Alle coronasteunmaatregelen op een rij

Home > Noordhove - Seghwaert > Nieuws Noordhove-Seghwaert > Alle coronasteunmaatregelen op een rij

Alle coronasteunmaatregelen op een rij

RSS

Minder inkomen door corona. Veel Zoetermeerders, oud of jong, ondernemer of niet, met een hoog of laag inkomen, hebben hier mee te maken. Met verschillende steunmaatregelen willen de Rijksoverheid en de gemeenten banen en inkomens beschermen. Tussen deze maatregelen de goede regeling vinden voor de eigen situatie is niet eenvoudig. De gemeente Zoetermeer zet daarom de steunmaatregelen voor alle (maatschappelijke) organisaties, ondernemers én inwoners die - door het coronavirus - geldzorgen hebben op een rijtje. Zo ziet een inwoner gemakkelijk welke regeling voor hem of haar beschikbaar is en hoe deze aangevraagd moet worden.

'Het overzicht is bedoeld voor alle inwoners, niet alleen voor ondernemers of organisaties', zegt wethouder Margreet van Driel van Werk en Inkomen, 'Ik raad iedereen die als gevolg van corona minder inkomen heeft daarom aan om het overzicht te bekijken. Denkt u dat u in aanmerking komt voor één van de regelingen, dien dan echt een aanvraag in.'

Alles op een rij: www.zoetermeer.nl/coronaregelingen

In het overzicht staan regelingen zoals TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke kosten), TOZO (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers), Huurcompensatie (voor gemeentelijke panden) of Noodsteun voor maatschappelijke instellingen. Ook de andere ondersteuning voor ondernemers is hierin samengevat. Net als enkele doorverwijzingen naar niet-gemeentelijke hulp.

Campagne

Het overzicht is te vinden via www.zoetermeer.nl/coronaregelingen. Via deze pagina is ook snel toegang tot de aanvraagformulieren voor de verschillende regelingen en uitgebreidere uitleg. De gemeente voert uitgebreid campagne om de coronaregelingen bij Zoetermeerders onder de aandacht te brengen.

Margreet van Driel

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert