Nieuws Noordhove-Seghwaert

Home > Noordhove - Seghwaert > Nieuws Noordhove-Seghwaert

Nieuws Noordhove-Seghwaert

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Online voorlichting 'omgaan met stress' bij Piëzo

  (20-01-2021)

  Last van stress? In de gratis online bijeenkomst op dinsdag 26 januari geeft de trainer van Indigo Preventie praktische tips voor het omgaan met stress. Zo krijgt u inzicht in wat (on)gezonde stress is en wat het met u doet. En ook hoe u er zelf mee omgaat en wat u nog meer kunt doen om in balans te blijven.

  Lees meer
 • Doe mee met de workshop hand-lettering

  (20-01-2021)

  Een mooi handschrift is niet iets wat iedereen heeft van zichzelf. Maar het is geen voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de workshop Handlettering! Tijdens deze workshop leert u de fijne kneepjes van het 'schoonschrijven'. Met deze techniek kunt u later zelf thuis iets moois maken zoals een welkomstbord of een boodschap op het raam. Voor de workshop heeft u potlood, pen en papier nodig.

  Lees meer
 • Online hulp bij kleding repareren

  (20-01-2021)

  Heeft u hulp en advies nodig bij het repareren van kleding dan kan dit iedere maandag tussen 11.00-12.00 uur en iedere donderdag van 14.00-15.00 uur. Een ervaren vrijwilliger van de Ambachtenwerkplaats biedt hulp!

  Lees meer
 • Online bijeenkomst diëtiste voor senioren 'hoe blijf je fit en vitaal?'

  (19-01-2021)

  Hoe blijft u fit en vitaal? Zeker in deze tijd waarin u vaker thuis bent dan gewoon. De juiste voeding kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

  Lees meer
 • Energie besparen, stap voor stap

  (18-01-2021)

  Wilt u weten wat er in uw huis nodig is om (extra) energie te besparen? Tijdens de online bijeenkomst 'energie besparen' maakt u samen met ervaren energieconsulenten een rondgang door alle ruimtes in het huis. De focus ligt op energiebesparing in huis. Elke ruimte wordt uitvoerig besproken en zo komt u erachter wat u kunt doen om minder energie te verbruiken. In een uurtje bent u bijgepraat over slimme maatregelen die geld en comfort opleveren.

  Lees meer
 • Videoboodschap wijkwethouder Noordhove

  (15-01-2021)

  Wijkwethouder Margriet van Driel heeft een nieuwjaarsboodschap voor de bewoners van Noordhove opgenomen. U kunt deze videoboodschap hier bekijken.

  Lees meer
 • Videoboodschap wijkwethouder Seghwaert

  (15-01-2021)

  Wijkwethouder Margreet van Driel heeft een nieuwjaarsboodschap voor de bewoners van Seghwaert opgenomen. U kunt deze videoboodschap hier bekijken.

  Lees meer
 • Voorlezers gezocht voor VoorleesExpress

  (05-01-2021)

  Draag je graag bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen? Lijkt het jou leuk om voorlezen te introduceren bij een gezin? En wil jij je 20 weken hiervoor inzetten? Meld je dan aan als voorlezer!

  Lees meer
 • Kussens gemaakt en bezorgd als steuntje in de rug voor zorgmedewerkers

  (21-12-2020)

  Zorgmedewerkers van verschillende zorglocaties in Zoetermeer ontvingen handgemaakt kussens als 'steuntje in de rug' van Zoetermeerders.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen op bezoek in Seghwaert en Noordhove

  (11-12-2020)

  Donderdag 10 december was burgemeester Michel Bezuijen op kennismakingsbezoek in de wijken Seghwaert en Noordhove. Wijkregisseur Marcel van Leeuwen nam de burgemeester mee voor een tour door deze wijken, die al fietsend en lopend plaatsvond. De burgemeester bezocht o.a. Fonteynenburg, het Piëzo steunpunt, buurtvereniging Seghwaert op Dreef, wijkvereniging Noordhove '86 en de Hof van Seghwaert. Daarbij ontmoette de burgemeester op enkele plekken in de wijk inwoners en andere betrokkenen.

  Lees meer
 • Geef inbrekers geen kans tijdens donkere dagen

  (10-12-2020)

  De dagen zijn weer korter en donkerder. Nu in de coronatijd zijn we nog meer thuis. Toch zien inbrekers kans om ongezien toe te slaan. Ook in tuinhuisjes en schuurtjes. Wat kunt u doen? Zorg voor licht en zicht!

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (30-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Zangcadeau, een 'vrolijke noot' aan huis

  (11-11-2020)

  Het Zangcadeau: een muzikaal cadeau voor mensen die vanwege corona thuis blijven en wel een 'vrolijke noot' kunnen gebruiken. Een Zangcadeau is een zanger die verzoeknummers komt zingen bij u thuis of bij u voor de deur. Uiteraard met in achtneming van de anderhalve meter.

  Lees meer
 • Facebookpagina gemeente Zoetermeer - Groep Seghwaert

  (16-10-2020)

  Op de Facebookpagina van de gemeente Zoetermeer is ook een groep 'Seghwaert' aangemaakt. Deze Facebookgroep is aangemaakt en bedoeld voor communicatie met en tussen wijkbewoners van Seghwaert.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt de Zoetermeerse wijken

  (08-10-2020)

  De op 1 oktober gestarte burgemeester Michel Bezuijen brengt de komende weken een bezoek aan alle Zoetermeerse wijken. Tijdens deze bezoeken wordt hij bijgepraat over de stad Zoetermeer, alle ontwikkelingen en ontmoet hij inwoners en ondernemers. In deze coronatijd de manier om op een veilige wijze kennis te maken met de stad en haar inwoners.

  Lees meer
 • Openingstijden Buurtinlooppunten Seghwaert

  (11-09-2020)
  logo Buurtinlooppunten

  Buurtinlooppunten zijn ontmoetingsplekken door en voor bewoners in de wijk. Bewoners kunnen hier terecht voor een gezellig kopje koffie of thee en met al hun vragen over zorg, welzijn, wonen, opvoeden, werk en geldzaken. Ook helpen de inlooppunten met het doorverwijzen naar organisaties die hulp, zorg en advies bieden in de buurt.

  Vanwege de coronaregels kunt u bij sommige inlooppunten alleen langs op afspraak en zijn er een aantal gesloten. Een actueel overzicht vindt u op de pagina Buurtinlooppunten.

 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert