Nieuws

Home > Ondernemers > Nieuws

Nieuws

 • Kijk live mee met Voorjaarsdebat

  (18-06-2018)

  Op maandag 18 juni 2018 begint het eerste deel van het Voorjaarsdebat. Tijdens dit debat praat de gemeenteraad uitgebreid over de (financiële) koers van de gemeente Zoetermeer in 2019 en de jaren daarna. De Perspectiefnota 2019, het collegeprogramma en de gevolgen van de meicirculaire vormen samen de input voor het Voorjaarsdebat. Raadsfracties kunnen voorstellen doen in de vorm van moties en amendementen om richting te geven aan de begroting. Deze wordt begin november besproken en vastgesteld.

  Lees meer
 • Geen treinen tussen Den Haag en Gouda op 23 en 24 juni

  (15-06-2018)

  Vanaf zaterdagochtend 23 juni 1.00 uur tot maandagochtend 25 juni 5.00 uur wordt gewerkt bij de treinsporen van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer.

  Lees meer
 • Zomeravondwandeling in de Natuurtuin

  (14-06-2018)

  Houdt u ook zo van wandelen in het avondzonnetje? Wandel dan eens mee met de gratis zomeravondwandeling in de Natuurtuin. Donderdag 21 juni, op de langste dag, gaat de eerste zomeravondwandeling onder begeleiding van een natuurgids van start! Komt u ook? De wandeling start om 19.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

  Lees meer
 • Inwoners willen verder met wijkveiligheidsaanpak

  (13-06-2018)

  De wijkveiligheidsaanpak krijgt brede steun van inwoners en professionals. Dat blijkt uit de evaluatie van de wijkveiligheidsaanpak in Zoetermeer. De inwoners willen verder met deze aanpak en zouden graag zien dat dit in alle wijken in Zoetermeer een vervolg krijgt. Tot nu was de Stadsmarshall de coördinator en aanjager van de wijkveiligheidsaanpak.

  Lees meer
 • Waarschuwing blauwalg voor zwemstrand en speelvijver Noord Aa

  (13-06-2018)

  Vanaf 13 juni geldt een waarschuwing blauwalg voor het Noord Aa zwemstrand en de Noord Aa speelvijver. Een waarschuwing wil zeggen dat zwemmen op deze plekken slecht kan zijn voor de gezondheid.

  Het Hoogheemraadschap Rijnland beheert de waterkwaliteit, verzorgt de watercontroles en communiceert via borden in het Noord Aa-gebied en op www.zwemwater.nl.

 • Subsidie renovatie woning bij afsluiten aardgas

  (13-06-2018)

  Zoetermeerders die door renovatie hun huis gasloos willen maken, kunnen hiervoor subsidie krijgen. De gemeente Zoetermeer stelt een subsidie van totaal € 50.000,- ter beschikking voor de aanpassingen aan bestaande huizen. Per woning waar de aardgasaansluiting verdwijnt, wordt een vast subsidiebedrag van € 4.000,- gegeven. De gemeenteraad heeft besloten dat de subsidieregeling van de motie Groene Leges met deze extra subsidie wordt uitgebreid.

  Lees meer
 • Voeg uw nummer toe aan de playlist van Zoetermeer

  (08-06-2018)

  Als u aan Zoetermeer in 2030 denkt, aan welk liedje denkt u dan? Dit is een van de manieren waarop we de afgelopen weken aan inwoners vroegen hoe zij denken over Zoetermeer. We hebben al meerdere bijzondere resultaten ontvangen.

  Lees meer
 • 55+? Geef u op voor de Fittest!

  (07-06-2018)

  Loopt u al langer met de gedachten dat u zich beter wilt voelen, meer energie wilt hebben of minder last wilt hebben van lichamelijke en/of psychische belemmeringen? Kortom, wilt u weten hoe fit u bent? Doe dan de gratis Fittest voor iedereen van 55 jaar en ouder op zaterdag 30 juni van 9.00 tot 16.00 uur aan de Prismalaan 40 (sporthal De Veur).

  Lees meer
 • Vakantiewoonwijk Happy Days komt dichterbij

  (07-06-2018)

  Een woonwijk die aanvoelt als een vakantiepark, met veel groene ruimten, picknicktafels, een vuurplaats of een tafeltennistafel. In het Zoetermeerse Dwarstocht, dicht tegen Oosterheem aan, wordt het werkelijkheid. De gemeente Zoetermeer en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden daarvoor op 7 juni de intentieovereenkomst voor het woonplan 'Happy Days'.

  Lees meer
 • Subsidiekader 2019

  (06-06-2018)

  Het college heeft op 22 mei 2018 het Subsidiekader 2019 vastgesteld. Dit is op 1 juni 2018 in werking getreden.

  Lees meer
 • Nieuw college benoemd

  (31-05-2018)

  Zoetermeer heeft een nieuw college! Afgelopen dinsdag 29 mei was de benoeming tijdens de raadsvergadering. Het nieuwe college bestaat uit zes wethouders: Marc Rosier en Jan Iedema (beiden VVD), Margreet van Driel (LHN), Robin Paalvast (D66), Jakobien Groeneveld (GroenLinks) en Ingeborg ter Laak (CDA). Daarnaast ontving de burgemeester het coalitieakkoord van de onderhandelaars.

  Lees meer
 • Extra verlichting op stille en enge plekken

  (30-05-2018)

  Ook dit jaar pakt de gemeente de stille en enge plekken van de stad aan. Dit jaar worden 10 locaties aangepakt. Burgemeester Aptroot: 'Met de aanpak van stille en enge plekken in de stad willen we niet alleen de veiligheid verbeteren, maar vooral ook het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten. Ik zie dat als taak van de gemeente samen met diverse partners.'

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (28-05-2018)

  Op vrijdag 25 mei hielden de HTM, Politie Eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 4219 passagiers werden gecontroleerd en 148 begingen een overtreding, waarvan 120 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,84%.

  Lees meer
 • Weer een plein rookvrij

  (25-05-2018)

  Zoetermeer is weer een rookvrij schoolplein rijker. Afgelopen vrijdag werd op basisschool de Tjalk het rookvrij-bord onthuld. Het bord van de rookvrije generatie wijst volwassenen erop dat roken op het schoolterrein en in het zicht van kinderen niet is toegestaan. Ieder kind, moet tenslotte de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving met goede voorbeelden om zich heen.

  Lees meer
 • Groene, veilige stad met ambitie

  (25-05-2018)

  Dit is de titel van het definitieve coalitieakkoord dat de onderhandelaars van VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA op 25 mei hebben gesloten. Het akkoord zal dinsdag 29 mei bij de raadsvergadering aan de burgemeester worden aangeboden, voorafgaand aan de benoeming van de nieuwe wethouders.

  Lees meer
 • Kent u iemand die een koninklijke onderscheiding verdient?

  (24-05-2018)

  Kent u een vrijwilliger die zich met hart en ziel inzet? Iemand die met liefde activiteiten begeleidt in een verzorgingstehuis, of al jarenlang coacht bij de sportclub? Vraag dan een koninklijke onderscheiding voor hem of haar aan.

  Lees meer
 • Veiligheidsavonden starten weer

  (24-05-2018)

  Ook dit jaar bezoeken burgemeester, wijkwethouder en politie de wijken om met inwoners in gesprek te gaan over de veiligheid in hun wijk. Zij bespreken de stand van zaken en waar nodig nemen zij maatregelen op het gebied van veiligheid. De wijkbewoners krijgen een terugkoppeling over zaken die vorig jaar tijdens de veiligheidsbijeenkomsten zijn gemeld en besproken. Daarnaast zijn de preventieadviseur van de gemeente en de brandweer aanwezig om u voor te lichten over het voorkomen van een inbraak of brand. Meer informatie vindt u op www.zoetermeerveilig.nl.

  Lees meer
 • Fietzerria in de Zoetermeerse wijken

  (24-05-2018)

  Meepraten over Zoetermeer met een pizzapunt? Dat kan bij de Fietzerria, een mobiele pizza-oven die de komende maand op verschillende dagen bij de wijkposten in Zoetermeer te vinden is. In ruil voor een pizzapunt vragen we inwoners een aantal korte vragen te beantwoorden over de openbare ruimte en wat zij willen voor de toekomst van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Nieuwe proef Zoetermeerseplas om blauwalgen te bestrijden

  (24-05-2018)

  De gemeente Zoetermeer start deze zomer met een nieuwe proef om de blauwalgen in de Zoetermeerseplas verder te bestrijden. Met deze proef, opgezet door de Universiteit van Amsterdam, worden schermen geplaatst tussen het strand en delen van de plas en waterstofperoxide toegevoegd aan het water.

  Lees meer
 • Denk mee over het winkelaanbod in Zoetermeer

  (23-05-2018)

  Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen. Alle inwoners en ondernemers zijn welkom om mee te denken via doemee.zoetermeer.nl/detailhandel.

  Lees meer
 • Denk ook mee over Zoetermeer in 2030

  (22-05-2018)

  Wat zouden inwoners, bedrijven en organisaties graag in Zoetermeer willen? Wat gaat goed, wat kan beter? Vanaf dinsdag 22 mei kan iedereen laten weten hoe zij over de stad denken en wat nodig is om de stad leefbaar en aantrekkelijk te houden. Aanleiding is het besluit van vorig jaar om 10.000 à 16.000 extra woningen te bouwen.

  Lees meer
 • Extra fleur en kleur in winkelcentra

  (22-05-2018)

  Onder het motto 'Buiten gewoon mooi' is de gemeente samen met de winkeliersverenigingen aan de slag gegaan om de winkelcentra extra mooi te maken in de stad. Zo worden zij de komende periode opgevrolijkt door fleurige bloembakken. De aftrap is in Oosterheem. Daar zijn 34 hanging baskets en 6 plantenbakken geplaatst. Komende tijd volgen de andere winkelcentra.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Zoetermeerse Rijweg

  (18-05-2018)

  Gemeente Den Haag voert in twee weekenden werkzaamheden uit aan een gedeelte van de Zoetermeerse Rijweg (op grondgebied van de gemeente Den Haag). Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde Barbeeldam en de gemeentegrens van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Is uw reisdocument al vernieuwd?

  (14-05-2018)

  Vakantie naar het buitenland geboekt? Controleer dan meteen of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en verleng op tijd.

  Lees meer
 • Veel minder hulpverleners over de vloer

  (09-05-2018)

  Door binnen de proeftuin Verzorgd Thuis huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging te combineren, komen er veel minder hulpverleners bij mensen over de vloer. In deze pilot is Zoetermeer erin geslaagd dit aantal drastisch te laten dalen van 3,2 naar 2,5. Dit geeft een cliënt rust en verbetert de ervaren kwaliteit van zorg. Verzorgd Thuis wordt voortgezet en uitgebreid naar de wijk Seghwaert.

  Lees meer
 • Zoetermeer zwerfafvalvrij

  (08-05-2018)

  U helpt toch ook mee om onze stad schoon en netjes te houden? En om afval te recyclen? Dat kan al door uw papier, glas en PBD (plastic, blik en drankkartons) op de juiste manier af te voeren.

  Lees meer
 • Nationale Herdenking

  (04-05-2018)

  Op vrijdag 4 mei herdachten we alle inwoners en militairen die in Nederland of ergens anders in de wereld zijn omgekomen, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De stille tocht en de kranslegging bij het monument in het Wilhelminapark waren zeer indrukwekkend.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor zeventien inwoners van Zoetermeer en één inwoner van de gemeente Lansingerland

  (26-04-2018)

  Tijdens de 'Lintjesregen' op donderdag 26 april ontvingen zeventien inwoners van Zoetermeer en één inwoner van de gemeente Lansingerland een Koninklijke Onderscheiding voor hun vaak belangeloze inzet voor de medemens en de maatschappij. Burgemeester Aptroot reikte de onderscheidingen uit in het Stadstheater.

  Lees meer
 • Fietsenstalling Cadenza op Koningsdag open

  (25-04-2018)

  Op vrijdag 27 april kunnen inwoners die op de fiets Koningsdag vieren in het Stadshart, hun fiets ook gratis stallen in de nieuwe bewaakte fietsenstalling bij Cadenza (tegenover de bioscoop). De fietsenstalling is open van 7.30 tot 2.00 uur.

  Lees meer
 • Tuinhuur en plantenverkoop bij wijktuin Rokkeveen

  (25-04-2018)

  Bent u een tuinliefhebber en wilt u uw eigen biologische groenten en bloemen kweken? Maar heeft u geen tuin of niet genoeg ruimte in uw tuin? Huur dan een tuin bij wijktuin Rokkeveen.

  Lees meer
 • Bruine ratten in de stad

  (25-04-2018)

  Zoetermeer is een groene stad met parken, struikgewas en groenplekjes. Maar dat groen biedt ook goede schuilplaatsen voor de bruine rat. De gemeente maakt de leefruimte voor de rat zo onaantrekkelijk mogelijk. Heeft dat niet genoeg effect? Dan laat de gemeente ze vangen. Bij hoge uitzondering gebruiken we gif. Maar u kunt ook helpen.

  Lees meer
 • Terrassen Stadhuisplein gaan open

  (24-04-2018)

  Vanaf donderdag 26 april begint de zomer op het Stadhuisplein. Iedereen kan weer genieten van een hapje en een drankje op de terrassen.

  Lees meer
 • Zoetermeer sluit 2017 met € 3 miljoen voordeel af

  (19-04-2018)

  Het college heeft de jaarstukken aan de gemeenteraad voorgelegd om deze te bespreken in het Resultatendebat op 4 juni 2018. De gemeente sluit het jaar 2017 af met een voordelig resultaat van bijna € 3 miljoen. Uitgedrukt in het totaal van de begroting van € 385 miljoen is dit een verschil van minder dan 1%. Van dit financieel resultaat wordt voorgesteld de helft over te hevelen naar het jaar 2018 voor activiteiten die aanvankelijk in 2017 uitgevoerd zouden worden.

  Lees meer
 • Duurzame verlichting maakt stad veiliger

  (19-04-2018)

  Onder het motto 'Buiten gewoon mooi' maken we Zoetermeer nog mooier. Dat doen we door onze stad nog beter te onderhouden. Zo vegen we extra langs paden en wegen en ruimen vaker zwerfvuil op. Winkelcentra maken we mooier met extra bloembakken. Dat doen we ook door extra verlichting.

  Lees meer
 • Nationale Straatvoetbaldag 2018

  (19-04-2018)

  Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) organiseert op zaterdag 5 mei de landelijke Nationale Straatvoetbaldag. Het evenement vindt op 20 locaties tegelijk plaats en staat in het teken van 'Samenspel, Vrijheid, Respect en Plezier'. Zoetermeer doet ook mee op het buitenterrein van SilverDome aan de Van der Hagenstraat 20.

  Lees meer
 • VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA gaan samen aan de slag

  (13-04-2018)

  VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA starten de gesprekken over een coalitieakkoord. Woensdag 11 april had informateur Helmi Huijbregts de Zoetermeerse gemeenteraad deze coalitie ook geadviseerd. Deze brede coalitie moet leiden tot een college met zes wethouders, waarvan de VVD er twee levert.

  Lees meer
 • Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon externe informateur

  (09-04-2018)

  Oud-burgemeester en Eerste Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon is bereid gevonden externe informateur te zijn in een nieuwe informatieronde. Deze nieuwe ronde is nodig nu is gebleken dat er geen steun is voor een coalitie van VVD - LHN - D66 en GroenLinks.

  Lees meer
 • Nieuwe informatieronde nodig met externe informateur

  (06-04-2018)

  Informateur Marc Rosier stelt dat een nieuwe informatieronde nodig is met een externe informateur. Hij komt tot die conclusie nadat de door hem beoogde coalitie van VVD, LHN, D66 en GroenLinks er niet kan komen omdat D66 en GroenLinks niet bereid zijn deze coalitie te onderzoeken. VVD en LHN zijn dat wel.

  Lees meer
 • Nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden

  (06-04-2018)

  Wilt u op vrijdag- of zaterdagnacht veilig reizen met het openbaar vervoer tussen Leiden en Zoetermeer? Dat kan met nachtbus 800. Deze bus rijdt elke week van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen 1.45 en 5.45 uur.

  Lees meer
 • Plan aanpak tekorten Zorg & Welzijn ondertekend

  (05-04-2018)

  Bestuurders en vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en gemeenten in Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord waren op 27 maart in Zoetermeer bijeen om hun handtekening te zetten onder het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten, (RAAT). Het actieplan is een landelijk initiatief vanuit VWS om vanuit iedere regio in Nederland een actieplan op te stellen om regionaal de oplopende personeelstekorten in zorg en welzijn aan te pakken. Werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt zet zich in deze regio in voor de uitvoering van het actieplan.

  Lees meer
 • Subsidie voor verbetering zorg en ondersteuning mentaal kwetsbare inwoners Zoetermeer

  (27-03-2018)

  ZonMw*) heeft 250.000 euro subsidie toegekend voor het verbeteren van de zorg en ondersteuning aan mentaal kwetsbare inwoners in Zoetermeer. Deze zorg en ondersteuning is namelijk in verandering.

  Lees meer
 • Proef met sensoren in de stad

  (22-03-2018)

  Komende maanden ziet u op verschillende plekken in de stad een aantal masten met sensoren staan. Bijvoorbeeld op de Aziëweg en Europaweg. Deze sensoren meten verschillende data zoals geluid en luchtkwaliteit.

  Lees meer
 • In gesprek met de gemeente over het bijzondere karakter van de Voorweg en Zegwaartseweg

  (22-03-2018)

  De gemeente zet de komende tijd een volgende stap om het bijzondere karakter van de Voorweg en de Zegwaartseweg te behouden. De gemeente gaat in gesprek met bewoners en andere belangstellenden en maakt een beeldkwaliteitsplan voor de historische linten. Als het beeldkwaliteitsplan eenmaal is vastgesteld, kijkt de gemeente bij het verlenen van elke bouwvergunning of het plan past binnen het beeldkwaliteitsplan.

  Lees meer
 • Zoetermeer tekent Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw

  (13-03-2018)

  Dat alle nieuwbouw in Zoetermeer 100% aardgasvrij wordt, was al bekend. Maar Zoetermeer staat niet alleen. De gemeente Zoetermeer heeft op 13 maart het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant bundelen gemeenten en netbeheerder Stedin de krachten, om projectontwikkelaars en hun opdrachtgevers ervan te overtuigen gebruik te maken van Stedins inkeerregeling en alsnog te kiezen voor een duurzaam alternatief in plaats van aardgas. Naast de gemeente Zoetermeer is het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ook ondertekend door 24 andere gemeenten uit de regio.

  Lees meer
 • De Green Five van Zoetermeer

  (13-03-2018)

  Hans Steinfort en Rob Wiewel van Groen!Natuurlijk hebben de populairste stadsparken, plantsoenen, natuurgebieden en tuinen in Zoetermeer op een rij gezet in het boekje De Green Five. Een initiatief waar de gemeente trots op is. Een eerste exemplaar is overhandigd aan wethouder Robin Paalvast en gemeenteraadslid Hilbrand Nawijn.

  Lees meer
 • Startmoment energiestrategie regio Rotterdam Den Haag

  (13-03-2018)

  Gemeenten in de regio Rotterdam en Den Haag, de waterschappen en de provincie Zuid-Holland stellen samen een energiestrategie op voor de regio. Deze strategie draagt bij aan een betaalbare betrouwbare schone en veilige energievoorziening voor iedereen in de regio in 2050.

  Lees meer
 • Seghwaert maakt Vaart met energiebesparing

  (21-02-2018)

  Huiseigenaren in de wijk Seghwaert krijgen de komende maanden gratis advies en begeleiding over energiebesparing. Onder de naam 'Seghwaert maakt Vaart' heeft wethouder Paalvast op dinsdag 20 februari in de wijk Seghwaert het startschot gegeven voor de campagne. Seghwaert maakt Vaart is een initiatief van buurtorganisaties, energiecoöperatie DEZo en stichting Piëzo, gesteund door de gemeente Zoetermeer en Fonds 1818.

  Lees meer
 • Digitale ZoetermeerPas stap dichterbij

  (21-02-2018)

  Gemeente Zoetermeer selecteert ICT-dienstverlener EBPI en pasleverancier IDCARDplaza om gezamenlijk de digitale ZoetermeerPas mee te ontwikkelen. Dit is het resultaat van de aanbesteding hiervoor. Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is de eerste stap in de overgang van papieren cheques naar digitaal tegoed op de ZoetermeerPas. Het is de bedoeling dat dit project begin 2019 is afgerond.

  Lees meer
 • College biedt gemeenteraad twee varianten aan voor zwembad

  (20-02-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft dinsdag 20 februari 2018 een memo aan de gemeenteraad gestuurd waarin twee varianten voor een recreatief zwembad zijn uitgewerkt. Een variant betreft de uitbreiding van zwembad De Veur; de andere is de bouw van een geheel nieuw zwembad waarbij zwembad de Driesprong wordt gesloopt. Wethouder Margreet van Driel (Sport): 'Ik ben heel blij dat we de gemeenteraad nu de mogelijkheid bieden een keuze te maken uit twee goed onderbouwde varianten. Beide hebben voor- en nadelen, maar in ieder geval is er nu concreet zicht op voldoende recreatief zwemwater in Zoetermeer en de financiële consequenties daarvan'.

  Lees meer
 • Vidomes bouwt Nul-op-de-meter woningen in Palenstein

  (01-02-2018)

  Woningcorporatie Vidomes laat 28 Nul-op-de-meter appartementen bouwen in de wijk Palenstein. Deze sociale huurwoningen komen op de plek waar eerst de Florens van Brederodeflat stond. De NOM-appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op als nodig voor het huis en het huishouden (CO2-neutraal). Hiermee zet de corporatie een belangrijke stap om de woningen in deze Zoetermeerse wijk aardgasvrij én CO2-neutraal te maken. Voor de toekomstige bewoners betekent dit veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer
 • BNG Bank nieuwe huisbankier gemeente Zoetermeer

  (23-10-2017)

  Betaalt u aan de gemeente of krijgt u geld van de gemeente? Dan ziet u binnenkort een ander rekeningnummer van de gemeente op uw rekeningafschriften. Vanaf 1 oktober 2017 verzorgt de BNG Bank het betalingsverkeer van de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Ambitieuze groei Zoetermeer

  (27-09-2017)

  De Programmabegroting 2018-2021 is de laatste begroting van het huidige college. Dit vraagt om enige terughoudendheid met het opstellen van nieuw beleid dat gevolgen heeft voor de nieuwe collegeperiode na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Tegelijkertijd mag de ontwikkeling van Zoetermeer niet stil staan, integendeel. Het college wil daarom samen met de raad, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties blijven werken aan het verder ontwikkelen van de stad.

  Lees meer
 • Meedoen door het Kindpakket

  (25-08-2017)
  logo Kindpakket

  Muziekles is best duur, net als lid zijn van een sportclub of huiswerkbegeleiding. Vooral voor kinderen uit een gezin met een laag inkomen. Om ze toch met iedereen mee te laten doen, is hiervoor het Kindpakket. Organisaties in Zoetermeer kunnen hier helpen bij wat nodig is. Via dit Kindpakket kunnen gezinnen met een laag inkomen bijvoorbeeld veel goedkoper sporten en kleding kopen.

  Lees meer
 • Wilt u snel geholpen worden?

  (28-02-2017)

  Iets nodig van de gemeente? U wilt een afspraak maken voor uw paspoort, rijbewijs of u bent op zoek naar andere online dienstverlening van de gemeente? Op dit moment kost bellen met ons meer tijd dan gewoonlijk en is het sneller om online uw afspraak te maken, online dienstverlening af te nemen of informatie op te zoeken op onze website.

  Lees meer
 • Sneller meldingen doen via app

  (22-04-2015)

  Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Sinds 19 december 2014 kan dat nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app. Wethouder Marc Rosier brengt MijnGemeente app graag nogmaals onder de aandacht. Hiervoor is een promotiefilm ontwikkeld. Rosier: 'Doe uw melding over de openbare ruimte snel en eenvoudig via MijnGemeente app. Zo zorgen we samen voor een schoon, heel en veilig Zoetermeer en kunnen we onze stad zichtbaar vernieuwen.'

  Lees meer

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl