Een vernieuwde Balijhoeve

Home > Ondernemers > Nieuws > Een vernieuwde Balijhoeve

Een vernieuwde Balijhoeve

Van het dak tot aan de deuren; het ontwerp voor stadsboerderij de Balijhoeve is helemaal af. Samen met omwonenden en gebruikers heeft de gemeente een nieuw ontwerp voor De Balijhoeve gemaakt als stadsboerderij en sociale ontmoetingsplek.

De afgelopen drie maanden heeft aannemer SKN Bouw dit ontwerp samen met de gemeente verder uitgewerkt. Nu het ontwerp gereed is, kan de gemeente een aannemer contracteren. In de zomer van 2021 start de (ver)bouw. Naar verwachting is de bouw het eerste kwartaal van 2022 gereed.

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Tijdens de verbouwing wordt het hoofdgebouw vernieuwd en uitgebreid. Voor de dieren is er straks meer ruimte in de stallen. In het ontwerp is ook aandacht voor duurzaamheid en toegankelijkheid. Zo wordt het dak deels voorzien van zonnepanelen en deels van een groen sedumdak. Het gebouw is drempelloos, heeft brede toegangen en een elektrisch te openen deur. Zorgaanbieder Gemiva gaat zich vestigen met kleinschalige, maatschappelijk verantwoorde horeca. Met deze aanpassingen is de Balijhoeve weer klaar voor de toekomst.

Impressie voorkant nieuwe Balijhoeve

Impressie achterkant nieuwe Balijhoeve

Kaart met nieuwe situatie Balijhoeve

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl