Dutch Innovation Park

Home > Ondernemers > Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor de ontwikkeling van toegepaste IT-innovaties. Bedrijven en onderwijsinstellingen werken hier samen, testen prototypes en passen nieuwe technologie toe in concrete producten. De bedrijven en opleidingen richten zich met name op cyber security, e-health, big data en smart mobility. Via het netwerk van bedrijfsleven en onderwijs vinden ideeën partners en ontwikkelen innovaties zich tot waardevolle toepassingen.

Dat dit IT-park in Zoetermeer tot ontwikkeling komt is geen toeval. Zoetermeer is van oudsher al een echte IT-stad. De omvang van de IT-bedrijvigheid in de stad was 15 jaar geleden al reden voor De Haagse Hogeschool om een vestiging in Zoetermeer te openen.

Blikvangers van het Park zijn de Dutch Innovation Factory en de Dutch Tech Campus.

Dutch Innovation Factory

Ooit een margarinefabriek, nu een broedplaats voor ondernemerschap en IT-innovatie. Niet eerder werd industrieel erfgoed gebruikt als ontmoetingsplek voor onderwijs, onderzoek én ondernemerschap. De Dutch Innovation Factory bewijst dat het kan en dat het werkt. De Haagse Hogeschool biedt hier verschillende IT-opleidingen aan. Studenten werken er samen met bedrijven en instellingen aan innovaties rond onder meer cybersecurity, smart mobility, e-health en big data. In het gebouw zijn ruim 25 verschillende ICT-bedrijven met 1 tot 150 medewerkers en een internationaal georiënteerde start-up incubator gevestigd. Dutch Innovation Factory biedt ook ruimte voor ontvangsten, conferenties en vergaderingen.

Dutch Tech Campus

Dutch Tech Campus strekt zich uit langs de A12. Hier zijn internationaal opererende, op technologie en IT gerichte bedrijven gevestigd zoals Siemens, Teleplan, Sivantos. Het terrein wordt doorontwikkeld tot een hedendaagse campus met een groene uitstraling en gezamenlijke voorzieningen zoals een á la carte brasserie, espressobar en vergaderfaciliteiten.

Dutch Innovation Community

Deze community, bestaande uit ruim 80 leden uit Zoetermeer en omstreken, vormt het hart van de samenwerking rond het Dutch Innovation Park. Bedrijven die onderdeel zijn van de community organiseren events, kennissessies en onderwijs. Daarnaast is de community, samen met de hogeschool, gemeente en MRDH vaak vertegenwoordigd in onderzoeksprojecten, stages en 'challenges' voor het onderwijs.

Big Data Innovatiehub

Atos, De Haagse Hogeschool, gemeente Zoetermeer, InnovationQuarter en MRDH namen het initiatief voor de Data Innovatiehub. Een regionaal onderzoekscentrum voor toegepast big data-onderzoek op het gebied van e-health & care en digitale veiligheid.

Het initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een breed consortium van bedrijven, opleidingsinstituten en overheden. Vanuit een open innovatie-gedachte zetten partijen in op kennisontwikkeling gericht op brede maatschappelijke opgaven. MKB-bedrijven, overheden en instellingen binnen en buiten de regio kunnen met vraagstukken bij de Hub terecht. Heeft uw bedrijf of organisatie een onderzoeksvraag op het gebied van cyber security, e-health- en care of mobiliteit? Wilt u een concept testen? Ga naar www.bigdatainnovatiehub.nl.

Centrale ligging

Dutch Innovation Park ligt midden in de Randstad aan de A12 bij Zoetermeer. Op korte afstand omringd door Rotterdam, Delft, Leiden en Den Haag. Met de auto is het uitstekend bereikbaar evenals met het openbaar vervoer. Halverwege 2019 is het aan het Park gelegen NS-station Lansingerland-Zoetermeer met busterminals en RandstadRail geopend. Met de 700 gratis parkeerplaatsen biedt dit nieuwe verkeersknooppunt optimale vervoers- en overstapmogelijkheden.

Gebiedsontwikkeling

Met de komst van het nieuwe vervoersknooppunt Lansingerland-Zoetermeer wint Dutch Innovation Park nog meer aan kwaliteit. Partners op het park investeren fors om de kansen die deze locatie biedt verder te benutten. Wat zij de komende jaren gaan doen is vastgelegd in een uitvoeringsagenda Dutch Innovation Park, die door de gemeenteraad is behandeld in september 2019. Hier vindt u deze agenda.

Bekijk hier een impressie van het Park in 1 minuut.

Bezoekadres

Bleiswijkseweg 37, Zoetermeer
www.dutchinnovationpark.nl

logo Dutch Innovation Park

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl