Nieuws

Home > Ondernemers > Nieuws

Nieuws

 • Genomineerde Zoetermeerse sportkampioenen

  (20-06-2019)

  In Zoetermeer wonen vele getalenteerde sportkampioenen. Om deze sportkampioenen in het zonnetje te zetten, huldigt de gemeente ze tijdens het Festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer op vrijdag 5 juli.

  Lees meer
 • Start van campagne 'Regel je shit'

  (20-06-2019)

  Vanmorgen gaf wethouder Margreet van Driel op het MBO Rijnland het startsein voor de campagne ‘Regel je shit’, bedoeld voor jongeren die 18 worden. De wethouder overhandigde een cadeaubon aan de student die de meeste antwoorden wist op de vraag: “Wat moet je allemaal regelen voordat je 18 wordt?”.

  Lees meer
 • Nieuw zwembad in Van Tuyllpark stap dichterbij

  (18-06-2019)

  De bouw van een nieuw zwembad is een stap dichterbij nu het college aan de raad voorstelt om dit te bouwen op het lege terrein direct naast SilverDome. Inmiddels is duidelijk welke wensen de verschillende gebruikers hebben. Ook realiseert het college hiermee de verkiezingsbelofte van alle politieke partijen in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Brand Veilingweg Berkel en Rodenrijs

  (17-06-2019)

  Update brand Berkel & Rodenrijs: Rookontwikkeling is inmiddels flink afgenomen. Eerdere advies voor Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer om ramen en deuren te sluiten is niet meer van kracht.

  Eerdere communicatie:

  Aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs is brand uitgebroken. Er komt veel rook bij vrij. Ook in Zoetermeer is brand zichtbaar.

  Lees meer
 • Veteranenavond op 29 juni

  (14-06-2019)

  Zet zaterdagavond 29 juni in uw agenda: dan vindt de 14e Veteranenavond plaats. Tijdens deze avond staan wij stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld, zowel vroeger als nu.

  Lees meer
 • Resultaten onderzoek cliëntervaring Wmo over 2018

  (04-06-2019)

  Jaarlijks wordt een cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd onder inwoners die via de Wmo gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel, woningaanpassingen of huishoudelijke hulp. Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek van dit jaar bekend.

  Lees meer
 • Nieuwe code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) met een jaar verlengd

  (04-06-2019)

  Begin mei hebben alle rolstoelgebruikers in Zoetermeer van de gemeente een brief ontvangen over de nieuwe landelijke code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR).

  Lees meer
 • Gemeenten niet akkoord met compensatie jeugdzorg

  (03-06-2019)

  Op 5 juni 2019 dienen de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg gesteund door andere gemeenten een motie in tijdens de algemene ledenvergadering Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij maken in deze motie bezwaar tegen het voorgestelde akkoord tussen VNG en het kabinet over de compensatie voor de tekorten op de jeugdzorg. De gemeenten zijn van mening dat het huidige aanbod van het kabinet teleurstellend is.

  Lees meer
 • Recht op Schoolspullenpas? Vraag deze dan nu aan!

  (29-05-2019)

  Vanaf januari 2019 is het weer mogelijk om een Schoolspullenpas aan te vragen voor kinderen uit minimagezinnen. De Schoolspullenpas is een betaalpas, waarmee ouders spullen als schriften, pennen, etuis, tassen en rekenmachines kunnen kopen.

  Lees meer
 • Van der Valk hotel kiest voor Zoetermeer

  (29-05-2019)

  Op dinsdag 28 mei 2019 besloot het college aan de raad voor te stellen om het laatste beschikbare kavel langs de A12 aan de Zilverstraat te verkopen aan Van der Valk. De bouw van het hotel is een goede ontwikkeling voor de gemeente Zoetermeer. Voordat de ontwikkeling van het van der Valk hotel daadwerkelijk start, zal de bestemming bedrijventerrein worden aangepast.

  Lees meer
 • De Meerpaal wint de Schoolverlaters Cup 2019

  (29-05-2019)

  Vandaag vond de zogenoemde ‘Schoolverlaters Cup’ plaats. Groep 8 leerlingen van 19 verschillende scholen streden om de begeerde wisselbokaal. Wethouder Jan Iedema (Onderwijs) opende het sportieve evenement op de zonovergoten accommodatie van voetbalvereniging DWO.

  Lees meer
 • Kwaliteitsimpuls Markt 10 en Dobbegebied

  (29-05-2019)

  De gemeente wil van start met de (her)ontwikkeling van het gebied rondom Markt 10 inclusief het Dobbegebied. Het college stelt de raad voor de uitgangspunten hiervoor vast te stellen. Het voorstel bevat onder andere plannen voor woningbouw, een parkeergarage onder de Markt en voor vergroening door de realisatie van een Centraal Park.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (27-05-2019)

  Op donderdag 23 mei hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. De teams van WAS maakten een extra ronde door de aangrenzende wijken.

  Lees meer
 • Veilig fietsen na verkeersexamen

  (24-05-2019)

  Van 13 mei tot en met 24 mei vonden de praktische verkeersexamens plaats. Ruim 1400 Zoetermeerse leerlingen die in groep 7 zitten lieten zien dat ze veilig door het verkeer kunnen fietsen. Wethouder Marc Rosier moedigde ze aan. 'Veilig aan het verkeer deelnemen is ontzettend belangrijk.'

  Lees meer
 • Wethouder Ter Laak spreekt op congres 'Slimmer thuis'

  (24-05-2019)

  Donderdag 23 mei was Wethouder Ingeborg Ter Laak te gast bij het Congres Slimmer thuis. Steeds meer ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Maar zij hebben daar wel hulp en zorg bij nodig. Ingeborg ter Laak: 'Ik wil dat iedereen in Zoetermeer niet alleen langer thuis kan wonen maar dat ze daar ook goede zorg bij krijgen.’Dat zei Ingeborg ter Laak afgelopen donderdag 23 mei tijdens het congres 'Slimmer Thuis'.'

  Lees meer
 • Politie en brandweer in actie bij 112 Veiligheidsdag

  (23-05-2019)

  De brandweer liet zien hoe ze een auto bij een ongeluk openknippen. Dat was een van de demonstraties op de 112 Veiligheidsdag van zaterdag 18 mei. Op het evenemententerrein bij SilverDome kon iedereen een kijkje nemen in de wereld van politie, brandweer, handhaving en andere hulpdiensten.

  Lees meer
 • Nieuwe aanwinst Dutch Innovation Park

  (23-05-2019)

  Woensdag 22 mei zijn de werkzaamheden gestart aan het nieuwe onderkomen van DGI Doedijns op het Dutch Innovation Park. DGI Doedijns, een internationale speler op het gebied van innovatieve aandrijftechnieken, vestigt zich hier aan het einde van het jaar. Wethouder Jan Iedema (Economie) gaf samen met Frank Robben (CEO DGI) het startsein voor de verbouwing.

  Lees meer
 • Zoetermeer Eén tegen Eenzaamheid

  (22-05-2019)

  Zoetermeer heeft sinds kort een community tegen eenzaamheid. De deelnemers van de community ontwikkelen samen ideeën om eenzaamheid in Zoetermeer te bestrijden en werken deze ideeën uit.

  Lees meer
 • Perspectiefnota: vernieuwen, investeren en bezuinigen

  (22-05-2019)

  Vandaag - woensdag 22 mei - biedt het college de Perspectiefnota 2020 aan de gemeenteraad aan. In deze Perspectiefnota is een pakket aan maatregelen opgenomen dat zal leiden tot een Programmabegroting 2020-2023. Het voorstel aan de gemeenteraad bestaat uit maatregelen in de vorm van vernieuwingen, investeringen en bezuinigingen.

  Lees meer
 • Station Lansingerland-Zoetermeer officieel geopend

  (17-05-2019)

  Vrijdagmiddag 17 mei opende staatssecretaris Stientje van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) station Lansingerland-Zoetermeer op feestelijke wijze. Zij deed dit samen met burgemeesters Pieter van de Stadt (Lansingerland) en Charlie Aptroot (Zoetermeer). Met het station - waar de NS Sprinter, RandstadRail, regionale buslijnen, auto en fiets samenkomen - kan makkelijker en sneller in de driehoek Rotterdam-Gouda-Den Haag worden gereisd. Vanaf zondag 19 mei brengt HTM met RandstadRail 4 de reizigers naar het nieuwe station.

  Lees meer
 • Sportpenning voor Freek van der Wart

  (16-05-2019)

  Zaterdag 11 mei reikte wethouder Ingeborg ter Laak de sportpenning uit aan schaatser Freek van der Wart. Hiermee wil de gemeente laten zien dat ze respect hebben voor zijn uitmuntende sportcarrière. Hij is een goed voorbeeld voor de Zoetermeerse schaatsjeugd.

  Lees meer
 • Zaterdag 18 mei: Open dag nieuw station Lansingerland-Zoetermeer

  (13-05-2019)

  Op zaterdag 18 mei tussen 10.00 uur en 16.00 kan iedereen een kijkje komen nemen bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. De NS Sprinters rijden hier al vanaf begin december 2018; vanaf zondag 19 mei is het gehele station in gebruik. Ook RandstadRail-lijn 4 gaat dan rijden naar het nieuwe station. Voordat het station zondag volop in gebruik is, krijgt iedereen op de zaterdag ervoor de gelegenheid om rustig rond te kijken of deel te nemen aan een rondleiding.

  Lees meer
 • Stedin biedt slimme meters aan in Zoetermeer

  (10-05-2019)

  Netbeheerder Stedin is gestart met het aanbieden van slimme energiemeters in Zoetermeer. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter die, als u dat wilt, uw energieverbruik op afstand uitleest en doorstuurt naar uw leverancier. Zelf uw meterstanden doorgeven hoeft dan niet meer. Met het verbruiksoverzicht dat u vervolgens maandelijks ontvangt, krijgt u de mogelijkheid om zelf nauwkeurig uw energieverbruik te volgen. Dat helpt u energie en dus geld te besparen.

  Lees meer
 • Toespraak burgemeester Aptroot bij Dodenherdenking

  (07-05-2019)

  De toespraak van burgemeester Ch.B. Aptroot, uitgesproken tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei 2019.

  Lees meer
 • Tuinen te huur bij wijktuinen Rokkeveen en Zegwaartseweg

  (03-05-2019)

  Bent u een tuinliefhebber en wilt u uw eigen groenten en bloemen kweken? Maar u heeft geen tuin of in uw tuin is daar niet genoeg ruimte voor. Huur dan een tuin bij de wijktuinen Rokkeveen of Zegwaartseweg.

  Lees meer
 • Kent u iemand die een koninklijke onderscheiding verdient?

  (02-05-2019)

  Kent u een vrijwilliger die zich al jarenlang met hart en ziel inzet? Iemand die met liefde activiteiten begeleidt in een verzorgingshuis, al jarenlang coacht bij een sportclub of zich inzet voor de jeugd bij een scoutingclub? Vraag dan een koninklijke onderscheiding voor hem of haar aan.

  Lees meer
 • Lintjesregen 2019

  (26-04-2019)

  Tijdens de ‘Lintjesregen’ op vrijdag 26 april ontvingen veertien Zoetermeerders een Koninklijke Onderscheiding voor hun vaak belangeloze inzet voor de medemens en de maatschappij. Burgemeester Aptroot reikte de onderscheidingen uit in het Stadstheater.

  Lees meer
 • Zoetermeerse mantelzorgers vertellen

  (25-04-2019)

  Mantelzorgers zorgen met veel liefde en toewijding voor een familielid, een vriend of een kennis. Door omstandigheden kan iedereen mantelzorger worden. De extra zorg die mantelzorgers geven is de bezegeling van hun bijzondere band met de persoon voor wie zij zorgen. De gemeente Zoetermeer vraagt met de campagne 'Jullie bijzondere band' aandacht voor deze mensen.

  Lees meer
 • Van garage tot Living Lab

  (25-04-2019)

  De oude Tango Garage in Palenstein wordt verbouwd tot Living Lab Palenstein Aardgasvrij: een vernieuwende leeromgeving rondom de energietransitie waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Studenten en scholieren kunnen hier in de praktijk aan de slag tijdens de bouw van de aardgasvrije wijk Palenstein.

  Lees meer
 • Kunst op gevel De Voorde

  (24-04-2019)

  Elke avond, wanneer het donker wordt, kunt u sinds kort een bijzonder kunstwerk op de gevel van museum De Voorde ontdekken. Vanaf 12 april projecteren twee grote lampen, zogenaamde profloods, afbeeldingen van kunstenares Emmy Dijkstra op de gevel.

  Lees meer
 • Extra verlichting op stille en enge plekken

  (23-04-2019)

  Dit jaar pakt de gemeente zeventien 'stille en enge plekken' in de stad aan. Deze plekken zijn door inwoners gemeld. Het merendeel krijgt extra verlichting of de lichtmasten worden verplaatst. Burgemeester Aptroot: 'Met de aanpak van stille en enge plekken in de stad willen we de veiligheid verbeteren en het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten. Ik zie dat als taak van de gemeente.'

  Lees meer
 • Energiesafari's geven inzicht in kansen tot verduurzamen woning

  (23-04-2019)

  Onlangs vond de afsluitende bijeenkomst plaats van de energiesafari's die in Zoetermeer zijn gehouden. Bijna 120 inwoners gingen met een thermograaf op pad om te zien waar er warmte uit de woning lekt.

  Lees meer
 • Innovatie in Stadslogistiek

  (23-04-2019)

  Op 17 april is het startsein gegeven voor het project 'Doorbraak in Stadslogistiek' op het Dutch Innovation Park. Met dit project wil de gemeente samen met Blue Turtle Associates overlast door verkeersdrukte in steden aanpakken. Wethouder Jan Iedema (Economie) en Peter de Bruijn (Managing Director Blue Turtle Associates) slaan hiervoor de handen ineen.

  Lees meer
 • Inwoners Palenstein krijgen advies over energiebesparing

  (23-04-2019)

  Woensdag 17 april verzamelden particuliere woningeigenaren uit Palenstein zich in Castellum Palensteyn voor gratis advies over energiebesparing.

  Lees meer
 • Nieuwe recratiekaart regiopark Buytenhout

  (18-04-2019)

  Heeft u regiopark Buytenhout al ontdekt? In dit natuurgebied valt van alles te beleven. Neem een kijkje bij een imker, bezoek de waterspeelplaats of maak een fietstocht en meer! Daarom is er een nieuwe recreatiekaart gemaakt, waarop u alle activiteiten in de omgeving kunt vinden. Haal de kaart gratis op bij het Stadhuis-Forum (Plein Vrije tijd) en de speel- en stadsboerderijen of download deze.

  Lees meer
 • Jaarrekening 2018 positief: bezuinigingen blijven nodig

  (17-04-2019)

  Diverse meevallers zorgden ervoor dat de gemeente de jaarrekening 2018 met een licht positief resultaat kon afsluiten, net als de afgelopen jaren. Het netto financieel resultaat komt daarmee in totaal uit op € 1,7 miljoen Ten opzichte van het totaal van de begroting van ruim € 350 miljoen een afwijking van 0,5%.

  Lees meer
 • Officiële opening Willem-Alexanderplantsoen

  (12-04-2019)

  Op 12 april was de officiële opening van het Willem-Alexanderplantsoen. Een gezellige en druk bezochte dag. Met deze opening ging een grote wens in vervulling voor de bewoners en de omliggende scholen.

  Lees meer
 • Zoetermeerders houden de lijn vrij!

  (10-04-2019)

  Op maandag 8 april konden Zoetermeerders zonder visuele beperking ervaren hoe het is om met deze beperking door het leven te gaan. Met behulp van een geleide stok en de geribbelde tegels moesten ze lopen over het Stadhuisplein. Hiermee vroeg de gemeente samen met leden van de Toegankelijkheidsraad aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen.

  Lees meer
 • Feestelijke slotbijeenkomst 'Mijn stad, mijn toekomst'

  (05-04-2019)

  Muziek, drankjes, een volle zaal en vele enthousiaste sprekers en discussies. De slotbijeenkomst van de samenspraak 'Mijn stad, mijn toekomst' was zeker feestelijk te noemen. In Cultuurpodium Boerderij werden de resultaten en acht aanbevelingen van de stad voor de toekomst van Zoetermeer gepresenteerd.

  Lees meer
 • Kunstroute 'Kunst in het hart' door binnenstad Zoetermeer

  (01-04-2019)

  Kunstliefhebbers kunnen vanaf nu de kunstroute 'Kunst door het hart' wandelen door de binnenstad en omgeving. De route is de eerste in een reeks van acht en leidt langs elf verschillende kunstwerken. Wethouder Robin Paalvast overhandigde op 29 maart een eerste exemplaar aan Marion Verweij, een inwoonster die meewerkte aan het maken van de route.

  Lees meer
 • Is uw reisdocument al vernieuwd?

  (29-03-2019)

  Vakantie naar het buitenland geboekt? Controleer dan meteen of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en verleng op tijd.

  Lees meer
 • Koning Willem-Alexander bezoekt project Samen Sterk

  (29-03-2019)

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag 29 maart een werkbezoek gebracht aan het project Samen Sterk, een samenwerking tussen Stichting Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer. Wethouder Jakobien Groeneveld (Jeugd) was ook hierbij aanwezig en binnen haar portefeuille jeugd streeft zij ernaar om kinderen dat extra steuntje in de rug te bieden.

  Lees meer
 • Snel van station Lansingerland-Zoetermeer naar Dutch Innovation Park met voetgangersbrug

  (26-03-2019)

  Dinsdag 25 maart is gestart met de bouw van de voetgangersverbinding tussen station Lansingerland-Zoetermeer en het Dutch Innovation Park. Wethouders Jan Iedema en Marc Rosier gaven hiervoor het startsein. Met een voetgangersbrug ter hoogte van de Werner von Siemensstraat krijgen reizigers vanuit het station met een wandelroute snel toegang tot het Dutch Innovation Park. Met de brug wordt de verbondenheid van de twee gebieden nu ook zichtbaar gemaakt.

  Lees meer
 • Gemeente stimuleert gebruik elektrische deelauto's

  (14-03-2019)

  Inwoners kunnen vanaf nu ook gebruik maken van één van de elektrische deelauto's van de gemeente Zoetermeer. Inwoners kunnen de auto na kantooruren en in het weekeinde gebruiken via het initiatief We Drive Solar.

  Lees meer
 • Slimmer matchen met aandacht voor ondernemer en werkzoekende

  (13-03-2019)

  Dat doen voor alle inwoners die gebruik maken van de Participatiewet. Dat is de opdracht van het nieuwe Zoetermeers Werk- en Ontwikkelbedrijf per januari 2021. Deze week stelde het college van B&W de hoofdlijnen voor deze nieuwe organisatie definitief vast. Er is daarvoor uitgebreid advies gevraagd aan betrokken partners. Op 8 april neemt de gemeenteraad een besluit over beschikbaar stellen van budget voor de start van de ontwerpfase. Dan kan de gemeente beginnen met de bouwopdracht voor de inrichting van de nieuwe organisatie.

  Lees meer
 • Impuls voor logistieke bedrijvigheid A12-corridor

  (07-03-2019)

  Provincie, gemeenten en marktpartijen gaan van de A12-corridor een logistieke hotspot maken. Dat spraken zij af in een samenwerkingsovereenkomst.

  Lees meer
 • Gemeente ondertekent samenwerkingsovereenkomst met Big Data Innovatiehub

  (06-03-2019)

  Woensdag 6 maart ondertekenden wethouder Jan Iedema en gemeentesecretaris André Huykman een samenwerkingsovereenkomst met de Big Data Innovatiehub. Door intensiever samen te werken met de Innovatiehub, maakt de gemeente haar ambitie waar om datagedreven te sturen en te werken.

  Lees meer
 • Stadshart krijgt sfeervolle bestrating

  (01-03-2019)

  Nu de winkelpanden in het Stadshart zijn gemoderniseerd, neemt de gemeente het openbaar gebied grondig onder handen. De rode bakstenen in de hoofdstraat en de zijstraten van het winkelgebied worden voorzien van nieuwe stenen in een sfeervol en gemêleerd kleurpatroon. Ook komen hier sierroosters op de goten. Samen met de modernisering van de winkelpanden ontstaat er zo een plezierig winkelgebied voor voetgangers. De bakstenen uit de winkelstraten worden hergebruikt om kapotte stenen aan de rand van het Stadshart te vervangen.

  Lees meer
 • Gratis workshop administratie en financiën

  (22-02-2019)

  Is uw administratie een grote chaos? Volg dan een gratis workshop administratie en financiën. Elke twee weken organiseert de gemeente deze gratis workshop samen met Schuldhulpmaatje en Humanitas. U leert het ordenen en bijhouden van uw administratie waardoor u gemakkelijker grip kunt houden op uw geld.

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Onderzoek naar nieuwbouw Cultuurpodium Boerderij in de binnenstad

  (30-01-2019)

  In samenspraak met Cultuurpodium Boerderij is een studie uitgevoerd naar de mogelijkheden voor uitbreiding. Meerdere varianten zijn daarbij onderzocht. Een aansprekende aanbeveling is de optie voor nieuwbouw op een daarvoor geschikte locatie in de binnenstad. De gemeente verkent deze optie nu verder.

  Lees meer
 • Zoetermeer stelt openbare data online beschikbaar

  (18-01-2019)

  De gemeente Zoetermeer stelt openbare data (informatie) voor iedereen beschikbaar via een open data portaal. Het doel van het online portaal is om de informatievoorziening naar bewoners en ondernemers te vergroten en om innovatie te stimuleren.

  Lees meer
 • Iets verloren of gevonden?

  (15-01-2019)

  Verloren en gevonden voorwerpen kunt u melden op de website www.verlorenofgevonden.nl. Niet alle voorwerpen kunt u hier plaatsen of vinden.

  Lees meer
 • Gemeenten Middengebied zetten vol in op hoogwaardig openbaar vervoer

  (14-01-2019)

  De alliantie Middengebied, de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, gaat zich gezamenlijk inzetten om hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in het gebied te realiseren. Dit HOV zien zij als de basis voor de ontwikkeling van een samenhangend en gebalanceerd gebiedsprogramma waarin wonen economie, energietransitie/klimaatadaptatie, natuur en recreatie samen komen. Deze gezamenlijke ambitie heeft de alliantie vastgelegd in een Mission Paper en op 14 januari aangeboden aan de Commissaris van de Koning.

  Lees meer
 • Bijdrage voor betere waterkwaliteit

  (04-01-2019)

  Het Hoogheemraadschap van Delfland stelt in 2019 geld beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan verbetering van de lokale waterkwaliteit. Zowel particulieren, agrariërs, natuurbeheerorganisaties als gemeenten met een goede maatregel komen hiervoor in aanmerking.

  Lees meer
 • Tweede fase Gastvrij Zoetermeer succesvol gestart

  (27-11-2018)

  De Gastvrije Geuzen - Zoetermeers allereerste 'city hosts'- zijn vanaf 1 december te zien in de binnenstad. Zij zullen voor een extra welkomgevoel zorgen en hiermee de sociale meerwaarde van de stad versterken. Een fantastisch resultaat, waarmee de gemeente en haar partners van Gastvrij Zoetermeer, het tweede deel van het project kunnen starten. Wethouders Jan Iedema (economie) en Margreet van Driel (citymarketing) vierden dit succes samen met de ondernemers tijdens een feestelijke bijeenkomst. De eerste Gastvrije Geuzen waren daar ook bij aanwezig. De wethouders hebben hen in het zonnetje gezet.

  Lees meer
 • Zoetermeer meest bijvriendelijke gemeente

  (23-11-2018)

  Zoetermeer is door Nederland Zoemt uitgekozen tot meest bijvriendelijke gemeente van Nederland. Zoetermeer is daarmee de eerste gemeente die deze titel krijgt. De prijs bestaat uit 50 m2 biologische bloembollen en een groot bijenhotel.

  Lees meer
 • Groen en water in de directe omgeving van elke woning

  (12-11-2018)

  Het college meent dat er een impuls moet komen voor de groene kwaliteit. De stad streeft er daarom naar om iedere woning op groen aan te sluiten en geeft hieraan uitvoering in het plan Groene Gezonde Stad.

  Lees meer
 • 6,6 miljoen euro voor aardgasvrij Palenstein

  (28-09-2018)

  De gemeente Zoetermeer heeft een subsidie toegekend gekregen als bijdrage in het aardgasvrij maken van een woonwijk. Het gaat om ruim € 6,6 miljoen in het kader van de regeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken. Met deze bijdrage wordt een alternatief voor aardgas voor de hoogbouw in Palenstein mogelijk gemaakt.

  Lees meer
 • Locaties voor nieuwe zwembad

  (26-09-2018)

  De beste locatie voor het nieuwe zwembad in Zoetermeer is het Van Tuyll Sportpark of het Van Doornenplantsoen. Dat is de conclusie van het onderzoek naar de meest geschikte locatie voor het nieuwe zwembad.

  Lees meer
 • Detailhandelsbeleid 2019-2023

  (23-05-2018)

  Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente in 2018 het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl