Nieuws

Home > Ondernemers > Nieuws

Nieuws

 • Gymworld: een toegankelijk gebouw voor iedereen

  (17-09-2021)

  Met twee mindervalidentoiletten, liften, geleidelijnen en meer voldoet het nieuwe gebouw Gymworld ruim aan alle eisen van de Integrale Toegankelijkheids Standaard (ITS). Donderdag 16 september plaatste wethouder Ingeborg ter Laak samen met leden van de Toegankelijkheidsraad de ITS-sticker bij het gebouw. Zo wordt zichtbaar dat het pand toegankelijk is voor alle inwoners, met en zonder beperking.

  Lees meer
 • 'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren

  (16-09-2021)

  De gemeente Zoetermeer introduceert 'Kamers met Aandacht'; een nieuwe woonoplossing voor jongeren die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis, maar ook niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. De jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan.

  Lees meer
 • Start verbouwing stadsboerderij Balijhoeve

  (16-09-2021)

  De verbouwing van stadsboerderij De Balijhoeve gaat van start. Wethouder Groeneveld onthulde op 15 september het bouwbord op locatie samen met aannemer SKN Bouw, Staatsbosbeheer en stichting Vrienden van Balijhoeve.

  Lees meer
 • Zoetermeerder postuum onderscheiden met het Mobilisatie-Oorlogskruis

  (14-09-2021)

  Burgemeester Michel Bezuijen reikte op dinsdag 14 september postuum het Mobilisatie-Oorlogskruis én het Ereteken voor Orde en Vrede uit aan de nabestaanden van de heer R.J. Nolten. Het Ministerie van Defensie kent postuum de onderscheidingen toe aan de heer R.J. Nolten als blijk van respect en waardering voor zijn inzet onder buitengewoon moeilijke omstandigheden tijdens zijn diensttijd in het voormalige Nederlands-Indië in de periode van 1940 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog in de Pacific.

  Lees meer
 • Nationale Sportweek 2021: Kom in beweging!

  (10-09-2021)

  Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september is het weer tijd voor de Nationale Sportweek. Een landelijk initiatief met als doel sport en bewegen in Nederland te promoten. De Sportweek in Zoetermeer wordt gecoördineerd door de combinatiefunctionarissen van de gemeente en georganiseerd samen met lokale sportaanbieders. Inwoners kunnen tijdens de sportweek kennis maken met het sportaanbod van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Vernieuwing Stadsarchief

  (09-09-2021)

  Vorig jaar heeft de afdeling Stadsarchief de notulen van de gemeenteraad en het college, en hun rechtsvoorgangers uit de periode 1784-1990 gedigitaliseerd. De stukken zijn via de website van het Stadsarchief beschikbaar gesteld.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding tot ‘Officier’ voor Zoetermeerder

  (09-09-2021)

  Burgemeester Michel Bezuijen reikte donderdag 9 september een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Maes. De heer Maes werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn betekenisvolle inzet voor het onderwijs via Stichting Kennisnet en zijn onbezoldigde inzet voor de culturele sector.

  Lees meer
 • UITfestival Zoetermeer: Laat je verrassen!

  (08-09-2021)

  Beleef van 10 tot 19 september het UITfestival Zoetermeer! Traditiegetrouw is dit dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen waarbij iedereen kennis kan maken met het culturele aanbod van de stad.

  Lees meer
 • Finale zwerfafval estafette met Zoetermeerders

  (01-09-2021)

  Op zaterdag 28 augustus was het zover. Wethouder Jakobien Groeneveld sloot in buurttuin De Zoete Aarde de eerste Trashchallenge van Zoetermeer af. Met als trotse winnaars Noud en Feline uit Oosterheem.

  Lees meer
 • Werkzaamheden in het Stadshart

  (01-09-2021)

  Vanaf 1 september starten werkzaamheden vanaf winkel de Wibra (Het Rond 26-28) tot en met Vegro Zorgwinkel op Het Rond 2. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het opbreken van de bestrating, aanbrengen van putten voor de hemelwaterafvoer en het opnieuw aanbrengen van bestrating. Dit gaat ongeveer drie weken duren. Tijdens de werkzaamheden blijft Het Rond toegankelijk voor voetgangers en ander verkeer.

  Lees meer
 • Burgemeester en wethouder verwelkomen nieuwe studenten

  (31-08-2021)

  Heb je vandaag jongeren met gele T-shirts in de stad zien lopen? Dat zijn de nieuwe HBO-ICT-studenten aan De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Utrechtsebaan (A12) wordt gerenoveerd

  (30-08-2021)

  De komende maanden renoveert de gemeente Den Haag de Utrechtsebaan (A12). De werkzaamheden vinden plaats op het weggedeelte tussen het begin van de Utrechtsebaan (kruising met de Zuid Hollandlaan-Benoordenhoutseweg, S101) en op- en afrit 3 'Bezuidenhout'.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Stadhuis 6 t/m 24 september

  (24-08-2021)

  Vanaf 6 september 2021 vinden werkzaamheden plaats in het Stadhuis-Forum. De werkzaamheden duren tot 24 september. Tijdens deze periode zijn de in- en uitgangen aan de Frankrijklaan en de Engelandlaan in fases gesloten. Ook vinden werkzaamheden aan de publiekbalies plaats.

  Lees meer
 • Zieke iepen in Zoetermeer

  (24-08-2021)

  Ongeveer 30 iepen in de stad zijn aangetast door de iepziekte. Deze ziekte is zeer besmettelijk en de bomen zijn helaas niet te genezen. De gemeente is inmiddels gestart met het kappen van deze iepen en verwijdert komende tijd de andere zieke iepen.

  Lees meer
 • Priklocatie Silverdome sluit

  (13-08-2021)

  In de regio Haaglanden zijn er al ruim 1.000.000, coronaprikken gezet, waarvan 195.000 in Zoetermeer. Bijna iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie is inmiddels geheel of gedeeltelijk gevaccineerd, heeft een afspraak ingepland of heeft een uitnodiging ontvangen. Vanaf 16 augustus gaat de GGD een aantal grote vaccinatielocaties sluiten, waaronder de priklocatie Silverdome in Zoetermeer. Reden voor wethouder Jakobien Groeneveld om een bezoekje te brengen aan de priklocatie om met medewerkers te spreken en hen namens het college van B&W te bedanken.

  Lees meer
 • Nieuwbouw Lamboo Mobile Medical in Dutch Innovation Park

  (03-08-2021)

  PingProperties ontwikkelt op de Dutch Tech Campus een gloednieuw hoofdkantoor voor Lamboo Mobile Medical (Lamboo). Hiermee krijgt het Dutch Innovation Park - na Topcon - in korte tijd de tweede grote bouwimpuls voor een internationaal opererend bedrijf. Lamboo zal naar verwachting eind 2022 haar intrek nemen op de campus.

  Lees meer
 • Samen aan de slag voor minder laaggeletterdheid

  (28-07-2021)

  In 2024 hebben minder inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat is één van de doelen van het regioplan Laaggeletterdheid 2021-2024. De gemeente Zoetermeer ondertekende de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst met de regiogemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar en Voorschoten.

  Lees meer
 • Digitaliseringsvoucher voor Zoetermeerse MKB

  (27-07-2021)

  Er komt een regeling om ondernemers in het MKB met een financiële bijdrage te stimuleren tot verdere en betere digitalisering. Door middel van een digitaliseringsvoucher kan maximaal 50% van de kosten worden vergoed, met een minimumbedrag van € 1.000,- en een maximumbedrag van € 2.500,- per onderneming. De voucher wordt beschikbaar vanaf 1 oktober 2021 voor de duur van een jaar.

  Lees meer
 • Eén loket voor aanpak werkloosheid door COVID-19

  (26-07-2021)

  Vanaf 26 juli 2021 is het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) er voor mensen die door COVID-19 hun werk zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken. Het mobiliteitsteam helpt werknemers en ondernemers met opleiding en begeleiding naar nieuw werk. Er is speciale aandacht voor starters op de arbeidsmarkt, mensen met een taalachterstand en mensen die extra steun nodig hebben om aan werk te komen. De Rijksoverheid stelt voor de regionale aanpak in Zuid-Holland Centraal ruim 1,7 miljoen euro beschikbaar.

  Lees meer
 • Zoetermeer veerkrachtig uit de crisis

  (16-07-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Zoetermeer presenteert deze week het coronaherstelplan ‘Zoetermeer veerkrachtig uit de crisis’. Dit plan geeft inzicht in de lopende ondersteuning vanuit de gemeente én de extra inzet om Zoetermeer een vliegende start te geven na een zware periode. 

  Lees meer
 • Coronacrisis versterkt samenwerking in zorg

  (16-07-2021)

  Om ervoor te zorgen dat de zorg in Zoetermeer goed kan blijven functioneren onder alle uitdagende omstandigheden die de coronacrisis met zich meebrengt is in Zoetermeer een crisisteam opgericht. In dit team werken het Langeland Ziekenhuis, revalidatiecentrum Basalt, SGZ (namens de huisartsen), Fundis en de gemeente Zoetermeer samen. Hoewel de coronacrisis nog niet voorbij is, evalueerde het crisisteam Zoetermeer deze week de samenwerking.

  Lees meer
 • Zoetermeer MKB-vriendelijkste gemeente Zuid-Holland

  (15-07-2021)

  Zoetermeer is de meest MKB-vriendelijke gemeente van Zuid- Holland. Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken. Landelijk behaalde Zoetermeer de 15e plek en de 7e plek van de top 10 steden.

  Lees meer
 • Geldstress voorkomen met de Buddy-app

  (15-07-2021)

  Inzicht krijgen in je geldzaken met een digitale buddy die ervoor zorgt dat geld voor vaste lasten direct apart wordt gezet en je in één oogopslag laat zien hoe je er financieel voor staat. Met de Buddy-app kan het. Verschillende gemeenten in Nederland testen de Buddy-app uit. Ook de gemeente Zoetermeer biedt nu 50 Zoetermeerders de mogelijkheid om deze app uit te proberen om meer grip op hun geldzaken te krijgen.

  Lees meer
 • Dutch Innovation Factory zwaait afgestudeerde HBO-ICT-studenten uit

  (15-07-2021)

  De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory levert weer een nieuwe batch afgestudeerde HBO-ICT’ers aan de arbeidsmarkt. 

  Lees meer
 • Nieuwe aanpak inburgering

  (13-07-2021)

  Hoewel de nieuwe wet inburgering pas ingaat op 1 januari 2022 wil de gemeente Zoetermeer nu al in de geest van deze nieuwe wet gaan werken. Zo kunnen zowel de inburgeraars als de gemeente en samenwerkende organisaties alvast wennen aan de nieuwe manier van inburgering. De grootste verandering is dat de regie voor het inburgeringstraject bij de gemeente komt te liggen, waar dat nu nog de verantwoordelijkheid van de statushouders zelf is. De gemeenteraad stemde maandag 12 juli in met het voorstel om vervroegd te starten met deze aanpak. 

  Lees meer
 • Zoetermeer en Rijnland werken samen aan 'Ons Blauwe Goud'

  (12-07-2021)

  Zoetermeer heeft in de zomer regelmatig last van blauwalg. Op 2 juli 2021 werd de eerste zwemwaarschuwing afgegeven. Met name voor de Zoetermeerse plas is dit vervelend, omdat inwoners en bezoekers daar met warme dagen vaak verkoeling zoeken in het water. Afgelopen jaren zijn er verschillende proeven geweest zoals de inzet van ultrasone geluidsgolven, grote netten en waterstofperoxide. Hiermee proberen de gemeente en het hoogheemraadschap van Rijnland om de blauwalg zo goed mogelijk tegen te gaan. Maar er is meer nodig om de blauwalg voor de lange termijn aan te pakken. Daarom werken de gemeente en het hoogheemraadschap van Rijnland samen in het project: 'Ons Blauwe Goud'. 

  Lees meer
 • Vrijwilligers kaartenactie in het zonnetje gezet

  (09-07-2021)

  Een kaart in de brievenbus met een leuke boodschap kan zo veel betekenen voor de ontvanger. Tijdens de lockdown afgelopen winter zetten initiatiefnemers van Zoetermeer voor elkaar en de Ambachtenwerkplaats daarom de kaartenactie 'Ik denk aan je' op. Deze week, aan het begin van de zomer, werden zij in het zonnetje gezet. 

  Lees meer
 • De zomer door met Speelmeer

  (08-07-2021)

  Het Speelmeer Paspoort 2021 is feestelijk uitgereikt door wethouder Groeneveld aan leerlingen van basisschool De Keerking. De uitreiking vond plaats op de Hof van Seghwaert waar zij verrast werden met verschillende activiteiten zoals plantenpotjes versieren en kruidenboter maken. 

  Lees meer
 • Krajicek Playground Meerzicht krijgt upgrade

  (08-07-2021)

  De gemeente Zoetermeer gaat samen met de Krajicek Foundation de Krajicek Playground Meerzicht opknappen. De Playground in Meerzicht is één van de tien Playgrounds door heel Nederland, die uitgekozen is voor een upgrade.

  Lees meer
 • Onthulling kunstwerk ‘Kinderen in tijden van corona’

  (06-07-2021)

  Hoe beleven kinderen in onze stad de coronatijd? Vorig jaar vroeg de gemeente via de basisscholen in de stad aan kinderen wat zij vonden van de coronatijd. Honderden tekeningen, knutselwerken, geschreven verhalen en gedichten werden na deze oproep op het Stadhuis bezorgd. Alle inzendingen zijn nu samengebracht in één groot kunstwerk: ‘Kinderen in tijden van corona’. Burgemeester Michel Bezuijen onthult samen met vier kinderen het kunstwerk op woensdagmiddag 7 juli 2021 in het Stadshuis van Zoetermeer. 

  Lees meer
 • Ondernemers: laat data voor je werken

  (02-07-2021)

  Vanaf september start er in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer een data-innovatielab. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor ondernemers die meer inzicht willen in hun data en dit, kosteloos, om willen zetten naar nieuwe kansen. 

  Lees meer
 • Leerlingen hangen vogelhuisjes op in Oosterheem

  (02-07-2021)

  De Leerlingen van groep 4B van basisschool Het Noorderlicht uit Oosterheem hebben ook oog voor de ‘vliegende buurtbewoners’. Vandaag hingen ze samen met wijkaannemer Vermeulen en wijkwethouder Ingeborg Ter Laak vogelhuisjes op in de wijk.

  Lees meer
 • Vanwege corona vertraging bouw brug voor ontsluitingsweg Nutricia

  (30-06-2021)

  Het weren van vrachtverkeer van Nutricia uit de wijk Dorp is jarenlang onderwerp van onderzoek geweest. Dit heeft geleid tot een definitieve oplossing om een aparte route aan te leggen voor dit vrachtverkeer. Voor de nieuwe route wordt een weg aangelegd en een brug gebouwd over de Rokkeveenseweg. De weg is volgens planning klaar in juli, maar de bouw van de brug is met twee maanden vertraagd.

  Lees meer
 • Ervaart u overlast van uw buren?

  (25-06-2021)

  Ervaart u overlast van uw buren door bijvoorbeeld lawaai of stank? Als de hinder langdurig is of op ongepaste tijden, dan kan dat heel vervelend zijn. Probeer er eerst samen met uw buren uit te komen. Laat uw buren weten dat u overlast ervaart en zoek samen naar een oplossing. Komt u er niet uit? Dan kunt u een melding doen bij de gemeente. De gemeente heeft op de MijnGemeente app en op deze website aanpassingen gedaan om het melden van burenoverlast makkelijker te maken.

  Lees meer
 • Binnen zes weken een baan in groenvoorziening

  (25-06-2021)

  Werkervaring opdoen tijdens een stage, je certificaat behalen en direct daarna een baan als medewerker groenvoorziening. Voor tien kandidaten is dit de uitkomst van meedoen aan het leer-werk traject Herenbos. Woensdag 23 juni ontvingen zij uit handen van wethouder Margreet van Driel (Werk en Inkomen) hun certificaat.

  Lees meer
 • Een nieuwe koers voor Zoetermeer

  (23-06-2021)

  Maandag 21 juni heeft de gemeenteraad de ontwerp omgevingsvisie Zoetermeer 2040 vastgesteld. De visie geeft antwoord op de vraag wat we moeten doen om te zorgen dat Zoetermeer ook op langere termijn een prettige stad in het groen blijft. Een stad waar iedereen fijn kan wonen, werken en recreëren.

  Lees meer
 • Prijsuitreiking mooiste visitekaartje

  (23-06-2021)

  Eind juni werden de prijzen uitgereikt voor het mooiste visitekaartje aan leerlingen die deelnamen aan On Stage. De leerlingen van het ONC Clauslaan en het Picasso Lyceum ontvingen de prijs uit handen van wethouder Onderwijs Jan Iedema.

  Lees meer
 • Resultaten aanpak ondermijnende criminaliteit

  (23-06-2021)

  De aanpak van ondermijnende criminaliteit in de stad is één van de speerpunten in de veiligheidsaanpak van de gemeente Zoetermeer. Het gaat om vormen van fraude, witwassen van geld en de handel in drugs. De resultaten die de gemeente en de politie in 2020 hebben bereikt, zijn voor het eerst weergegeven in een infographic.

  Lees meer
 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) met drie maanden verlengd

  (16-06-2021)

  TONK is een gift voor Zoetermeerders die als gevolg van de coronacrisis te maken hebben (gehad) met een inkomensdaling en de huur of hypotheek niet meer uit het inkomen kunnen of konden betalen. Deze ondersteuning is nu met drie maanden verlengd, tot 1 oktober 2021.

  Lees meer
 • Ondernemerspeiling 2020

  (08-06-2021)

  De gemeente heeft in het laatste kwartaal van 2020 een Ondernemerspeiling uitgevoerd onder het Zoetermeerse bedrijfsleven. In de ondernemerspeiling 2020 is via een steekproef uit het bestand aan Zoetermeerse bedrijven gevraagd hun mening te geven over de dienstverlening van en het vestigingsklimaat bij de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Alle coronasteunmaatregelen op een rij

  (04-05-2021)

  Minder inkomen door corona. Veel Zoetermeerders, oud of jong, ondernemer of niet, met een hoog of laag inkomen, hebben hier mee te maken. Met verschillende steunmaatregelen willen de Rijksoverheid en de gemeenten banen en inkomens beschermen. Tussen deze maatregelen de goede regeling vinden voor de eigen situatie is niet eenvoudig. De gemeente Zoetermeer zet daarom de steunmaatregelen voor alle (maatschappelijke) organisaties, ondernemers én inwoners die - door het coronavirus - geldzorgen hebben op een rijtje. Zo ziet een inwoner gemakkelijk welke regeling voor hem of haar beschikbaar is en hoe deze aangevraagd moet worden.

  Lees meer
 • inZet in het hart van elke wijk

  (03-05-2021)

  Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: 'Op elk moment in je leven kun je iets meemaken waarbij je vragen hebt, waar je zelf niet uitkomt of waarbij je even behoefte hebt aan een luisterend oor of juist hele praktische ondersteuning. Dan is het fijn dat er een plek is waar professionals je goed en snel verder kunnen helpen. En die plek is er nu, in het hart van elke Zoetermeerse wijk, oftewel: inZet.'

  Lees meer
 • Ledlampenactie voor huurders

  (03-05-2021)

  Ook voor inwoners die in Zoetermeer een woning huren komt er een actie waarbij zij ledlampen kunnen ontvangen ter vervanging van de gloeilampen. Zoetermeer heeft hiervoor een subsidie van 1,3 miljoen euro ontvangen.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen reikt 15 Koninklijke onderscheidingen uit

  (26-04-2021)

  Maandag 26 april regende het weer lintjes tijdens de 'Algemene gelegenheid', traditioneel op de dag voor Koningsdag. Burgemeester Michel Bezuijen verraste in het Stadhuis dit jaar veertien Zoetermeerders met een Koninklijke onderscheiding vanwege hun jarenlange vrijwillige inzet voor de maatschappij. Eén inwoner uit Capelle aan den IJssel die Zoetermeer net heeft verlaten maar zich jarenlang verdienstelijk heeft gemaakt in onze stad, ontving de Koninklijke onderscheiding ook uit handen van de Zoetermeerse burgemeester.

  Lees meer
 • Gemeente biedt hulp aan Zoetermeerse gedupeerden toeslagenaffaire

  (19-03-2021)

  Zoetermeerse ouders die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire, kunnen bij de gemeente Zoetermeer terecht voor hulp en ondersteuning bij schulden en andere problemen die als gevolg van de toeslagenaffaire zijn ontstaan. Veel gezinnen in Nederland hebben de afgelopen jaren ten onrechte enorme bedragen voor kinderopvangtoeslag terug moeten betalen aan de Belastingdienst. De gemeente Zoetermeer heeft van 450 Zoetermeerse gezinnen contactgegevens ontvangen van de Belastingdienst en gaat hen actief benaderen om hulp te bieden.

  Lees meer
 • Fietsverbod in Dorpsstraat verlengd

  (23-09-2020)

  Het fietsverbod in de Dorpsstraat wordt vanaf 1 oktober in aangepaste vorm verlengd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook de komende tijd veilig en met voldoende afstand van elkaar te kunnen winkelen. Het verbod geldt van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De fiets aan de hand meenemen mag wel. Parkeer uw fiets in de fietsenrekken en niet op straat tegen de gevel.

  Lees meer
 • Help de geschiedenis van corona vast te leggen

  (24-05-2020)

  De coronacrisis heeft een grote impact op de maatschappij, ook in Zoetermeer. Scholen, winkels en horeca zijn gesloten geweest, veel mensen werken thuis en 1,5 meter afstand is het 'nieuwe normaal' geworden. Dit is een bijzondere periode die het Stadsarchief goed wil vastleggen voor later. Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

  Lees meer
 • Jeugdhulp loopt door tijdens coronacrisis

  (04-05-2020)

  Sommige jeugdhulpaanbieders zien dat er minder gebruik wordt gemaakt van jeugdhulp tijdens de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek vanuit het servicebureau Jeugdhulp Haaglanden die de inkoop van jeugdhulp regelt voor tien gemeenten in de regio. Wellicht denken ouders dat jeugdhulpaanbieders alleen in acute situaties in actie komen en geen face-to-face behandelingen doen. Dit beeld klopt niet. Tijdens de coronacrisis gaat de hulpverlening voor kwetsbare kinderen en gezinnen gewoon door.

  Lees meer

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl