Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Energiecafé: 'Worstelen met verduurzaming'

  (15-11-2018)

  Twijfelt u hoe u het beste uw woning kunt verduurzamen? Bent u bang dat u een verkeerde keuze maakt die later duur uitpakt? Het energiecafé op 19 november kan u daarbij helpen. De Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) organiseert dit energiecafé voor mensen die nog (verdere) verduurzamingstappen met hun woning moeten gaan zetten en moeite hebben met het vinden van de weg.

  Lees meer
 • Pietenfeest bij Stichting Piëzo

  (13-11-2018)

  Voor kinderen van 2 tot 12 jaar is woensdagmiddag 28 november het Pietenfeest in Oosterheem. Om 13.00 uur start de middag met een creatief uurtje en gaan de kinderen een pietenmuts maken. Daarna kunnen de kinderen deelnemen aan de pietengym in de sporthal.

  Lees meer
 • Afval scheiden: ook in de winkelcentra

  (12-11-2018)

  Zoetermeer is steeds bewuster met afval bezig. Een proef met afvalscheiding in winkelcentrum De Leyens is succesvol verlopen: minder zwerfafval en afval wordt beter gescheiden.

  Lees meer
 • Schone winkelgebieden in Zoetermeer

  (12-11-2018)

  Op 30 oktober 2018 zijn de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing van het Schoonste winkelgebied 2018. Zoetermeer is van de 12e naar de 11e plaats gestegen in de ranglijst van de 25 grootste gemeenten bij de verkiezing. We hopen volgend jaar weer minimaal een plaats te stijgen.

  Lees meer
 • Omleidingsplan winkelcentrum Palenstein

  (01-11-2018)

  De verkeerssituatie rondom winkelcentrum Palenstein is tijdelijk gewijzigd.

  Lees meer
 • Laat u verrassen op het Vrijwilligersfestival

  (26-10-2018)

  Zoetermeer telt veel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor allerlei organisaties, instellingen en maatschappelijke initiatieven in onze stad. Dat is niet niks! Wij willen u als Zoetermeerse vrijwilliger daarom in het zonnetje zetten en bedanken voor uw inzet!

  Lees meer
 • Opening Enjoy Life in wijkpost Oosterheem

  (12-10-2018)

  Op woensdag 3 oktober opende Enjoy Life officieel de deuren in de opgeknapte wijkpost Oosterheem. U kunt er terecht met al uw vragen. Bijvoorbeeld met problemen die steeds erger dreigen te worden. Of als u geen idee heeft bij wie u terecht kunt met uw vragen over bijvoorbeeld scheiding, schulden, eenzaamheid of zorgen over een buurtgenoot. Vanuit Enjoy Life helpen we u op weg of brengen we u in contact met de juiste mensen.

  Lees meer
 • Subsidie op inbraakbeveiliging laatste keer van start

  (10-10-2018)

  Uw huis extra beveiligen tegen woninginbraak? Als u een buitenlamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging op uw cilindersloten koopt, krijgt u van de gemeente een vergoeding van 40%. Meerdere wijkbewoners deden vorige jaren mee aan deze subsidieactie. Doet u ook mee? Het is het laatste jaar dat u mee kunt doen, daarna stopt deze subsidieactie.

  Lees meer
 • Verdiepingssessies Schaalsprong

  (24-09-2018)

  Met het motto Mijn stad, mijn toekomst starten we 1 oktober met ronde 2 van de samenspraak over de schaalsprong. We nodigen je graag uit om deel te nemen aan één van de verdiepingssessies waarin we de uitkomsten van ronde 1 bespreken en beoordelen. Dit laatste doen we aan de hand van 4 dilemma's.

  Lees meer
 • GFT in Oosterheem?

  (30-08-2018)
  Vergroot afbeelding: ondergrondse containers

  Om een steentje bij te dragen aan een beter milieu en een goede en betaalbare afvalverwerking vraagt de gemeente Zoetermeer uw medewerking om het afval uit uw huishouden (nog) beter te scheiden.

  Lees meer
 • Gratis wijkvisbewijs is een feit!

  (19-06-2018)

  Houdt u van vissen? Dan hebben we goed nieuws. Vanaf 18 juni mogen inwoners van alle leeftijden gratis wijkvisbewijs aanvragen om te vissen in de daarvoor vrijgegeven wateren.

  Lees meer
 • Heeft u ideeën om Oosterheem mooier, beter of veiliger te maken?

  (08-01-2018)

  Heeft u ook ideeën die het leven van u en uw buurtbewoners prettiger kunnen maken? Ideeën die Oosterheem mooier, beter, of veiliger maken? Maak dan gebruik van het Wijk aan zet-budget.

  Lees meer

Wijkpost Oosterheem

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op donderdag gesloten.

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9007
E-mail: wijkpostoosterheem@zoetermeer.nl

Kalender

20 nov: Workshop Administratie en financiën

21 nov: Spreekuur wijkagenten

24 nov: Vrijwilligersfestival

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert