Dag van de Zoetermeerse ondernemer

Home > Ondernemers > Nieuws > Dag van de Zoetermeerse ondernemer

Dag van de Zoetermeerse ondernemer

In het kader van de Dag van de Ondernemer legden wethouders Jan Iedema en Margreet van Driel bedrijfsbezoeken af. Niet zoals gebruikelijk met een taart en een handdruk, maar in een digitale omgeving. Er werd gesproken over de uitdagingen van het afgelopen jaar, de recente ontwikkelingen en de wensen voor de toekomst.

Ontbijten met ondernemers

De dag startte voor wethouder Iedema vroeg met het aanschuiven bij het digitale netwerkontbijt met negenendertig ondernemers van BNI Orakel. Elke ondernemer presenteerde zichzelf en vertelde waar hij of zij op dit moment mee bezig is. Conclusie van de wethouder na alle verhalen van de ondernemers is dat het door de band genomen oké gaat met deze groep. Hij adviseerde hen te blijven omzien naar elkaar. En dat is exact de doelstelling van deze club: elkaar steunen en helpen groeien.

ICT-nieuws

Wilbert Nederpelt van IT-dienstverlener Venéco kwam met groot nieuws. Zijn bedrijf gaat zomer 2021 een integratie aan met DB+, een ICT-bedrijf in Wateringen. De fusie vanuit visie, zoals DB+ directeur Kevin van de Sande het noemt, is een gevolg van jarenlange samenwerking. Het samenwerkingsbedrijf heeft ambitieuze plannen. Om te blijven innoveren zetten zij de vestiging van Venéco in The Dutch Innovation Factory samen voort.

Business as usual

Reconext (voorheen Teleplan) is het jaar goed doorgekomen. Het mist de pieken, maar volgens general manager Ankie Timmermans is het weer 'business as usual'. Timmermans vindt Zoetermeer een logistieke hotspot. Er gebeurt veel in de omgeving en het is goed om in de stad gevestigd te zijn. Marco Gons en Gino de Vin zijn partners bij Itemlost, het laatste bedrijf waar wethouder Iedema digitaal langsging. Dit bedrijf zorgt ervoor dat zoekgeraakte spullen bij de rechtmatige eigenaar terechtkomen. Een nieuwe tak in ontwikkeling bij Itemlost is Personlost; een polsbandje waarmee vermiste jonge kinderen of dementerende ouderen sneller terecht zijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wethouder Van Driel sprak ondernemers van bedrijven die ruimte maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het eerste bedrijf was Remto Automaterialen. Eigenaar Arjan Koole vertelt over de afgelopen periode, waarin hij gemerkt heeft dat de branche niet is stilgevallen. Als bedrijf met SEBO-keurmerk vindt ondernemer Koole het belangrijk iets te doen voor de stad. HABO-GWW, een bedrijf dat zich bezighoudt met bestrating, beton- en timmerwerk, riooltechniek en gebiedsontwikkeling, is SEBO-onderneming van het eerste uur. Jan Dijkshoorn vertelt dat de oorsprong van HABO-GWW een sociale werkplaats is. Mensen met een beperking helpen is op hem overgedragen en zit bij het bedrijf in het DNA.

Digitale rondleiding

Bij RL Networks krijgt wethouder Van Driel een digitale rondleiding van WSP-accountmanager Anouchka Badloe. In 1998 is dit bedrijf begonnen met het opkopen van gebruikte computers, vertelt directeur Patrick de Vreede. De computers worden uit elkaar gehaald en in onderdelen verkocht. Volgens De Vreede is 90% nog bruikbaar.

Investeren in de jeugd

Richard Jongeneelen van SKN Bouw rekent horecagelegenheden en hotels tot zijn vaste klanten. Door Covid-19 zag hij zijn opdrachten minder worden. Gelukkig kon hij aan de slag bij particulieren, scholen en zorgbedrijven in Zoetermeer. SKN Bouw investeert graag in de jeugd en heeft altijd een aantal stagiaires. Ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij dit bedrijf terecht.

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl