Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Piëzo zoekt vrijwilligers voor taalles

  (15-02-2019)

  Piëzo is voor uitbreiding van de Nederlandse taallessen op basisscholen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Deze vrijwilligers geven Nederlandse taalles aan een groepje ouders van leerlingen op de basisschool. Nadat de kinderen naar de klas zijn gebracht, gaan de ouders zelf 'de schoolbanken in' om hun Nederlands te verbeteren.

  Lees meer
 • Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor Piëzo TalentenAcademie

  (01-02-2019)

  Bij de Piëzo TalentenAcademie zijn veel vrijwilligers actief als gastdocenten en begeleiders. Voor de wijk Oosterheem zijn we op zoek naar extra vrijwillige begeleiders.

  Lees meer
 • Jongeren helpen met Taal & Toekomst bij Piëzo

  (22-01-2019)

  Taal & Toekomst is een taalcoachingsprogramma voor jonge nieuwkomers met een taalachterstand. Voor hen is het een extra grote uitdaging om (toekomst)dromen waar te maken en mee te doen. Vind bijvoorbeeld maar eens een passende opleiding of stageplek als je de taal niet spreekt.

  Lees meer
 • Ontmoetingsmiddag over financiële opvoeding

  (17-01-2019)

  Hoeveel zakgeld krijgt uw kind? En wat moet en mag hij of zij daarvan kopen? Leent u uw kind geld? En krijgen ze wel of geen inzicht in de financiën van het huishouden? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens een bijeenkomst op dinsdag 22 januari bij Enjoy life bij de wijkpost in Oosterheem.

  Lees meer
 • Meer AED's in de wijk!

  (26-11-2018)

  De Hartstichting vraagt in hun meest recente campagne aandacht voor meer AED's in de wijken. Wilt u samen met uw buren of collega's een AED kopen? Vindt u het lastig om het geld hiervoor bij elkaar te krijgen? De gemeente kan u daarbij helpen via de regeling Wijk aan zet.

  Lees meer
 • Afval scheiden: ook in de winkelcentra

  (12-11-2018)

  Zoetermeer is steeds bewuster met afval bezig. Een proef met afvalscheiding in winkelcentrum De Leyens is succesvol verlopen: minder zwerfafval en afval wordt beter gescheiden.

  Lees meer
 • Schone winkelgebieden in Zoetermeer

  (12-11-2018)

  Op 30 oktober 2018 zijn de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing van het Schoonste winkelgebied 2018. Zoetermeer is van de 12e naar de 11e plaats gestegen in de ranglijst van de 25 grootste gemeenten bij de verkiezing. We hopen volgend jaar weer minimaal een plaats te stijgen.

  Lees meer

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert