ZZP

Home > Ondernemers > ZZP

ZZP

In Zoetermeer werken naar schatting 3.100 zzp'ers (zelfstandige zonder personeel). En die ondernemersgroep groeit gestaag. Goed ondernemerschap is belangrijk als motor voor de lokale economie en een bruisende stad. De gemeente helpt dan ook graag mee om het ondernemerschap van zzp'ers tot een succes te maken.

Ter Zake Het Ondernemershuis

De centrale ontmoetingsplek voor alle ondernemers, dus ook voor u als (startende) zzp'er. Netwerken kan hier in een ongedwongen sfeer. U kunt er met relaties afspreken onder het genot van een gratis kop koffie of thee. Overleggen met een groep kan in één van de vergaderzalen. In Ter Zake Het Ondernemershuis treft u allerhande informatie voor ondernemers. Ook vinden er regelmatig workshops, trainingen en bijeenkomsten voor ondernemers plaats. Kijk hier voor de agenda of kom gewoon langs op Markt 3 in Zoetermeer.

Uw eigen coach

Zeker als u voor uzelf wilt beginnen of nog niet zo lang met uw bedrijf bezig bent is een ondernemerscoach handig. De coach helpt u bij vragen over bijvoorbeeld financiën en het opstellen van een businessplan. Zij wijst u de weg binnen de gemeente en kan u in contact brengen met organisaties en bedrijven. Deze service is geheel gratis. Maak een afspraak met ondernemerscoach Irma de Graaff, telefoon, 079-346 9700.

Ondernemersspreekuur

Doorgewinterde ondernemers en specialisten uit Zoetermeer delen hun kennis en ervaring vrijwillig met ondernemers. Dit doen zij tijdens wekelijkse spreekuren over actuele ondernemerszaken in Ter Zake Het Ondernemershuis, Markt 3, Zoetermeer. Kijk hier voor de agenda.

Workshops

Ter Zake Het Ondernemershuis biedt een programma aan met interessante workshops voor starters, small business en MKB-ondernemers. Neem contact op met de ondernemerscoach voor de nieuwste workshops. Zie kopje hierboven 'Uw eigen coach'.

Ondernemersschool Zoetermeer

Hoewel een eigen bedrijf beginnen een kwestie van doen is, maakt een slimme voorbereiding de kans van slagen groter. Gemeente Zoetermeer stimuleert goed ondernemerschap en biedt in samenwerking met de ondernemersvereniging RvOZ en Qredits Microfinanciering Nederland (door)starters en zzp'ers de 'Ondernemersschool Zoetermeer' aan (voorheen genaamd 'Eigen Baas Avondschool').

Tijdens de cursus maakt u met een professionele begeleider een businessplan. Deelnemers geven elkaar feedback. Zo leer je van elkaar en bekijkt u uw plannen vanuit verschillende perspectieven. En dat werkt! Bel naar de ondernemerscoach voor meer informatie, telefoon 079-346 9700.

Klaar om te ondernemen

Kom dan langs bij ondernemerscoach Irma de Graaff, zij staat klaar om u verder te helpen. Bel voor een afspraak naar 079-346 9700.

Handige links

Huisvesting

Bent u als ondernemer op zoek naar (tijdelijke) huisvesting? Dan kunt u de onderstaande websites bezoeken. Of neem contact op met een accountmanager van de afdeling Economische Zaken van de gemeente. De accountmanagers werken vanuit Ter Zake Het Ondernemershuis, Markt 3, Zoetermeer, telefoon 079-346 9700.

Opdrachtverlening

Flextender is een organisatie die een online platform aanbiedt voor gemeentelijke inhuuropdrachten.

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl