Hoe helpt de gemeente horeca-ondernemers?

Home > Ondernemers > Coronavirus: informatie voor ondernemers > Hoe helpt de gemeente horeca-ondernemers?

Hoe helpt de gemeente horeca-ondernemers?

RSS

Vanwege de coronamaatregelen, biedt de gemeente horecaondernemers in Zoetermeer de mogelijkheid om tijdelijk hun terras uit te breiden of een nieuw te terras te plaatsen.

Tijdelijk uitbreiden terras

Vanwege de coronamaatregelen, biedt de gemeente horecaondernemers in Zoetermeer de mogelijkheid om tijdelijk hun terras uit te breiden of een nieuw te terras te plaatsen. De gemeente heeft over de terrasuitbreiding overleg met Koninklijke Horeca Nederland, horecaondernemers, brandweer, politie en team handhaving.

Ondernemers die hun bestaande terras tijdelijk willen vergroten of een nieuw terras willen plaatsen, moeten dat melden bij de gemeente via het formulier Melding tijdelijke uitbreiding terras 2020 (pdf). Het gaat specifiek om uitbreidingen en om nieuwe terrassen die direct bij het horecabedrijf ingenomen kunnen worden.

De gemeente beoordeelt of de uitbreiding past binnen de voorwaarden van de regels die normaal gelden voor terrassen. Zo mag een uitbreiding niet leiden tot een beperking van de looproutes of de vlucht/calamiteitenroutes. Ook gaat de gemeente er van uit dat er overleg is geweest met de naastliggende bedrijven en/of buren.

De uitbreiding van de terrassen is tijdelijk en geldt totdat de gemeente dat herroept. Ondernemers hoeven geen melding te doen als zij een bestaand terras hebben, dat zij niet willen uitbreiden.

Welke vergunningen heb ik nodig voor mijn horecaonderneming om te mogen laten afhalen/bezorgen?

Een horeca-inrichting mag bezorgen en/of laten afhalen wanneer dat is aangegeven bij de aanvraag van de exploitatievergunning. Op dit moment ligt de prioriteit in het toezicht en de handhaving niet hierop.

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl