Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Home > Ondernemers > Nieuws > Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Op donderdag 21 november hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 4896 passagiers werden gecontroleerd en 145 begingen een overtreding, waarvan 121 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,47%.

Burgemeester Aptroot: 'Dit jaar lijkt het percentage zwartrijders te stabiliseren rond de 2%. Deze gecombineerde actie van politie, HTM en gemeente is nodig om mensen scherp te houden op hoe je je gedraagt in het openbaar vervoer. Zo willen we de overlast terugdringen en de veiligheid van de inwoners en reizigers vergroten. In de trams en op de stations.'

Resultaten

De controleactie duurde van 14.00 tot 21.00 uur. De overtredingen bestonden uit:

  • HTM: 121 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.
  • Team Handhaving: 8 overtredingen voor onder andere eten en drinken in de tram.
  • Politie: 16 overtredingen voor het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs. De politie heeft 4 personen voor onder andere het niet opvolgen van een bevel en voor nog openstaande boetes.
  • De teams van WAS maakten een extra ronde door de aangrenzende wijken.

Controles busvervoer

Ook busmaatschappijen Arriva en EBS hebben meegedaan met de actie. Arriva heeft 2 uitstellen van betaling uitgeschreven en EBS had geen bekeuringen.

Zoetermeerveilig.nl

Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl