2021)

  Wat hebben voeding en diabetes met elkaar te maken? Hoe kan je door een gezonde leefstijl de kans op diabetes verkleinen? Tijdens de online bijeenkomst op dinsdag 11 mei van 12.45-14.30 uur krijgt u hier meer informatie over van de diëtist van Goudenhart. Deelnemen is gratis.

  Lees meer
 • Leef je uit met Zoetermeer Sport in de meivakantie!

  (23-04-2021)

  Hoera, op 26 april begint de meivakantie! Ben jij tussen de 6 t/m 12 jaar? Doe dan mee met de activiteiten van Zoetermeer Sport! Op donderdag 29 april organiseert Team Sport een activiteit speciaal voor kleuters (4 t/m 6 jaar) en komt de boekfiets langs!

  Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/sportaanbod.

 • Leer alles over beroepen in politiek en overheid

  (21-04-2021)

  Na de meivakantie start de Piëzo TalentenAcademie in vier wijken met beroepen in de politiek en overheid.

  Lees meer
 • Zoetermeer krijgt er twee groene schoolpleinen bij

  (20-04-2021)

  Zoetermeer krijgt er dit jaar twee groene schoolpleinen bij. Leerlingen van basisschool Wereldwijs in de wijk Meerzicht gaven het startsein en gingen samen met ontwerper Joost Vos aan de slag met het ontwerp om hun schoolplein groener te maken.

  Lees meer
 • Webinar Ouders en omgaan met geld(zorgen)

  (20-04-2021)

  Wat doet het hebben van geldzorgen met u als ouder? Waar kunt u terecht voor hulp?

  Lees meer
 • Wijkkaart Oosterheem wijst nu ook digitaal de weg

  (20-04-2021)

  Met het succes van de fysieke wijkkaart van Oosterheem kon ook een digitale versie niet uitblijven. Net als de fysieke wijkkaart maakt ook de digitale versie bewoners wegwijs in Oosterheem: Welke organisaties bevinden zich in de wijk, wat voor activiteiten bieden deze organisaties aan en waar zijn onder andere de speeltuinen te vinden?

  Lees meer
 • Collectieve inkoopactie van diverse duurzame maatregelen

  (14-04-2021)

  Bent u een glaszetter en wilt u meedoen aan de inkoopactie van Energieloket Zoetermeer? Meld u dan bij ons aan!

  Lees meer
 • Ridderschorten voor VoorleesExpress

  (14-04-2021)

  Vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats maakten deze week, in het naaiatelier, ridderschorten voor de VoorleesExpress Zoetermeer.

  Lees meer
 • Online workshop meer zelfvertrouwen krijgen

  (13-04-2021)

  Hoe krijgt u meer zelfvertrouwen? Er zijn verschillende manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens de workshop ‘meer zelfvertrouwen krijgen’ op dinsdag 20 april gaat u aan de slag met een trainer van Indigo Preventie. 

  Lees meer
 • Voorkom overlast van ratten in uw wijk

  (06-04-2021)

  Uw hulp is onmisbaar om overlast van ratten in en om woningen te voorkomen. Ratten komen tegenwoordig in alle steden voor. Ook in de Zoetermeerse wijken. U kunt een belangrijke bijdrage leveren om te voorkomen dat het aantal ratten toeneemt. 

  Lees meer
 • Afsluiting project Opstap naar maatschappelijke participatie

  (06-04-2021)

  Deze vier deelnemers hebben recent hun deelname aan het project Opstap naar maatschappelijke participatie met succes afgerond. Een half jaar lang zijn zij intensief bezig geweest met het volgen van taallessen, lessen maatschappijoriëntatie, intervisie en vrijwilligerswerk. Door de coronamaatregelen en de lockdown vonden de lessen en intervisies voornamelijk digitaal plaats. Met hun vrijwilligerswerk hebben zij het geleerde in de praktijk kunnen brengen, maar daarnaast in deze tijd ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de Zoetermeerse samenleving. Ze hebben één voor één hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

  Lees meer
 • Bezoekvrouwen- en mannen helpen bij overzicht houden op financiën

  (01-04-2021)

  Het begrijpen van de post en het op orde houden van financiën is niet makkelijk. Als daar ook nog een taalbarrière bij komt kijken dan wordt het pas écht ingewikkeld. Met het project Preventieve Armoedebestrijding van Stichting Piëzo worden mensen door vrijwillige Bezoekvrouwen of -mannen en een budgetcoach bij hun financiën begeleid.

  Lees meer
 • Vrijwilligers gezocht voor taalwandelingen door Piëzo en het Gilde

  (01-04-2021)

  Stichting Piëzo en het Gilde slaan de handen ineen en gaan taalwandelingen organiseren. Bij taalwandelingen gaan een vrijwilliger en een deelnemer samen een wandeling door de stad maken. De wandeling start en eindigt op een locatie van Piëzo of bij het Forum. Tijdens de wandeling worden verschillende thema’s in het Nederlands besproken en kunnen de koppels samen opdrachten uitvoeren die gericht zijn op het verbeteren van de spreekvaardigheid. Er zijn routes beschikbaar maar als een koppel liever zelf een wandeling uitzet mag dat ook.

  Lees meer
 • Het Meerpunt

  (01-04-2021)
  logo Meerpunt

  Ineke, Stephanie en Susanne vormen samen het gezicht van het Meerpunt inlooppunt (CJG Zoetermeer). Hier kan iedere ouder/opvoeder of professional terecht met alle vragen rondom opvoeden, opgroeien en het ouderschap. Ook kunt u bij het Meerpunt vragen stellen over een (echt)scheiding. Ineke, Stephanie of Susanne bieden een luisterend oor en geven informatie en, indien gewenst, advies. Ouders kunnen gratis en anoniem hun vraag stellen of zorgen delen.

  Lees meer
 • 166 nieuwe woningen voor Oosterheem

  (25-03-2021)

  Het college heeft ingestemd met de verkoop van de locatie Aletta Jacobslaan/Hugo de Grootlaan aan ontwikkelaar Van der Kooy Vastgoed. Hiermee krijgt de Zoetermeerse wijk Oosterheem binnenkort 166 nieuwe woningen. Het gaat om 50 grondgebonden koopwoningen en 116 appartementen, waarvan 44 koopappartementen en 72 huurappartementen in voornamelijk de middenhuur.

  Lees meer
 • Landelijke Opschoondag 20 maart 2021

  (24-03-2021)

  Zaterdag 20 maart vond de jaarlijkse Landelijke Opschoondag = opschoon-ommetje plaats.

  Lees meer
 • Een muzikale verrassing voor de deur

  (16-03-2021)

  Een deelnemer van Het Vonkje werd verrast met een muzikaal cadeau voor de deur van haar appartement. Haar buurvrouw sloot gezellig aan. Beide dames hebben genoten van de leuke en herkenbare livesongs van Kees die dit vrijwillig doet via Piëzo.

  Lees meer
 • Enthousiaste vrijwillige voorlezers en coördinatoren gezocht VoorleesExpress Zoetermeer

  (10-03-2021)

  VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om vanaf april of begin september gedurende 20 weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis of in de buitenlucht. Ook zoeken we nieuwe coördinatoren die gezinnen en voorlezers kunnen begeleiden gedurende het voorleestraject. Als coördinator is relevante kennis en ervaring in coördineren en/of begeleiden een pré. Het voorlezen zal plaatsvinden op 1,5 meter afstand van het gezin en alleen als iedereen klachtenvrij is. Wij volgen nauwgezet de richtlijnen van het RIVM.

  Lees meer
 • Studieplekvrijwilligers Piëzo op basisschool De Regenboog

  (08-03-2021)

  In het najaar van 2020 hebben Basisschool De Regenboog en Stichting Piëzo de handen ineengeslagen om de leerlingen die extra hulp nodig hebben te ondersteunen bij hun huiswerk. Elke maandagmiddag en woensdagmiddag verzorgen enthousiaste vrijwilligers van Stichting Piëzo de Studieplek op School.

  Lees meer
 • Facebookpagina gemeente Zoetermeer - Groep Oosterheem

  (22-02-2021)

  De gemeente Zoetermeer informeert haar inwoners onder andere via een Facebookpagina. Op deze Facebookpagina is ook een groep 'Oosterheem' aangemaakt.

  Lees meer
 • Het cultuur(t)huis

  (18-12-2020)

  Even voorstellen: als organisaties CKC, Palet Welzijn, Stichting Piëzo, Perron Oosterheem, Buurtwerk en de gemeente Zoetermeer werken wij in Oosterheem samen om de sociale samenhang in de wijk te versterken.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (30-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Enjoy Life

Gesloten

Meer informatie

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert