Nieuws

Home > Ondernemers > Nieuws

Nieuws

 • Zieke essen en kastanjebomen in de stad

  (07-12-2018)

  Zoetermeer kampt momenteel met zieke bomen. Het gaat vooral om de essentaksterfte en de paardenkastanje bloedingsziekte. Beide boomziekten komen veel voor in Nederland en Europa en zijn helaas niet te bestrijden. In Zoetermeer staan ongeveer 4400 essen en 800 geregisterde kastanjebomen. Van de 4400 essen zijn zo'n 300 essen ernstig aangetast. Dat geldt ook voor bijna 300 kastanjebomen. We verwachten dat hierdoor de komende jaren bomenlanen in de stad vervangen moeten worden.

  Lees meer
 • Vacature Adviesraad Sociaal Domein

  (07-12-2018)

  De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) is op zoek naar inwoners van Zoetermeer die kennis hebben van de Participatiewet, WMO en/of de Jeugdwet en hier ook een mening over hebben. Het sociaal domein omvat diverse onderwerpen zoals jeugdzorg, ouderenzorg, maatschappelijke ondersteuning, dagbesteding, welzijn, participatie en armoedebestrijding. Wilt u samen met de andere leden tot een gedegen advies komen aan het college van burgemeester en wethouders om het gemeentelijk beleid op het sociaal domein te verbeteren?

  Lees meer
 • Digitalisering ZoetermeerPas jaar uitgesteld

  (07-12-2018)

  Het is niet gelukt om voor de start van 2019 de digitalisering van de ZoetermeerPas af te ronden. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen de pas meteen aan het begin van het nieuwe jaar kunnen gebruiken. Voor de nieuwe digitale pas kan de gemeente dat niet garanderen. Daarom ontvangen ZoetermeerPashouders hun pas op de gebruikelijke manier, nog met de papieren cheques. De digitale pas komt er, maar dat zal zijn per 1 januari 2020.

  Lees meer
 • Vuurwerkshow en jongerenfeest

  (06-12-2018)

  Ook dit jaar wordt er bij de Markt weer een spetterend vuurwerkshow georganiseerd met oud en nieuw. Op maandag 31 december om 23.45 uur is iedereen van harte welkom op de Markt om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. De vuurwerkshow begint om middernacht vanaf het Dobbe-eiland. De meeste horecazaken rond het Stadhuisplein zijn dit jaar ook tijdens Oud & Nieuw geopend. Na de vuurwerkshow kunt u de feestelijke avond voortzetten bij de diverse horeca gelegenheden. Jongeren kunnen vanaf de Frankrijklaan de gratis bus pakken naar het jongerenfeest LIT2019 in SilverDome.

  Lees meer
 • Bereikbaarheid nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer

  (05-12-2018)

  Vanaf zondagochtend 9 december kunnen treinreizigers (deels) gebruik gaan maken van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. De Sprinter tussen Den Haag en Gouda (’s-Hertogenbosch) gaat dan op werkdagen elk kwartier halteren bij dit nieuwe station. In het weekend stopt de Sprinter een keer in het half uur. Wethouder Marc Rosier: 'De opening van het nieuwe treinstation Lansingerland-Zoetermeer is de eerste stap richting een prachtig vervoersknooppunt in de regio. Bij en aan het station wordt nog hard gewerkt om het allemaal af te ronden.' Wat is er vanaf 9 december naast de trein nog meer in gebruik bij het station?

  Lees meer
 • Kaarsjesavond

  (05-12-2018)

  Komt u ook naar Kaarsjesavond op 11 december? Tijdens dit sfeervolle evenement zet burgemeester Charlie Aptroot om 18.45 uur de lampjes aan van de Stadskerstboom. Daarna gaat hij samen met de aanwezige kinderen in lampionnenoptocht naar de Dorpsstraat.

  Lees meer
 • Uitbreiding aan de noordrand van Oosterheem

  (05-12-2018)

  Tussen het Bentwoud, de HSL en stadsboerderij De Weidemolen ligt een gebied waar woningbouw gepland staat. In januari presenteren de betrokken projectontwikkelaars samen met de gemeente de nieuwbouwplannen voor deze locatie aan de omwonenden.

  Lees meer
 • Sponsors en vrijwilligers gezocht voor het Kinderpretplein 2018

  (30-11-2018)

  Het Kinderpretplein keert terug in Zoetermeer. Op vrijdag 28 december kunnen kinderen tot 13 jaar van 12.00 tot 16.30 uur zich heerlijk uitleven op de Markt. Wilt u een steentje bijdragen aan een fantastische middag? Meld u dan aan als vrijwilliger of draag bij als sponsor!

  Lees meer
 • Stembureauleden en voorzitters gezocht!

  (29-11-2018)

  Bent u minimaal 18 jaar op woensdag 20 maart 2019, vriendelijk en correct in de omgang met mensen? Heeft u enige administratieve ervaring en bent u ook beschikbaar op 20 maart en 23 mei overdag en 's avonds? Dan zijn wij op zoek naar u!

  Lees meer
 • Uitslag verkiezing Boomproject 2018

  (28-11-2018)

  Zoetermeer was samen met Venlo, Weert en Amsterdam genomineerd voor het Boomproject 2018. De Zoetermeerse inzending was de uitbreiding en herstructurering van de buitenruimte van de algemene begraafplaats Hoflaan. Ontwerper is Ada Wille. Helaas hebben we niet gewonnen. Toch vond de vakjury dat Zoetermeer een bijzonder project heeft.

  Lees meer
 • Tweede fase Gastvrij Zoetermeer succesvol gestart

  (27-11-2018)

  De Gastvrije Geuzen - Zoetermeers allereerste 'city hosts'- zijn vanaf 1 december te zien in de binnenstad. Zij zullen voor een extra welkomgevoel zorgen en hiermee de sociale meerwaarde van de stad versterken. Een fantastisch resultaat, waarmee de gemeente en haar partners van Gastvrij Zoetermeer, het tweede deel van het project kunnen starten. Wethouders Jan Iedema (economie) en Margreet van Driel (citymarketing) vierden dit succes samen met de ondernemers tijdens een feestelijke bijeenkomst. De eerste Gastvrije Geuzen waren daar ook bij aanwezig. De wethouders hebben hen in het zonnetje gezet.

  Lees meer
 • Nieuwe uitstraling RandstadRail-halte Stadhuis

  (23-11-2018)

  De RandstadRail-halte Stadhuis krijgt nieuwe plafonds en nieuwe verlichting. De werkzaamheden starten in december en zijn naar verwachting in april 2019 voltooid. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van de RandstadRail.

  Lees meer
 • Zoetermeer meest bijvriendelijke gemeente

  (23-11-2018)

  Zoetermeer is door Nederland Zoemt uitgekozen tot meest bijvriendelijke gemeente van Nederland. Zoetermeer is daarmee de eerste gemeente die deze titel krijgt. De prijs bestaat uit 50 m2 biologische bloembollen en een groot bijenhotel.

  Lees meer
 • Burgemeester sluit Club Magnum voor 2 weken

  (22-11-2018)

  Naar aanleiding van een handgranaat die woensdagavond 21 november is aangetroffen bij Club Magnum aan de Van der Hagenstraat, sluit burgemeester Aptroot Club Magnum voor 2 weken. In die 2 weken wordt het incident onderzocht en wordt gekeken of de ondernemer zich heeft gehouden aan de met de gemeente gemaakte veiligheidsafspraken. Ook onderzoekt de gemeente maatregelen die het gebied veiliger kunnen maken zoals cameratoezicht en betere verlichting.

  Lees meer
 • Lectoraat Big Data Analytics in Zoetermeer

  (21-11-2018)

  De vestiging van de Haagse Hogeschool in Zoetermeer krijgt een lectoraat Big Data Analytics. Dit besluit heeft de Hogeschool eind oktober in overleg met het college genomen. Het lectoraat gaat onderzoek doen naar de Big Data en de verbinding ervan met de Innovatiehub.

  Lees meer
 • Winterwandeling in de Natuurtuin

  (20-11-2018)

  Zin in een heerlijke frisse winterwandeling in de natuur? Kom dan op zondag 25 november om 14.00 uur naar het Westpunt in het Westerpark. Een gids geeft u dan een uur lang een rondleiding door de Natuurtuin.

  Lees meer
 • Laag inkomen? Er is altijd een collectieve zorgverzekering die bij u past!

  (16-11-2018)

  Iedereen verdient goede zorg. Ook als u een laag inkomen heeft. Met een collectieve zorgverzekering bent u goed verzekerd tegen lagere kosten want de gemeente betaalt mee aan de premie. Voor 2019 kunt u kiezen uit verschillende polissen van twee zorgverzekeraars, Zorg en Zekerheid (ZZ) en Menzis. Overstappen is makkelijk en snel.

  Lees meer
 • Rijnland toetst objecten op keringen

  (15-11-2018)

  De komende tijd ziet u ze misschien wel lopen bij de (water) keringen. Inspecteurs met oranje hesjes van het hoogheemraadschap van Rijnland. Zij controleren sluizen, gemalen, molens, kunstwerken en andere gebouwen die in en op de regionale keringen staan.

  Lees meer
 • Jongeren denken mee over Zoetermeer in 2030

  (15-11-2018)

  Wat is het beste idee voor Zoetermeer? En hoe blijft Zoetermeer ook voor jongeren leuk? Met deze en andere vragen gingen scholieren van het Alfrink College en het Oranje Nassau College aan de slag. Zij mochten in de huid kruipen van adviseur en vertelden de gemeente wat zij vonden dat de stad nodig heeft.

  Lees meer
 • Zoetermeerse ondernemers bedankt!

  (15-11-2018)

  Zoetermeer koestert haar ondernemers. En daarom geven we hen tijdens deze landelijke Ondernemersdag graag extra aandacht. Zo bezoeken de burgemeester en de collegeleden op die dag 15 toonaangevende Zoetermeerse bedrijven om ze een speciaal samengesteld attentiepakket cadeau aan te bieden. Het pakket bestaat uit een aantal producten van verschillende Zoetermeerse ondernemers. Met dit vriendelijke gebaar leren de ondernemers over elkaar en elkaars bedrijf, en raken zo meer met elkaar verbonden.

  Lees meer
 • 'Seghwaert maakt Vaart' 1 jaar

  (15-11-2018)

  Met een opkomst van bijna 150 mensen op de kick off bijeenkomst, startte DEZo (Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer), in november vorig jaar het project 'Seghwaert maakt Vaart'. Een project met als doel de wijk stukje bij beetje te verduurzamen tot uiteindelijk energieneutraal. We zijn een jaar verder en de resultaten mogen er zijn.

  Lees meer
 • Uitgifte kaarten Nieuwjaarsvoorstelling

  (15-11-2018)

  Kom dinsdag 8 januari 2019 naar de Nieuwjaarsvoorstelling van de gemeente Zoetermeer! Deze wervelende show in de grote zaal van het Stadstheater mag u niet missen.

  Lees meer
 • Groen en water in de directe omgeving van elke woning

  (12-11-2018)

  Het college meent dat er een impuls moet komen voor de groene kwaliteit. De stad streeft er daarom naar om iedere woning op groen aan te sluiten en geeft hieraan uitvoering in het plan Groene Gezonde Stad.

  Lees meer
 • Nieuwe kunsttoepassing aan de Zegwaartseweg

  (01-11-2018)

  Langs de Zegwaartseweg komt een nieuw kunstwerk. Niet alleen de beeldende kwaliteit van het toekomstige kunstwerk is belangrijk. Het kunstwerk moet ook passen bij de historische en culturele betekenis van de locatie. Daarom is er een projectgroep opgericht die nadenkt over de locatie en de precieze opdracht voor het kunstwerk. In deze projectgroep komen inwoners, ondernemers, belangenverenigingen en de gemeente bij elkaar.

  Lees meer
 • Veertien stille en enge plekken aangepakt

  (31-10-2018)

  Dit jaar heeft de gemeente veertien stille en enge plekken aangepakt om ervoor te zorgen dat inwoners zich veiliger voelen in hun buurt. Zo is er verlichting aangebracht of overhangend groen weggehaald aan de Graaf Adolfstraat in Driemanspolder, het Brempark en de Olijfgaarde in Seghwaert en het fietspad aan de Oostkade in Oosterheem. Kent u in uw buurt ook een plek, waar extra verlichting of een snoeibeurt zou helpen om de plek veiliger te maken? Geef deze plek dan voor 31 januari 2019 door via www.zoetermeerveilig.nl.

  Lees meer
 • Waterbergingsgebied en weidevogelwalhalla in Meerpolder

  (31-10-2018)

  De gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, het hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland onderzoeken de mogelijkheid om in het westelijke deel van de Meerpolder een waterbergingsgebied te realiseren. Hierdoor kan de polder, gelegen tussen Zoetermeer en Leidschendam, ook aantrekkelijker worden voor weidevogels en natuurliefhebbers.

  Lees meer
 • Chapeau voor de heer Dohmen

  (31-10-2018)

  De heer Leo Dohmen ontving op 30 oktober uit handen van wethouder Robin Paalvast een Chapeau-beeldje voor zijn vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar. Het Chapeau-beeldje is een initiatief van de gemeente Zoetermeer waarmee de gemeente haar waardering toont voor inwoners die zich inzetten voor veiligheid en leefbaarheid in de wijk.

  Lees meer
 • Afrondend begrotingsvoorstel

  (19-10-2018)

  Het college heeft een afrondend begrotingsvoorstel naar de gemeenteraad gestuurd. Daarin worden voorstellen gedaan om het begrotingstekort 2019 te dekken. Het dekkingsplan bevat een aantal maatregelen tot bijsturing van beleid. Daarnaast wordt voorgesteld om een deel van het geraamde begrotingstekort 2019 te dekken door de inzet van reservemiddelen.

  Lees meer
 • Extern onderzoek naar essen in de Molenstraat

  (18-10-2018)

  De gemeente stelt een onderzoek in naar de kwaliteit van de essen aan de Molenstraat. Dit betekent dat er geen kapvergunning wordt aangevraagd. Wel is duidelijk dat een aantal bomen is aangetast door de essentaksterfte. Komende tijd worden deze bomen dan ook extra gecontroleerd op dood hout en dit zal regelmatig worden verwijderd. De bewoners aan de Molenstraat zijn hier inmiddels per brief over geïnformeerd.

  Lees meer
 • Buurtbemiddeling speeltuin 'De Spil' van start

  (11-10-2018)

  De buurtbemiddeling rondom speeltuin 'De Spil' aan het Straspad in Rokkeveen gaat van start. De deelnemers aan de voorgesprekken staan positief tegenover de bemiddeling en willen tot een gezamenlijke oplossing komen voor de speeltuin. Dat blijkt uit de overeenkomst die de deelnemers hebben ondertekend.

  Lees meer
 • Subsidie inbraakbeveiliging voor de laatste keer van start

  (10-10-2018)

  Uw huis extra beveiligen tegen woninginbraak? Dat kan nu voordelig met een subsidie van de gemeente. Als u een buitenlamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging op uw cilindersloten koopt, krijgt u een vergoeding van 40%. Uit onderzoek blijkt deze twee maatregelen zeer effectief zijn om een woninginbraak te voorkomen. Een kerntrekbeveiliging is een metalen plaatje dat de bewoner zelf kan aanbrengen op het bestaande cilinderslot. Hiermee kunnen inbrekers het cilinderslot niet meer uitboren.

  Lees meer
 • Kick off 'Ik word ondernemer' voor Ondernemersschool Zoetermeer

  (10-10-2018)

  Uit recente cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal starters in Zoetermeer vergeleken met 2017 steeg met 11% tot ruim 16.500 ondernemingen. De meeste mensen in Zoetermeer starten een eigen onderneming in de zakelijke dienstverlening, als klusbedrijven, als webwinkel en/of groothandel en in de zorg.

  Lees meer
 • Ondernemersavond Ondermijning druk bezocht

  (10-10-2018)

  'Wij willen als gemeente samen met de ondernemers zorgen voor een goed en veilig ondernemersklimaat waarin criminaliteit geen plaats heeft'. Burgemeester Aptroot heette de ondernemers welkom op de bijeenkomst over ondermijning, die gemeente samen met politie afgelopen dinsdag organiseerde. Ondernemers gingen in gesprek met verschillende experts en leerden hoe ze ondermijnende criminaliteit kunnen herkennen en wat in dat geval te doen.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (08-10-2018)

  Op vrijdag 5 oktober hielden de HTM, Politie Eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 3896 passagiers werden gecontroleerd en 99 begingen een overtreding, waarvan 77 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 1,98%.

  Lees meer
 • 6,6 miljoen euro voor aardgasvrij Palenstein

  (28-09-2018)

  De gemeente Zoetermeer heeft een subsidie toegekend gekregen als bijdrage in het aardgasvrij maken van een woonwijk. Het gaat om ruim € 6,6 miljoen in het kader van de regeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken. Met deze bijdrage wordt een alternatief voor aardgas voor de hoogbouw in Palenstein mogelijk gemaakt.

  Lees meer
 • Grote financiële opgave voor Zoetermeer

  (27-09-2018)

  Het in mei aangetreden college van Zoetermeer heeft zijn eerste begroting aangeboden aan de gemeenteraad. De begroting laat een tekort zien van circa 2%. De tekorten voor 2018 en de jaren daarna zijn groter dan verwacht. Voor 2019 gaat het om € 8,5 miljoen. De voornaamste reden is dat de jeugdhulp onverwachts meer kost dan begroot.

  Lees meer
 • Locaties voor nieuwe zwembad

  (26-09-2018)

  De beste locatie voor het nieuwe zwembad in Zoetermeer is het Van Tuyll Sportpark of het Van Doornenplantsoen. Dat is de conclusie van het onderzoek naar de meest geschikte locatie voor het nieuwe zwembad.

  Lees meer
 • Zoetermeer blijft zich inzetten als Regenboogstad

  (26-09-2018)

  Zoetermeer is tot 2022 Regenboogstad. De stad doet al sinds 2012 mee met dit programma om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lhbti-inwoners verder te verbeteren. Om de verlenging officieel te maken wordt de intentieverklaring 'Lokaal emancipatiebeleid 2019 - 2022 lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen' aangegaan met het ministerie van OCW.

  Lees meer
 • Zoetermeer gaat horeca exploitatievergunning invoeren

  (26-09-2018)

  Zoetermeer gaat een horeca exploitatievergunning invoeren om de burgemeester meer grip te geven op horecabedrijven in de stad. Een exploitatievergunning maakt het makkelijker om een malafide horecabedrijf te sluiten en bij de aanvraag van een vergunning kan onderzoek worden gedaan naar de (financiële) integriteit van de ondernemer en leidinggevenden in het bedrijf.

  Lees meer
 • Studenten Haagse Hogeschool doen onderzoek in binnenstad Zoetermeer

  (25-09-2018)

  Vanaf maandag 24 september 2018 onderzoeken studenten van de faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid van de Haagse Hogeschool hoe bewoners van Zoetermeer hun woon- en leefomgeving ervaren. Dit doen zij onder andere door bewoners te interviewen in de Dorpsstraat en het Stadshart. Het onderzoek van de studenten is onderdeel van hun minor ‘Neighbourhood Governance’.

  Lees meer
 • Mbo-ers en vmbo-ers officieel aan de slag bij Living Lab Palenstein Aardgasvrij

  (21-09-2018)

  'Palenstein wordt de eerste aardgasvrije wijk in Zoetermeer en jullie zijn daar vanaf nu actief bij betrokken.' De boodschap van Jan Iedema, wethouder Onderwijs en EZ in Zoetermeer, was maandag 17 september 2018 duidelijk voor de vmbo-leerlingen van het Oranje Nassau College en de studenten van het mboRijnland. Samen met bedrijven Stedin, Van Dorp Installaties, Dura Vermeer, woningcorporatie Vidomes, Bébouw Midreth en de gemeente Zoetermeer gaan zij aan de slag in het Living Lab Palenstein Aardgasvrij. Een unieke samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

  Lees meer
 • Station Lansingerland-Zoetermeer in voorjaar 2019 volledig in gebruik

  (15-09-2018)

  Volgens planning wordt het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer vanaf 9 december 2018 in gebruik genomen voor de NS-Sprinters. Voor RandstadRail wordt dit enkele maanden later, naar verwachting in mei 2019. De projectorganisatie wil meer tijd nemen voor het proefrijden met RandstadRail, vanwege aanpassingen aan de spoorbeveiliging. Die extra periode wordt ook benut om alle onderdelen van het viaduct volledig af te bouwen. Dit is de uitkomst van het overleg tussen alle betrokken partijen hierover: gemeenten Lansingerland en Zoetermeer, Gemeenschappelijke Regeling Bleizo, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, ProRail, NS en HTM.

  Lees meer
 • Baggeren watergangen in Zoetermeer tot maart 2019

  (12-09-2018)

  Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard voert in samenwerking met de gemeente Zoetermeer tussen september en maart 2019 onderhoudsbaggerwerkzaamheden uit in een aantal watergangen in Zoetermeer. Het gaat vooral om werkzaamheden in de wijk Rokkeveen-Oost. Ook in de bedrijfsterreinen en Dorp vinden komende maanden deze werkzaamheden plaats.

  Lees meer
 • Aanpassingen parkeerzone Duitslandlaan / Theaterplein

  (05-09-2018)

  De parkeerzone aan de Duitslandlaan heeft nu drie gehandicaptenparkeervakken, een Kiss & Ride vak en één taxistandplaats. Deze parkeerzone wordt opgeheven en daar komen betaalde parkeerplaatsen voor terug. Het Theaterplein krijgt een parkeerzone met twee gehandicaptenparkeerplaatsen en twee taxistandplaatsen waar de taxi's maximaal 15 minuten mogen staan.

  Lees meer
 • Zoetermeerse pilot gaat inwoners met schulden sneller helpen

  (05-09-2018)

  In Zoetermeer start per september een pilot om inwoners met schulden eerder te helpen. Deze eerdere hulp voorkomt vaak grotere problemen. Dat kan bijvoorbeeld door gegevensuitwisseling tussen verschillende samenwerkende partijen. Zij ondertekenden op 31 augustus een convenant. Wethouder Van Driel (sociale zaken en schuldhulpverlening): 'Ik ben er trots op dat al deze partijen in Zoetermeer gezamenlijk een groot serieus probleem willen aanpakken. Problemen met schulden beginnen vaak klein, maar kunnen leiden tot ernstige situaties, zoals een woningontruiming.'

  Lees meer
 • Meepraten over nieuwe parkeerregels

  (05-09-2018)

  Hoe pakken we de oplopende parkeerdrukte in de binnenstad aan? Moet er een norm komen voor fietsenstallingen bij nieuwbouwprojecten? En hoe passen we de laatste inzichten over autogebruik en parkeren toe? Met deze en met andere vragen rondom parkeren wil de gemeente dit najaar, samen met inwoners en ondernemers aan de slag. Het doel: een vernieuwd en actueel parkeerbeleid.

  Lees meer
 • Verbod op ballonnen oplaten

  (05-09-2018)

  Net als in Amstelveen, Gouda en andere gemeenten komt er in Zoetermeer mogelijk een verbod op het oplaten van ballonnen. Dit is het advies van het college aan de raad. Dit geldt voor het oplaten van (met helium gevulde) ballonnen en wens- en ufoballonnen. Op deze manier wil de gemeente zwerfafval en de plastic soup verminderen. Dit advies volgt op het burgerinitiatief 'Zoetermeer Ballon Vrij'.

  Lees meer
 • Verstrekkingsbeperking persoonsgegevens

  (31-08-2018)

  Alle inwoners van de gemeente staan in de basisregistratie personen (BRP). Soms verstrekken we gegevens aan derden, bijvoorbeeld aan een kerk of instelling. Uw gegevens worden alléén met uw toestemming verstrekt aan particulieren. Als u wilt, kunnen we deze verstrekkingen beperken.

  Lees meer
 • Tekort op jeugdhulp Zoetermeer groter dan voorzien

  (29-08-2018)

  Het verwachte tekort op jeugdhulp in Zoetermeer is 7 miljoen euro groter dan eerder was voorzien. De kosten voor jeugdhulp zijn hoger, dit komt onder andere door hogere tarieven in de jeugdhulp, een verschuiving naar duurdere zorgtrajecten en een toename van kinderen die hulp nodig hebben. Daarnaast blijven de geplande besparingen achter.

  Lees meer
 • Kick-off Gastvrij Zoetermeer een succes!

  (24-08-2018)

  Het Kick-off event Gastvrij Zoetermeer in het Stadstheater was donderdagavond 23 augustus een succes. Ruim negentig deelnemers hebben op een creatieve manier ervaren hoe gastvrijheid echt voelt. Volgende week starten workshops die de gastvrijheid in de Zoetermeerse winkelgebieden naar een hoger niveau gaan brengen.

  Lees meer
 • Aptroot officieel herbenoemd als burgemeester

  (31-07-2018)
  burgemeester Aptroot

  Charlie Aptroot is maandag 30 juli officieel herbenoemd als burgemeester van Zoetermeer. De herbenoeming loopt van 3 september 2018 tot 2020. Dan wordt hij 70 jaar, en moet hij met pensioen.

  Aptroot geeft via een tweet aan het 'fijn' te vinden dat hij zich mag 'blijven inzetten voor de Zoetermeerders en de stad Zoetermeer'. Ook spreekt hij zijn dank uit voor het vertrouwen.

 • Evaluatie persoonsgebonden budget

  (18-07-2018)

  Sinds 1 januari 2017 zijn de regels voor het verkrijgen van een persoonsgebonden budget (pgb) voor de Wmo en Jeugdhulp aangescherpt. Dit is onlangs geëvalueerd. Alle budgethouders hebben een enquête, opgesteld in samenwerking met de Adviesraad sociaal domein, ontvangen. Op basis van de resultaten is besloten om op dezelfde weg door te gaan.

  Lees meer
 • Extra vuurwerkvrije zones rond jaarwisseling

  (11-07-2018)

  Het college wijst voor de komende jaarwisseling vier extra vuurwerkvrije zones in de stad aan. Het gaat om vier natuurgebieden, waarvan het Balijbos al specifiek is bepaald. De andere drie natuurgebieden kunnen de inwoners van Zoetermeer zelf kiezen. In deze zones kunnen hondenbezitters hun honden rustig uitlaten. Dat er vuurvrije natuurgebieden worden aangewezen is het gevolg van een burgerinitiatief van begin dit jaar.

  Lees meer
 • Nachtbus 800 Leiden-Zoetermeer blijft rijden

  (11-07-2018)

  De Nachtbus van Leiden naar Zoetermeer blijft tot eind 2019 rijden. De nachtlijn was al met zeven weken verlengd. Nu heeft Arriva besloten om de nachtbus 800 tot eind 2019 te laten rijden.

  Lees meer
 • Samenwerken aan een veiliger Zoetermeer

  (05-07-2018)

  De gemeente Zoetermeer wil zich de komende vier jaar richten op de aanpak van extremisme en radicalisering, ondermijning, problematische jeugdgroepen en ingrijpende delicten zoals (huiselijk) geweld, woninginbraken, overvallen en straatroven. Dat worden de speerpunten van het veiligheidsbeleid, als de gemeenteraad daarmee instemt.

  Lees meer
 • Wijkvisbewijs voor de Zoetermeerse wijken

  (19-06-2018)

  Het is zover, vissen in de sloten en vijvers in de woonwijken van Zoetermeer. Vanaf 18 juni mogen inwoners van alle leeftijden overdag en met één hengel vissen in de daarvoor vrijgegeven wateren in de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Subsidie renovatie woning bij afsluiten aardgas

  (13-06-2018)

  Zoetermeerders die door renovatie hun huis gasloos willen maken, kunnen hiervoor subsidie krijgen. De gemeente Zoetermeer stelt een subsidie van totaal € 50.000,- ter beschikking voor de aanpassingen aan bestaande huizen. Per woning waar de aardgasaansluiting verdwijnt, wordt een vast subsidiebedrag van € 4.000,- gegeven. De gemeenteraad heeft besloten dat de subsidieregeling van de motie Groene Leges met deze extra subsidie wordt uitgebreid.

  Lees meer
 • Groene, veilige stad met ambitie

  (25-05-2018)

  Dit is de titel van het definitieve coalitieakkoord dat de onderhandelaars van VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA op 25 mei hebben gesloten. Het akkoord zal dinsdag 29 mei bij de raadsvergadering aan de burgemeester worden aangeboden, voorafgaand aan de benoeming van de nieuwe wethouders.

  Lees meer
 • Detailhandelsbeleid 2018

  (23-05-2018)

  Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente in 2018 het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen.

  Lees meer
 • Denk ook mee over Zoetermeer in 2030

  (22-05-2018)

  Wat zouden inwoners, bedrijven en organisaties graag in Zoetermeer willen? Wat gaat goed, wat kan beter? Vanaf dinsdag 22 mei kan iedereen laten weten hoe zij over de stad denken en wat nodig is om de stad leefbaar en aantrekkelijk te houden. Aanleiding is het besluit van vorig jaar om 10.000 à 16.000 extra woningen te bouwen.

  Lees meer
 • Subsidie voor verbetering zorg en ondersteuning mentaal kwetsbare inwoners Zoetermeer

  (27-03-2018)

  ZonMw*) heeft 250.000 euro subsidie toegekend voor het verbeteren van de zorg en ondersteuning aan mentaal kwetsbare inwoners in Zoetermeer. Deze zorg en ondersteuning is namelijk in verandering.

  Lees meer
 • Zoetermeer tekent Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw

  (13-03-2018)

  Dat alle nieuwbouw in Zoetermeer 100% aardgasvrij wordt, was al bekend. Maar Zoetermeer staat niet alleen. De gemeente Zoetermeer heeft op 13 maart het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant bundelen gemeenten en netbeheerder Stedin de krachten, om projectontwikkelaars en hun opdrachtgevers ervan te overtuigen gebruik te maken van Stedins inkeerregeling en alsnog te kiezen voor een duurzaam alternatief in plaats van aardgas. Naast de gemeente Zoetermeer is het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ook ondertekend door 24 andere gemeenten uit de regio.

  Lees meer
 • College biedt gemeenteraad twee varianten aan voor zwembad

  (20-02-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft dinsdag 20 februari 2018 een memo aan de gemeenteraad gestuurd waarin twee varianten voor een recreatief zwembad zijn uitgewerkt. Een variant betreft de uitbreiding van zwembad De Veur; de andere is de bouw van een geheel nieuw zwembad waarbij zwembad de Driesprong wordt gesloopt. Wethouder Margreet van Driel (Sport): 'Ik ben heel blij dat we de gemeenteraad nu de mogelijkheid bieden een keuze te maken uit twee goed onderbouwde varianten. Beide hebben voor- en nadelen, maar in ieder geval is er nu concreet zicht op voldoende recreatief zwemwater in Zoetermeer en de financiële consequenties daarvan'.

  Lees meer
 • Vidomes bouwt Nul-op-de-meter woningen in Palenstein

  (01-02-2018)

  Woningcorporatie Vidomes laat 28 Nul-op-de-meter appartementen bouwen in de wijk Palenstein. Deze sociale huurwoningen komen op de plek waar eerst de Florens van Brederodeflat stond. De NOM-appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op als nodig voor het huis en het huishouden (CO2-neutraal). Hiermee zet de corporatie een belangrijke stap om de woningen in deze Zoetermeerse wijk aardgasvrij én CO2-neutraal te maken. Voor de toekomstige bewoners betekent dit veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer
 • BNG Bank nieuwe huisbankier gemeente Zoetermeer

  (23-10-2017)

  Betaalt u aan de gemeente of krijgt u geld van de gemeente? Dan ziet u binnenkort een ander rekeningnummer van de gemeente op uw rekeningafschriften. Vanaf 1 oktober 2017 verzorgt de BNG Bank het betalingsverkeer van de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Meedoen door het Kindpakket

  (25-08-2017)
  logo Kindpakket

  Muziekles is best duur, net als lid zijn van een sportclub of huiswerkbegeleiding. Vooral voor kinderen uit een gezin met een laag inkomen. Om ze toch met iedereen mee te laten doen, is hiervoor het Kindpakket. Organisaties in Zoetermeer kunnen hier helpen bij wat nodig is. Via dit Kindpakket kunnen gezinnen met een laag inkomen bijvoorbeeld veel goedkoper sporten en kleding kopen.

  Lees meer
 • Sneller meldingen doen via app

  (22-04-2015)

  Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Dat kan nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app.

  Lees meer

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl