Eerste woningen in het toekomstige Entreegebied

Home > Ondernemers > Nieuws > Eerste woningen in het toekomstige Entreegebied

Eerste woningen in het toekomstige Entreegebied

Vastgoedontwikkelaar Breevast gaat een groot kantorencomplex transformeren tot woonruimte. Het complex staat op de hoek van de Van Leeuwenhoeklaan en Boerhaavelaan, is leeg én er is een groot tekort aan woonruimte. Het is een kans voor het Entreegebied en de Zoetermeerder.

Wethouder Marc Rosier: 'Met de transformatie van dit voormalig kantoor komt een lang gekoesterde wens tot vervulling om het bestaande complex te hergebruiken voor woningen. De druk op de woningmarkt is groot en blijft toenemen. Wij willen Zoetermeerders een thuis blijven bieden en dat gaat het ook zijn in de levendige groene stadswijk'.

Woningen en zorg

Het college heeft ingestemd met het plan voor de nieuwe woningen. De transformatie Terra Nova bestaat uit 385 woningen waarvan 104 goedkope huurwoningen, 96 middel dure huurwoningen en 185 vrije sector koop- en huurwoningen. Ook komen er 30 zorgappartementen en een gezondheidscentrum. Hierin komen huisartsen en een apotheek. Voor de zorgappartementen in de vorm van een Amadeushuis (beschermd wonen voor kwetsbare ouderen) en het Amarehuis (zelfstandig wonen met zorg en service nabij) is intentie overeenstemming met Fundis. Voor het Gezondheidscentrum De Entree is de SGZ beoogd toekomstig huurder. Hierin komt onder meer een HOED (huisartsen onder één dak) en een apotheek.

Henk Brouwer namens Breevast en ZBG: 'De transformatie van Terra Nova biedt zeker ruimte voor kleine en middelgrote woningen. Samen met het gezondheidscentrum voor de wijk en de woonzorg faciliteiten verwachten wij de bestaande gebouwen daarmee een goede nieuwe toekomst te kunnen geven waar Zoetermeer behoefte aan heeft'.

Planning

Naar verwachting dient Breevast begin 2e kwartaal 2021 de aanvraag omgevingsvergunning afwijking bestemming in. Breevast heeft het voornemen eind 2e kwartaal 2021 dan de aanvraag omgevingsvergunning activiteit bouwen in te dienen. De start van de transformatie is eind 2021 en naar verwachting worden de woningen en het gezondheidscentrum medio 2023 opgeleverd.

Terra Nova ligt binnen het toekomstige gebied voor de Entree. De Entree biedt een aantrekkelijke omgeving voor zeker 4.500 woningen. Daarmee wordt dit gebied een thuis voor de ongeveer 10.000 toekomstige bewoners van Entree, maar ook de plek waar inwoners van de rest van Zoetermeer voelen dat ze thuiskomen.

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl