Nieuws

Home > Ondernemers > Nieuws

Nieuws

 • Start bouw nieuw IKC

  (18-10-2019)

  Wethouder Iedema (Onderwijs) was donderdag 17 oktober aanwezig bij de start van de bouw van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) op de voormalige locatie van de prinses Amaliaschool in Meerzicht. Samen met ruim 200 leerlingen van de Prinses Amaliaschool werd de start feestelijk gevierd.

  Lees meer
 • Scholierendebatten van start

  (18-10-2019)

  In de Zoetermeerse raadzaal debatteerde donderdag 17 oktober een bijzonder gezelschap. Studenten van mboRijnland kropen in de rol van gemeenteraadslid en discussieerden over verschillende stellingen. Het debat is de eerste in een reeks van scholierendebatten die de komende maanden plaatsvinden in het Stadhuis-Forum.

  Lees meer
 • Lever klein elektronisch afval (e-waste) in en win!

  (11-10-2019)

  De week van 14 oktober is uitgeroepen tot 'Nationale Recycleweek'. Landelijk zult u deze actie onder andere op de radio horen voorbijkomen. Ook de gemeente Zoetermeer doet mee. Deze week organiseren we acties om inwoners aan te moedigen elektronisch afval gescheiden in te zamelen. Doet u ook mee? U draagt een steentje bij aan minder restafval, een beter milieu en u maakt kans op een prijs ter waarde van € 150,-!

  Lees meer
 • Bouwmarkten en overheid ondertekenen Convenant Preventie Woninginbraken

  (10-10-2019)

  De afgelopen jaren daalt het aantal geregistreerde woninginbraken. Toch zijn elk jaar nog steeds zo'n 42.000 mensen slachtoffer van woninginbraak. Vooral nu. Uit cijfers van de politie blijkt dat de kans op inbraak van oktober tot en met januari 33% groter is dan in de overige maanden van het jaar.

  Lees meer
 • Data en innovatie onderwerp van gesprek op Dutch Innovation Factory

  (10-10-2019)

  Wethouder Iedema (Economie) opende de kennissessie 'Internet of Things, de hype voorbij' in de Dutch Innovation Factory. Specialisten vanuit het bedrijfsleven gingen in gesprek met vakgenoten, docenten en studenten over hoe het 'Internet der Dingen' op basis van data tot nieuwe toepassingen leidt.

  Lees meer
 • Gemeente Zoetermeer betrekt jongeren bij inrichting nieuwe stadswijk 'De Entree'

  (08-10-2019)

  Leerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef (4 havo) en het Alfrink College (4 vwo) in Zoetermeer denken mee over de inrichting van de nieuwe stadswijk 'De Entree'. Burgemeester Aptroot verzorgde de aftrap op beide scholen tijdens een gastles. De leerlingen gaan de komende tijd aan de slag met hun ideeën voor het gebied rondom de Afrikaweg. Het beste plan wordt op 28 november gekozen in de raadzaal van het Stadhuis.

  Lees meer
 • Zoetermeer wil gezamenlijk standpunt over financiële bijdrage Rijk

  (04-10-2019)

  Wethouder Marc Rosier (Financiën) neemt vrijdag 4 oktober deel aan de 'dag van de Wethouder Financiën'. Hij spreekt zijn collega wethouders toe met een duidelijke boodschap: 'Het Rijk geeft gemeenten onvoldoende geld om hun taken uit te voeren. Het Rijk moet echt financieel over de brug komen. De huidige situatie is onhoudbaar en vraagt om een stevig gezamenlijk standpunt.'

  Lees meer
 • Verlenging rijbewijs aanvragen kan nu ook digitaal

  (03-10-2019)

  Inwoners van Zoetermeer kunnen een aanvraag voor het verlengen van hun rijbewijs nu ook digitaal doen via de RDW, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op die manier wordt de aanvraag van het rijbewijs sneller afgehandeld. Twee dagen na de aanvraag kan het rijbewijs afgehaald worden bij de gemeente, hiervoor moet een afspraak worden gemaakt. Inwoners hoeven dus nog maar een keer naar het stadhuis.

  Lees meer
 • Gezocht: sociaal bevlogen, innovatieve restauranthouder

  (03-10-2019)

  De gemeente Zoetermeer zoekt een sociaal ondernemer met lef en ondernemingszin voor de wijkrestaurants aan de Gondelkade en de Albrandswaard. Maandelijks komen hier duizenden buurtgenoten voor een voordelige, gezonde maaltijd en gezelschap! Deze populariteit vertaalt zich nog niet in financiële stabiliteit van de restaurants. Welke gedreven ondernemer heeft innovatieve ideeën om deze restaurants, met behoud van hun sociale functie, financieel dekkend te maken. Zodat er blijvend een plek is in de wijk voor kwetsbare Zoetermeerders op zoek naar contact, gezond eten en die zo langer prettig zelfstandig thuis kunnen wonen.

  Lees meer
 • Nieuwe natuurspeelplek op Speelboerderij De Weidemolen

  (01-10-2019)

  Op zaterdag 12 oktober zijn inwoners en kinderen vanaf 6 jaar tussen 15.00 en 17.00 uur van harte welkom op Speelboerderij De Weidemolen in Oosterheem. Op het terrein van de Speelboerderij komt een nieuwe natuurspeelplek. De kinderen kunnen deze middag aangeven wat ze graag in de nieuwe natuurspeelplek willen doen en beleven. Ontwerper Suzanne van Ginneken gaat aan de hand van de opgegeven wensen een schetsontwerp maken.

  Lees meer
 • Leerlingen verkopen Kinderpostzegels op Stadhuis

  (30-09-2019)

  Leerlingen van basisschool De Regenboog bezochten vandaag het Stadhuis om kinderpostzegels aan te bieden aan het stadsbestuur en medewerkers. Wethouder Iedema (Onderwijs) ontving de leerlingen en bestelde de eerste set.

  Lees meer
 • Move2Social: van startende impact onderneming naar serieuze business

  (25-09-2019)

  Gemeenten Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Zoetermeer, Programma Groene Hart Werkt, Provincie Zuid-Holland, de Rabobank en adviesbureau KplusV starten een regionaal versnellingsprogramma voor ondernemers die maatschappelijke impact maken. Het programma start op maandag 1 oktober 2019 met de officiële kick off. Startende sociaal ondernemers worden opgeroepen hun businessplan in te dienen via www.move2social.nl/groene-hart/.

  Lees meer
 • Zoetermeer geeft met begroting signaal af aan de landelijke politiek

  (25-09-2019)

  Het college biedt woensdag 25 september de Programmabegroting 2020 aan de gemeenteraad aan. In deze programmabegroting is het pakket aan bezuinigingsmaatregelen verwerkt, waaraan de gemeenteraad eerder in het voorjaarsdebat richting heeft gegeven.

  Lees meer
 • Crosspring organiseert missie voor internationale FinTech startups in Zoetermeer

  (25-09-2019)

  Een groep van 7 internationale FinTech start-ups komt tijdens de Softlanding missie naar de Dutch Innovation Factory om te ontdekken wat Nederland in het algemeen en deze regio in het bijzonder zakelijk voor hen kan betekenen. De Zoetermeerse start-up incubator Crosspring organiseert het meerdaagse evenement.

  Lees meer
 • Snoeiafval en takkenroute

  (24-09-2019)

  Het najaar komt eraan. Is uw tuin al winterklaar? Na al het snoeiwerk ligt er vaak een berg takken (grof tuinafval). Dit brengt u naar de GFT-container bij uw huis of bij de ondergrondse GFT-container in de buurt. Tip: maak de takken zo klein mogelijk waardoor de container beter gevuld wordt. Als er te veel snoeiafval is, of uw takken te groot zijn, dan kunt u een afspraak maken om dit afval aan huis op te laten halen.

  Lees meer
 • Subsidie voor isoleren woning

  (23-09-2019)

  Sinds 2 september 2019 kunt u als woningeigenaar subsidie krijgen voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Het gaat om een subsidie van ongeveer 20 procent van de aanschaf.

  Lees meer
 • Breng uw stem uit voor Zoetermeer Fietsstad 2020

  (17-09-2019)
  logo Fietsstad 2020

  Zoetermeer is een echte fietsstad. Vindt u dat ook? Stem dan op Zoetermeer via www.fietsersbond.nl om Zoetermeer te nomineren voor Fietsstad 2020 en maak kans op een e-bike! In 2018 behaalde Zoetermeer de eerste plek in de categorie 'grootste steden', maar greep met een derde plek nét naast de eretitel. Dit jaar streven wij ernaar om op 28 februari 2020 de titel Fietsstad 2020 in ontvangst te mogen nemen.

  Lees meer
 • Burgemeester Aptroot zet Zoetermeerse redders in het zonnetje

  (13-09-2019)

  Burgemeester Aptroot zette donderdag 12 september de heer en mevrouw Spiering uit Zoetermeer in het zonnetje. Op zondag 4 augustus 2019 redden zij een man uit het water aan de Veenweg in Leidschenveen.

  Lees meer
 • Schietpartij horecagelegenheid Van der Hagenstraat

  (13-09-2019)

  In de nacht van 13 september heeft er een schietincident plaatsgevonden bij horecagelegenheid Club Magnum aan de Van der Hagenstraat. Niemand raakte daarbij gewond. Burgemeester Aptroot liet zich 's nachts ter plekke op de hoogte brengen van het incident en noemt het volstrekt onacceptabel. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (13-09-2019)

  Op donderdag 12 september hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. 6439 passagiers werden gecontroleerd en 114 begingen een overtreding, waarvan 105 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 1,63%.

  Lees meer
 • Meer maatwerk in nieuw bomenbeleid

  (11-09-2019)

  Komende jaren blijft de gemeente inzetten op het groene karakter van de stad en wil dit waar mogelijk versterken. Dat blijkt uit het conceptvoorstel nieuwe bomenbeleid van de gemeente dat het college wil voorleggen aan inwoners. Op dinsdag 1 oktober houdt de gemeente een samenspraakbijeenkomst in De Sniep (Broekwegschouw 209, Zoetermeer).

  Lees meer
 • Gemeente investeert in Dutch Innovation Park

  (11-09-2019)

  Het college presenteert een uitvoeringsagenda voor het Dutch Innovation Park. Hierin staan concrete acties om de ontwikkeling van het Dutch Innovation Park de komende jaren verder vorm te geven.

  Lees meer
 • Iets verloren of gevonden?

  (10-09-2019)

  Verloren en gevonden voorwerpen kunt u melden op de website www.verlorenofgevonden.nl. Niet alle voorwerpen kunt u hier plaatsen of vinden.

  Lees meer
 • Geen sociale media op de fiets en in de auto

  (10-09-2019)

  Veilig fietsen en autorijden, zonder afleiding van de smartphone. Dat is de boodschap van de campagne 'Zoetermeer rijdt MONO' die op 9 september van start ging. Wethouder Marc Rosier deed de aftrap op het Oranje Nassau College (Clauslaan).

  Lees meer
 • Zorg op maat en geschikte woonruimte voor inwoners met een zorgbehoefte

  (07-09-2019)

  Het wordt gemakkelijker voor inwoners met een zorg- en/of begeleidingsbehoefte om geschikte woonruimte te vinden en passende zorg te ontvangen. Mensen die nog niet geheel zelfstandig wonen worden onder voorwaarden bemiddeld naar een woning en ondersteund bij het zelfstandig wonen.

  Lees meer
 • Lectoraat Data Science in Zoetermeer

  (07-09-2019)

  Wethouder Iedema (Onderwijs) ondertekende vrijdag 6 september een samenwerkingsovereenkomst met De Haagse Hogeschool waarin afspraken zijn vastgelegd over de komst van het lectoraat Data Science.

  Lees meer
 • MAVO Zoetermeer officieel geopend

  (07-09-2019)

  Burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (Onderwijs) openden vrijdag 6 september de nieuwe MAVO Zoetermeer. Als enige in Zoetermeer biedt de school uitsluitend onderwijs aan voor leerlingen met een MAVO- of vmboTL-advies.

  Lees meer
 • Start nieuwe studie Innovative Development op de Dutch Innovation Factory

  (04-09-2019)

  Ruim honderd eerstejaars HBO ICT-studenten van de Haagse Hogeschool verzamelden zich woensdag in het Zoetermeerse Stadhuis. Veelal gekleed in de kenmerkende kleur geel van de Dutch Innovation Factory. Ze werden hartelijk ontvangen door burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (Onderwijs).

  Lees meer
 • No Show Actie van Start

  (02-09-2019)

  Leerplichtambtenaren en verzuimmedewerkers van MBO Rijnland bezoeken de eerste week van september schoolklassen om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen. Zij checken of studenten die zich hebben ingeschreven ook daadwerkelijk zijn gestart met hun vervolgopleiding. Deze No Show Actie wordt sinds 2014 jaarlijks uitgevoerd. Wethouder Iedema (Onderwijs) bezocht maandag 2 september ook een klas.

  Lees meer
 • Kennisuitwisseling over digitale veiligheid op de Dutch Innovation Factory

  (30-08-2019)

  Een groep van 60 deelnemers van de International Cyber Security Summer School (ICSSS) uit diverse landen is vrijdag 30 augustus verwelkomd door wethouder Iedema (Onderwijs en Economie) in de Dutch Innovation Factory.

  Lees meer
 • Zo ga je ploggen: joggend afval rapen

  (12-08-2019)

  Tijdens het (hard)lopen afval oprapen, dat is 'plogging'. Een trend uit Zweden die nu ook in Nederland veel volgers krijgt. Ploggers over de hele wereld, ook in Nederland, rapen zwerfafval op en posten vaak trots foto's van de volle zakken op social media (met #plogging of #plogga). Het geeft extra dynamiek aan uw rondje hardlopen of wandelen en tegelijkertijd maakt u een stukje aarde schoner.

  Lees meer
 • Nieuwe boot team Handhaving te water

  (01-08-2019)

  Team Handhaving heeft een nieuwe boot in gebruik voor het handhaven van het vaarbeleid. Burgemeester Aptroot liet de boot te water vanaf de trailerhelling aan Het Lange Land bij het Noord Aa.

  Lees meer
 • Nieuw bomenbeleid in samenspraak

  (18-07-2019)

  Het college heeft dinsdag 16 juli de conceptversie van het nieuwe bomenbeleid vrijgegeven voor samenspraak met bewoners. Dat betekent bewoners in het najaar kunnen aangeven wat zij van het bomenbeleid vinden. De datum voor de bijeenkomst staat nog niet vast; inwoners worden na de zomervakantie verder geïnformeerd via een persoonlijke uitnodiging en de informatie wordt op deze website opgenomen.

  Lees meer
 • Werkzaamheden gestart voor fleurig 'rondje Meerpolder'

  (15-07-2019)

  Een langgekoesterde wens van natuurminnend Zoetermeer gaat in vervulling: binnenkort is het mogelijk om op de fiets te stappen voor een ‘rondje Meerpolder’. En dat is niet alleen voor fietsliefhebbers goed nieuws.

  Lees meer
 • Start bouw Gymworld aan de Amerikaweg

  (11-07-2019)

  Het bouwbord is onthuld en de eerste vijf houten paaltjes zijn symbolisch in de grond geslagen. De bouw van Gymworld is officieel begonnen! In dit nieuwe iconische gebouw gaan volgend jaar rond de 4000 Zoetermeerse gymnasten sporten.

  Lees meer
 • Doe mee met het scheiden van GFT

  (09-07-2019)

  GFT-afval staat voor groente-, fruit- en tuinafval, zoals bijvoorbeeld schillen en resten van groenten, fruit, aardappelen en andere etensrestjes of onkruid, bladeren en takken. Door uw afval te scheiden, kan het gerecycled worden en werkt u mee aan een beter milieu. Van uw GFT-afval wordt onder andere compost gemaakt en compost is een goede bodemverbeteraar van de grond.

  Lees meer
 • Verbetering dijk Voorweg/Vlamingstraat

  (09-07-2019)

  De komende periode verbetert het Hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Voorweg/Vlamingstraat in Zoetermeer. De dijken moeten veilig zijn, zodat u ook in de toekomst droge voeten houdt. In Zuid-Holland hebben we te maken met bodemdaling. De dijk aan de Voorweg is onderzocht en moet over de gehele linie verhoogd worden. Meer informatie vindt u op de website van het hoogheemraadschap: Voorweg/Wilsveen in Zoetermeer.

 • Gemeente Zoetermeer feliciteert de winnaars van het Sportgala 2018

  (05-07-2019)

  Zoetermeer, 5 juli 2019. Vanavond zijn de sportprijzen van 2018, tijdens de opening van het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer op de Markt, bekend gemaakt door wethouder Ingeborg ter Laak.

  Lees meer
 • Nieuw zwembad in Van Tuyllpark stap dichterbij

  (18-06-2019)

  De bouw van een nieuw zwembad is een stap dichterbij nu het college aan de raad voorstelt om dit te bouwen op het lege terrein direct naast SilverDome. Inmiddels is duidelijk welke wensen de verschillende gebruikers hebben. Ook realiseert het college hiermee de verkiezingsbelofte van alle politieke partijen in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Resultaten onderzoek cliëntervaring Wmo over 2018

  (04-06-2019)

  Jaarlijks wordt een cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd onder inwoners die via de Wmo gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel, woningaanpassingen of huishoudelijke hulp. Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek van dit jaar bekend.

  Lees meer
 • Nieuwe code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) met een jaar verlengd

  (04-06-2019)

  Begin mei hebben alle rolstoelgebruikers in Zoetermeer van de gemeente een brief ontvangen over de nieuwe landelijke code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR).

  Lees meer
 • Stadshart krijgt sfeervolle bestrating

  (01-03-2019)

  Nu de winkelpanden in het Stadshart zijn gemoderniseerd, neemt de gemeente het openbaar gebied grondig onder handen. De rode bakstenen in de hoofdstraat en de zijstraten van het winkelgebied worden voorzien van nieuwe stenen in een sfeervol en gemêleerd kleurpatroon. Ook komen hier sierroosters op de goten. Samen met de modernisering van de winkelpanden ontstaat er zo een plezierig winkelgebied voor voetgangers. De bakstenen uit de winkelstraten worden hergebruikt om kapotte stenen aan de rand van het Stadshart te vervangen.

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Gemeenten Middengebied zetten vol in op hoogwaardig openbaar vervoer

  (14-01-2019)

  De alliantie Middengebied, de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, gaat zich gezamenlijk inzetten om hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in het gebied te realiseren. Dit HOV zien zij als de basis voor de ontwikkeling van een samenhangend en gebalanceerd gebiedsprogramma waarin wonen economie, energietransitie/klimaatadaptatie, natuur en recreatie samen komen. Deze gezamenlijke ambitie heeft de alliantie vastgelegd in een Mission Paper en op 14 januari aangeboden aan de Commissaris van de Koning.

  Lees meer
 • Bijdrage voor betere waterkwaliteit

  (04-01-2019)

  Het Hoogheemraadschap van Delfland stelt in 2019 geld beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan verbetering van de lokale waterkwaliteit. Zowel particulieren, agrariërs, natuurbeheerorganisaties als gemeenten met een goede maatregel komen hiervoor in aanmerking.

  Lees meer
 • Detailhandelsbeleid 2019-2023

  (23-05-2018)

  Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente in 2018 het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl