Nieuws

Home > Ondernemers > Nieuws

Nieuws

 • Zwerfafvalpakkers in het zonnetje gezet

  (18-01-2018)

  Zoetermeerders Leo Kappetein en Alex Cats werden woensdag 17 januari in het zonnetje gezet door wethouder Marc Rosier. De twee bewoners ruimen al jaren samen zwerfafval op rondom hun flat in Oosterheem. Tijdens een feestelijke overhandiging ontvingen zij een beeldje uit handen van de wethouder.

  Lees meer
 • Publieksplein verhuist naar nieuwe locatie

  (18-01-2018)

  De verbouwing van het Publieksplein van de gemeente is maandag 22 januari 2018 klaar. Vanaf die dag kunt u voor bijvoorbeeld het vernieuwen van uw paspoort, doen van een geboorteaangifte of het inzien van een omgevingsvergunning terecht op ons nieuwe adres: Engelandlaan 502.

  Lees meer
 • Stadsgids 2018 is beschikbaar

  (18-01-2018)

  In de Stadsgids 2018 vindt u handige informatie over de gemeente. Over het bestuur (raad en college) en over zaken waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (van adreswijziging tot de ZoetermeerPas). Maar ook vindt u informatie over bedrijven, verenigingen en organisaties die Zoetermeer tot een complete stad maken. Van sport tot gezondheid en van uitgaan tot recreatie.

  Lees meer
 • Kunst in Stadhuis-Forum

  (18-01-2018)

  Het is bijna zover: nog heel even en dan is het Stadhuis-Forum open voor alle Zoetermeerders. In dit vernieuwde gebouw kunt u terecht voor allerlei zaken op gemeentelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk en educatief gebied. In deze openbare ruimte staan ook diverse kunstwerken, die u op bijzondere wijze kunt beleven met de nieuwe augmented reality app.

  Lees meer
 • Winnaars fotowedstrijd feestverlichting

  (12-01-2018)
  Vergroot afbeelding: winnende foto

  De winnaar van de fotowedstrijd is bekend. De winnende foto is gemaakt door Zuzanna Lewicka. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de foto. Hiermee wint ze een lunchbon van Clooney ter waarde van 25 euro. De andere winnaars zijn Ferdinand Schunken, Joyce Luscuere-Janson, Soraya Lago Gonzalez en Astrid de Groot. Kijk voor meer informatie en de winnende foto's op www.zoetermeer.nl/fotowedstrijd.

 • Stadsboerderijen Zoetermeer zijn rookvrij

  (11-01-2018)

  Alle stadsboerderijen van gemeente Zoetermeer gaan het nieuwe jaar in als rookvrije stadsboerderijen. Bezoekers van stadsboerderijen De Weidemolen en De Balijhoeve en speelboerderij Het Buitenbeest worden gevraagd het juiste voorbeeld te geven en de sigaret uit te laten.

  Lees meer
 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Aptroot

  (10-01-2018)

  De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Ch.B. Aptroot, uitgesproken tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van 9 januari 2018 in het Stadstheater Zoetermeer.

  Lees meer
 • Definitieve inrichting Stadhuisplein vastgesteld

  (10-01-2018)

  De voorbereidingen voor het aanbrengen van een tweede opening in het Stadhuisplein zijn in volle gang. De opening gaat ruimte bieden aan een tweede lift en trap naar het ondergelegen RanstadRail-perron, dat daardoor ook lichter wordt. Op dit moment is op het Stadhuisplein ter hoogte van het Stadhuis al goed te zien hoe dit eruit komt te zien. Ook wordt gestart met de inrichting van het plein zelf. Kleurrijke bestrating en verplaatsbaar groen sieren komend april het populaire plein. Wethouder Marc Rosier: 'Het is nog een hele klus want we willen dat iedereen al in april op het terras kan genieten en het plein echt niet meer herkent.'

  Lees meer
 • Succesvolle kerstbomeninzameling

  (09-01-2018)

  De jaarlijkse kerstbomeninzameling op 6 januari was weer een groot succes. Zoetermeerders leverden ruim 3300 bomen in bij de 14 inleverpunten. Het was een drukte van belang. Alle ingezamelde kerstbomen worden fijngesnipperd door een recyclingbedrijf. Een deel hiervan krijgt een tweede leven als compost en als biomassa, om energie mee op te wekken.

  Lees meer
 • Feestelijke en relatief rustige jaarwisseling in Zoetermeer

  (01-01-2018)

  Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. In SilverDome was een groot jongerenfeest waar 1900 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. De door de gemeente georganiseerde vuurwerkshow heeft volgens de politie 1500 tot 2000 mensen getrokken en wordt als een groot succes gezien. De politie heeft 15 keer moeten optreden in de stad. Daarbij is een persoon aangehouden.

  Lees meer
 • Nieuwe leverancier voor de Wmo-hulpmiddelen

  (21-12-2017)

  Vanaf 1 maart 2018 heeft de gemeente Zoetermeer een nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen. De firma Jens Beenhakker gaat vanaf die datum onder de naam Hulpmiddelencentrum zorgen voor de levering van onder andere rolstoelen, scootmobielen en douchestoelen.

  Lees meer
 • Scenario's voor recreatief zwembad Zoetermeer

  (20-12-2017)

  De gemeenteraad krijgt in februari 2018 de uitgewerkte varianten voorgelegd van uitbreiding van het recreatief zwemwater in Zoetermeer. Het college heeft in maart dit jaar toegezegd onderzoek te doen naar kansen en mogelijkheden hiervan. Dat heeft drie scenario's opgeleverd, waarvan er twee op voorstel van het college nader zullen worden uitgewerkt. Wethouder Van Driel: 'De onderzoeken bevestigen het tekort aan zwemwater in Zoetermeer. We hebben nu eerst voldaan aan het verzoek van de raad, maar het college gaat in februari met de gemeenteraad in gesprek over wat nodig en wenselijk is'.

  Lees meer
 • Haagse Hogeschool en gemeente breiden samenwerking uit

  (20-12-2017)

  De afgelopen vier jaar werkten de gemeente Zoetermeer en de Haagse Hogeschool samen bij de ontwikkeling en het uitbouwen van de Dutch Innovation Factory. Donderdag 14 december ondertekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst om deze samenwerking te versterken. Zij hebben afgesproken het hoger beroepsonderwijs in Zoetermeer verder uit te bouwen en te versterken het concept van de DIF (Dutch Innovation Factory) verder te ontwikkelen.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer
 • Toegang jeugdhulp Zoetermeer verandert in 2018

  (20-12-2017)

  De gemeente Zoetermeer heeft gekozen voor een kwaliteitsimpuls door de toegang tot jeugdhulp te versterken dichtbij de ouders en jongeren via de huisarts, schoolmaatschappelijk werk en de Jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau). Die zijn het beste toegerust om door te verwijzen naar de juiste ondersteuning, passend bij de vraag van het kind en het gezin. Lichtere vormen als dat passend is en ondersteuning gericht op het gezin als dat beter past bij de vraag van ouders en het kind.

  Lees meer
 • 'Wisseling van de wacht' bij fietsenstallingen Zoetermeer

  (20-12-2017)

  Met ingang van 2 januari 2018 gaat het beheer en de bewaking van fietsenstallingen in Zoetermeer over in andere handen. Na een aanbesteding wordt Z-stal de nieuwe partner voor de komende jaren en nemen we afscheid van Biesieklette. De samenwerking met Z-stal sluit aan bij de wens van de gemeenteraad om de stallingen bewaakt te houden. Eerder dit jaar kreeg het college de opdracht dat te regelen en dit financieel te verwerken in de begroting.

  Lees meer
 • Ook bij winkelcentra afvalscheiding

  (20-12-2017)

  De pilot afvalscheiding in en om winkelcentrum De Leyens heeft een heel positief resultaat opgeleverd, waardoor de gemeente in 2018 ook bij de andere winkelcentra afvalscheiding in de buitenruimte wil invoeren. Het gaat daarbij om inzameling van PBD (plastic, blik, drankkartons) en restafval.

  Lees meer
 • Acht vergunninghouders aan het werk bij VL MailService

  (15-12-2017)

  Acht statushouders uit Syrië en Eritrea hebben werk gevonden als postsorteerder bij VL MailService / DHL Parcel Zoetermeer. Wethouder Taco Kuiper (Werk en Inkomen) nam een kijkje achter de schermen en sprak met de vergunninghouders over hun werk.

  Lees meer
 • Wegsleepregeling in Zoetermeer

  (15-12-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om een wegsleepverordening in Zoetermeer vast te stellen. Zo wordt het mogelijk om verkeerd geparkeerde auto's en voertuigen, die hinderlijk in de weg staan, weg te slepen.

  Lees meer
 • College wil bouw Gymworld Zoetermeer voortzetten

  (13-12-2017)

  Het college van Zoetermeer wil dat Gymworld in Zoetermeer gewoon gebouwd gaat worden, ook al heeft de aanbestedingsronde die eind oktober sloot geen geldige inschrijvingen opgeleverd.

  Lees meer
 • Kwaliteitsontwikkeling winkelgebied Dorpsstraat gaat verder

  (13-12-2017)

  Hoewel enkele weken geleden bleek dat er bij ondernemers in de Dorpsstraat onvoldoende draagvlak was voor een Bedrijven Investerings Zone (BIZ), gaat het college verder met de ontwikkeling van het winkelgebied.

  Lees meer
 • 's Nachts veilig reizen tussen Leiden en Zoetermeer

  (11-12-2017)

  Vanaf 15 december komt er een nieuwe nachtverbinding tussen Zoetermeer en Leiden. Nachtbus 800 rijdt als proef, elke week van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Deze nieuwe verbinding is een pilot van de gemeente Zoetermeer en Arriva. Blijkt er na zes maanden genoeg vraag naar de nachtbuslijn? Dan wordt dit naar verwachting een vaste verbinding. Het allereerste ritje tussen Leiden en Zoetermeer om 1.45 uur is gratis. De actuele dienstverlening en haltetijden vindt u op www.arriva.nl.

  Lees meer
 • Hoe verder met experiment Tweede Mening

  (11-12-2017)

  De gemeente maakte onlangs bekend dat we meedoen aan het kleinschalige experiment De Tweede Mening van 'Democratic Challenge' van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Een burgerpanel geeft dan advies over het genomen besluit aan de gemeente. Er zijn al vele enthousiaste reacties van inwoners die aan het panel willen deelnemen. Binnenkort start de werving via een kleine campagne. Houd daarvoor de website en de Facebookpagina in de gaten als u wilt meedoen.

  Lees meer
 • Woningbouw Dwarstocht en Nutrihage impuls voor doorstroom

  (06-12-2017)

  Aan de gemeenteraad wordt de bouw van in totaal zo'n 400 woningen voorgesteld. Op de locaties Dwarstocht (Oosterheem) en Nutrihage (Dorp) maakt het college van burgemeester en wethouders werk van de ambitie voor groei en vernieuwing van de stad. 'Het is een goede zaak dat ontwikkelaars met plannen komen die aansluiten bij de woonwensen van Zoetermeerders, in dit geval vooral doorstromers die een stap willen maken in hun wooncarrière', aldus wethouder Marc Rosier (stedelijke ontwikkeling).

  Lees meer
 • Aanmelden stille of enge plekken

  (30-11-2017)

  Voelt u zich weleens onveilig op straat? Als u bijvoorbeeld door een donker fietstunneltje fietst of 's avonds over een verlaten dijk naar huis loopt. Kent u zo'n stille of enge plek? Laat het ons weten. Via www.zoetermeerveilig.nl kunt u tot en met 31 januari 2018 stille en enge plekken aanmelden.

  Lees meer
 • Zoetermeer bundelt krachten voor een veilige buurt

  (29-11-2017)

  Zoetermeer bundelt de krachten van project WAAKS! en WhatsApp Buurtpreventie voor een veilige buurt. WhatsApp Buurtpreventie kent het afgelopen jaar een enorme groei. In Zoetermeer zijn 150 WhatsApp-groepen actief. Het is een modern middel, waarbij buurtbewoners berichten over veiligheid in hun buurt direct en snel met elkaar kunnen delen. Bij het project WAAKS! letten hondenbezitters extra op tijdens hun wandeling door de buurt. Veel van hen zijn lid van een WhatsApp Buurtpreventiegroep. De gemeente vraagt de andere deelnemers zich ook aan te melden via www.wabp.nl. Zo kunnen zij rechtstreeks hun buurtbewoners informeren en waarschuwen. Bij verdachte situaties bellen zij 112.

  Lees meer
 • Beleef de verkiezingen van een andere kant

  (29-11-2017)

  En word stembureaulid bij de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018! We zoeken enthousiaste vrijwilligers van 18 jaar en ouder die vriendelijk en correct kunnen omgaan met mensen. En die enige administratieve ervaring hebben. Daarnaast zoeken we mensen die in de avond komen helpen met het tellen van de stemmen.

  Lees meer
 • Tweede mening over afwijzing Wmo en Participatiewet

  (29-11-2017)

  Begin 2018 kunnen inwoners van Zoetermeer die het niet eens zijn met een besluit van de gemeente bij toepassen van de Wmo en de Participatiewet een Tweede Mening vragen. De Tweede Mening is een kleinschalig experiment in het kader van het bestuurlijke vernieuwingsprogramma: 'Democratic Challenge' van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een burgerpanel geeft dan advies over het genomen besluit aan de gemeente. Het traject start met het werven van panelleden.

  Lees meer
 • Voorspoedig verloop werkzaamheden aan viaduct station Lansingerland-Zoetermeer over spoor

  (27-11-2017)

  In het laatste weekend van november werden 25 liggers van zo'n 110 ton per stuk succesvol over het spoor tussen Gouda en Den Haag gehesen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer. Op het viaduct komt een halte voor RandstadRail en eronder een transferhal voor treinreizigers. Eind augustus 2017 werd de A12 al overbrugd voor het viaduct.

  Lees meer
 • Verkoop gemeentepand voor uitbreiding Activisie

  (27-11-2017)

  De gemeente heeft op 27 november een pand aan de Zegwaartseweg (27-27A) verkocht aan Activisie, een begeleidingscentrum voor cliënten met een niet aangeboren hersenletsel.

  Lees meer
 • Innovatief project maakt kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs mogelijk in Palenstein

  (23-11-2017)

  In 2018 start in de Zoetermeerse wijk Palenstein het innovatieve project Hybride Onderwijs. Bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente slaan de handen ineen en richten een speciale leeromgeving in voor studenten buiten hun school. Hier krijgen leerlingen van mavo, havo, vmbo, mbo en hbo technisch onderwijs dat zij direct in de praktijk kunnen toepassen. Onderwijs en bedrijfsleven krijgen zo de kans om kennis en ervaring direct te delen. Dat draagt bij aan kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs in onze stad.

  Lees meer
 • Zoetermeer genomineerd als Fietsstad 2018

  (23-11-2017)

  In het grootste fietsonderzoek ooit in Nederland gehouden is Zoetermeer genomineerd als meest fietsvriendelijke stad van Nederland. Zoetermeerse fietsers hebben hun stad massaal voorgedragen voor de titel "Fietsstad 2018". In maar liefst 388 Nederlandse gemeenten brachten 45.742 fietsers hun stem uit.

  Lees meer
 • Ratten: ook zij wonen in Zoetermeer

  (23-11-2017)

  Door heel Zoetermeer signaleren inwoners dat er bruine ratten voorkomen. Ze zijn niet zo zichtbaar, omdat bruine ratten het contact met mensen vermijden. Ratten zijn 20 tot 25 centimeter lang, met staart van circa 10 cm. Ze wegen ongeveer vijfhonderd gram. En ze kunnen zich twee maanden na de geboorte weer voortplanten.

  Lees meer
 • Aankondiging aanwijzing lokale omroep

  (22-11-2017)

  Het Commissariaat voor de Media heeft Stichting Zoetermeer FM op 22 juli 2013 voor vijf jaar als lokale omroep aangewezen. Op 21 juli 2018 eindigt de aanwijzing van de Stichting Zoetermeer FM als lokale omroep.

  Lees meer
 • Help mee bij het Straatvoetbaltoernooi

  (21-11-2017)

  Houdt u ervan om een balletje te trappen? Of om mee te helpen aan een ontzettend leuke dag voor kinderen? Geef u dan op als vrijwilliger voor het SVBN straatvoetbaltoernooi op zaterdag 5 mei 2018.

  Lees meer
 • Zoetermeerse ondernemers bedankt!

  (17-11-2017)

  Gemeente Zoetermeer verraste de volgende ondernemers met een taart tijdens de Dag van de Ondernemer op vrijdag 17 november. Helaas konden we niet bij iedereen langsgaan. Maar onze waardering voor u staat overeind. De gemeente bedankt alle Zoetermeerse ondernemers voor hun inzet voor meer innovatie, meer groei én meer banen.

  Lees meer
 • Ruimte voor Kunst

  (17-11-2017)

  De gemeenteraad heeft de motie 'Ruimte voor de kunst' vastgesteld. Hiermee wil zij de buitenruimte van de stad meer openstellen voor kunst van (opkomende) kunstenaars. Daarom vraagt de gemeente Zoetermeer aan professioneel werkend beeldend kunstenaars deel te nemen aan de pilot 'Ruimte voor Kunst'.

  Lees meer
 • Stadhuisplein een stap verder

  (15-11-2017)

  Op dit moment zijn de werkzaamheden bij het Stadhuisplein in volle gang. Het inrichtingsvoorstel voor het nieuwe Stadhuisplein is ook bijna af. Eind november kan iedereen via Doemee.nl dit ontwerp inzien. Wethouder Rosier: 'De werkzaamheden aan de RandstadRail-halte gaan goed vooruit en de eerste vernieuwingen zijn al duidelijk zichtbaar'. De verwachting is dat zowel de herinrichting als de werkzaamheden aan de perrons in maart/april 2018 klaar zijn.

  Lees meer
 • Onvoldoende draagvlak bij ondernemers voor Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Dorpsstraat

  (15-11-2017)

  Na de eerste BIZ Dorpsstraat in 2012-2016 sprak de gemeenteraad in het raadsbesluit van 29 december 2016 over de Toekomstvisie Dorpsstraat 2030 de wens uit voor continuering van een BIZ in de Dorpsstraat Zoetermeer, mits daar voldoende draagvlak voor zou zijn. De ondernemers hadden in 2017 een overgangsjaar nodig om een nieuwe ondernemersvereniging op te richten. De vastgoedeigenaren hebben ondertussen een Vastgoed-BIZ opgericht. De ondernemers hebben dit najaar hun BIZ-plan bij de gemeente ingediend.

  Lees meer
 • Inloopbijeenkomst vaarverbinding Rotte-Rijn-Vliet

  (14-11-2017)

  Op 15 november, tussen 19.00 en 20.30 uur, is er een inloopbijeenkomst bij voetbalvereniging DSO over het onderzoek naar een vaarverbinding tussen Rijn-Rotte-Vliet. Tijdens de avond kunnen belangstellenden de eindconclusies van het onderzoeksrapport inzien en vragen stellen.

  Lees meer
 • Het jaarlijkse scholierendebat is weer begonnen

  (09-11-2017)

  Leerlingen uit het Zoetermeerse basis- en VMBO-onderwijs debatteerden woensdag 8 november in de Raadzaal van het Stadhuis over uiteenlopende onderwerpen. Dit debat vond plaats in het kader van Stadhuis van Democratie en is de eerste in een reeks van debatten tussen scholieren van alle onderwijsniveaus die in de aankomende maanden zullen plaatsvinden. Zoetermeer organiseert de debatten ieder jaar om de betrokkenheid van jongeren bij het democratische proces en de lokale politiek te bevorderen.

  Lees meer
 • Samen de toekomst van Zoetermeer vormgeven

  (08-11-2017)

  Nieuwe woningen voor Zoetermeerse jongeren, 50-plussers en gezinnen. Bestaande wijken opknappen en verduurzamen. Wijken sociaal sterk maken en houden. Groen dat bereikbaar en toegankelijk is voor iedereen. Betere bereikbaarheid en een goed openbaar vervoer. Onderwijs voor meer studenten. Betere vrijetijdsvoorzieningen. Meer werkgelegenheid en bedrijventerreinen (her-)ontwikkelen.

  Lees meer
 • Zoetermeerders welkom tijdens open dagen nieuwe Stadhuis-Forum

  (08-11-2017)

  De gemeente en de partners in het Forum willen de opening van het gerenoveerde Stadhuis-Forum graag met de Zoetermeerders vieren op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari 2018. Ze vragen de raad in te stemmen met de organisatie van deze feestelijke open dagen.

  Lees meer
 • Verder werken aan veilig verkeer in de stad

  (08-11-2017)

  De gemeente werkt steeds aan het verbeteren van verkeerssituaties in de stad. Deze verkeersprojecten zijn samengebracht in de Nota Mobiliteit Zoetermeer. Die het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld en voor besluitvorming naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Daarbij staan verkeersveiligheid en bereikbaarheid voorop. Wethouder Marc Rosier (Verkeer): 'Het is belangrijk om veilig gedrag in het verkeer te bevorderen. Dit begint met verkeerslessen en -examens voor leerlingen in het basisonderwijs. De lessen zorgen voor een belangrijke verbetering van hun kennis en vaardigheden in het verkeer. Ook ben ik blij dat met de ontsluiting bij Nutricia het oude dorp verkeersveiliger wordt'.

  Lees meer
 • Eerste stap in bouw starterswoningen Saturnusgeel

  (08-11-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een voorstel voor de kosten en opbrengsten voor het bouwplan Saturnusgeel. Wanneer de gemeenteraad hiermee instemt, liggen de financiële kaders van het plan vast en kan er geld beschikbaar komen voor de bouw van 21 starterswoningen.

  Lees meer
 • Oval baan SilverDome weer volledig in gebruik

  (07-11-2017)

  Maandag 13 november gaat de Oval baan van SilverDome dit seizoen alsnog open. Dit is het gevolg van de rechtszaak die de gemeente Zoetermeer aanspande tegen de exploitant van SilverDome die deze zomer aankondigde de baan wegens achterstallig onderhoud per direct te sluiten.

  Lees meer
 • Europese subsidie voor integratie vergunninghouders

  (07-11-2017)

  Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp ontvangen een subsidie uit de Europese migratie- en veiligheidsfondsen van het Agentschap SZW van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiermee gaan ze extra geld inzetten voor de al lopende integratie van vergunninghouders onder de noemer 'Lokale kansen voor wereld talent'. 'Met het extra geld is er ruimte voor meer taalondersteuning en nieuwe trajecten voor het combineren van inburgeren met werken. Waarschijnlijk kan dan ook volgende zomer de Zomerschool weer worden aangeboden. Dat is goed nieuws', aldus wethouder Vugs.

  Lees meer
 • Start herontwikkeling Nieuwe Driemanspolder

  (03-11-2017)

  Op donderdag 26 oktober was de feestelijke start van de herontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder. Wethouder Robin Paalvast legde samen met de andere bestuurders van het project N3MP en de aannemer de eerste steen van één van de tijdelijke inritten voor werkverkeer in het gebied.

  Lees meer
 • Bouw 48 zorgappartementen stap dichterbij

  (03-11-2017)

  Wethouders Kuiper (wonen) en Vugs (zorg- en grondzaken) ondertekenden deze week samen met Kees Kasten, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Goede Woning, de koopovereenkomst voor de braakliggende grond aan de Milenagang. Hiermee is Milena het eerste van drie deelgebieden van het Katwijkerlaantracé waarvoor nu de grond is overgedragen aan de woningcorporatie voor de bouw van 48 zorgappartementen met 6 gemeenschappelijke woonkamers. De huurder van het complex wordt zorgaanbieder Fundis / Wel-Thuis. De bouw start naar verwachting eind eerste kwartaal 2018.

  Lees meer
 • BNG Bank nieuwe huisbankier gemeente Zoetermeer

  (23-10-2017)

  Betaalt u aan de gemeente of krijgt u geld van de gemeente? Dan ziet u binnenkort een ander rekeningnummer van de gemeente op uw rekeningafschriften. Vanaf 1 oktober 2017 verzorgt de BNG Bank het betalingsverkeer van de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Meedoen door het Kindpakket

  (25-08-2017)
  logo Kindpakket

  Muziekles is best duur, net als lid zijn van een sportclub of huiswerkbegeleiding. Vooral voor kinderen uit een gezin met een laag inkomen. Om ze toch met iedereen mee te laten doen, is hiervoor het Kindpakket. Organisaties in Zoetermeer kunnen hier helpen bij wat nodig is. Via dit Kindpakket kunnen gezinnen met een laag inkomen bijvoorbeeld veel goedkoper sporten en kleding kopen.

  Lees meer
 • Snelle fietsroute tussen Zoetermeer en Delft

  (25-08-2017)

  Vanaf maandag 4 september gaat Zoetermeer enkele fietspaden in de stad geschikt maken als snelle fietsroute van Zoetermeer naar Delft.

  Lees meer
 • Wilt u snel geholpen worden?

  (28-02-2017)

  Iets nodig van de gemeente? U wilt een afspraak maken voor uw paspoort, rijbewijs of u bent op zoek naar andere online dienstverlening van de gemeente? Op dit moment kost bellen met ons meer tijd dan gewoonlijk en is het sneller om online uw afspraak te maken, online dienstverlening af te nemen of informatie op te zoeken op onze website.

  Lees meer
 • Publieksbalies tijdelijk gevestigd aan Duitslandlaan

  (01-06-2016)

  Heeft u een afspraak bij het Publieksplein van de gemeente, bijvoorbeeld om uw paspoort te vernieuwen, geboorteaangifte te doen of een omgevingsvergunning aan te vragen? Sinds 31 mei 2016 kunt u hiervoor terecht aan de Duitslandlaan 440 in Zoetermeer. De reden voor de tijdelijke verhuizing van alle publieksbalies naar de Duitslandlaan is de verbouwing van het Stadhuis. Aan de dienstverlening van de gemeente verandert niets.

  Lees meer
 • Sneller meldingen doen via app

  (22-04-2015)

  Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Sinds 19 december 2014 kan dat nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app. Wethouder Marc Rosier brengt MijnGemeente app graag nogmaals onder de aandacht. Hiervoor is een promotiefilm ontwikkeld. Rosier: 'Doe uw melding over de openbare ruimte snel en eenvoudig via MijnGemeente app. Zo zorgen we samen voor een schoon, heel en veilig Zoetermeer en kunnen we onze stad zichtbaar vernieuwen.'

  Lees meer

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl