Coronavirus: informatie voor ondernemers

Home > Ondernemers > Coronavirus: informatie voor ondernemers

Coronavirus: informatie voor ondernemers

RSS

Beste ondernemers. De coronacrisis en de getroffen maatregelen hebben grote invloed op de nationale en lokale economie en op ons dagelijks leven. Er komt veel op u af en er wordt een sterk beroep gedaan op uw creativiteit en doorzettingsvermogen.

Regelingen

Op zoek naar informatie over de Tozo-regeling? Zie www.zoetermeer.nl/tozo.

Op zoek naar informatie over de TONK-regeling? Zie www.zoetermeer.nl/tonk.

Nederland zet grote stap: bijna alles kan op 1,5 meter

De meeste maatregelen zijn daarom niet meer nodig. Het kabinet heeft dan ook besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten en zelfs te vergroten. Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of kun je alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.

Wordt uw bedrijf hard getroffen door de coronacrisis? Wij beseffen dat het nu een lastige periode is voor veel ondernemers. Bekijk de actuele maatregelen en regelingen en ontvang hulp bij vervolgstappen.

Kamer van Koophandel

Advies voor ondernemers in zwaar weer:

Gemeente Zoetermeer

 • Verruiming openingstijden terrassen horeca

  Buitenterrassen van horeca mogen met ingang van 19 mei langer open zijn: van 6.00 tot 20.00 uur. De terrassen moeten dan wel om 20.00 uur leeg zijn. De voorwaarden voor buitenterrassen blijven gelden. Daarnaast mogen ook de buiten terrassen van sportkantines weer open. Hiervoor gelden ook de voorwaarden voor buitenterrassen.

  Lees meer
 • Open brief van wethouder Iedema aan ondernemers in de Zoetermeerse winkelgebieden

  Er komt veel op u af en er wordt een sterk beroep gedaan op uw doorzettingsvermogen en overlevingsvermogen.

  Lees meer
 • Oproep aan werkgevers van wethouder Iedema

  Beste werkgevers van Zoetermeer, het zijn moeilijke tijden, ook voor u als werkgever, maar alleen samen kunnen we het aantal besmettingen omlaag krijgen, maar daar moeten we samen aan werken. Daarvoor doe ik als wethouder van economische zaken van de gemeente een dringend beroep op u om uw werknemers, daar waar het kan zo veel mogelijk thuis te laten werken.

  Lees meer
 • Zelfstandig ondernemers krijgen langer de tijd om coronalening af te lossen

  Als u eerder dit jaar één of meerdere lening(en) bedrijfskapitaal in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) ontvangen heeft van de gemeente Zoetermeer, dan hebben wij u in de toekenningsbrief laten weten dat de aflossing per 1 januari 2021 start. Daarnaast heeft u, als u vóór december 2020 een lening bedrijfskapitaal heeft ontvangen, in de week van 9 december 2020 een vooraankondiging ontvangen over de start van de betalingen van de rente en aflossing per 1 januari 2021. Dit is veranderd.

  Lees meer
 • Videoboodschap wethouder Iedema en wethouder Van Driel

  In deze videoboodschap steken wethouder Iedema en wethouder Van Driel ondernemers van Zoetermeer een hart onder riem vanwege de strenge maatregelen van de gedeeltelijke lockdown. Zij roepen inwoners op om de ondernemers door deze periode heen te helpen door zich aan de maatregelen te houden en door lokaal te winkelen en bestellen.

  Lees meer
 • Hoe ondersteunt de gemeente ondernemers?

  Er zijn verschillende landelijke en lokale maatregelen waar u als ondernemer gebruik van kunt maken. Bekijk het overzicht.

  Lees meer
 • Waar kan ik als zelfstandige ondernemer terecht bij acute financiële problemen?

  U kunt in aanmerking komen voor de 'Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers' (Tozo). Deze regeling is verlengd tot 1 juli 2021. Van 1 april tot 1 juli 2021 geldt Tozo 4.

  Lees meer
 • Ontheffing Tijdelijk wet maatregelen COVID-19

  De burgemeester kan bij hoge uitzondering voor bijzondere individuele situaties een ontheffing verlenen van een paar geldende coronamaatregelen. U kunt hierbij denken aan activiteiten met een grotere groepsgrootte of een openstelling van een publieke ruimte, die anders dicht moet blijven. U kunt hiervoor een ontheffing aanvragen.

 • Welke maatregelen neemt de Rijksoverheid voor ondernemers?

  De Rijksoverheid neemt landelijke maatregelen om de impact op ondernemingen te beperken. Uitgebreide toelichting over de regelingen voor ondernemers vindt u bij het coronaloket van de KvK of de Rijksoverheid. We raden deze bronnen aan voor de meest actuele informatie.

  Lees meer
 • Overige veelgestelde vragen

  Vragen over Belastingdienst, compensatie voor omzetverlies, extra bedrijfskrediet of coaching? Lees er hier meer over.

  Lees meer
 • Waar vind ik aanvullende informatie?

  Op zoek naar meer informatie? Bekijk het overzicht.

  Lees meer

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl