Nieuws Noordhove-Seghwaert

Home > Noordhove - Seghwaert > Nieuws Noordhove-Seghwaert

Nieuws Noordhove-Seghwaert

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • ScootmobielClub ScootZo organiseert korte tourrit in Zoetermeer

  (23-09-2021)

  Op 6 oktober zal om 13.00 uur de startbijeenkomst van ScootmobielClub ScootZo plaatsvinden. De bijeenkomst start met een informele kennismaking in het Wijklab Seghwaert (Koeienweide 2), waarna er een mooie tocht langs de Benthuizerplas wordt gereden. De club is opgericht door een enthousiaste wijkbewoner die graag met andere scootmobielrijders de mooiste stukjes van Zoetermeer wil verkennen.

  Lees meer
 • Vrij banenzwemmen op proef

  (22-09-2021)

  Het sportmaatjesproject van Piëzo gaat samenwerken met sv Doing. Het Sportmaatjesproject heeft als doelstelling om u kennis te laten maken met sportmogelijkheden in Zoetermeer en om u te helpen bij het lid worden van een sportvereniging.

  Lees meer
 • Wilt u ook bijdragen aan kansengelijkheid voor kinderen?

  (17-09-2021)

  Vrijwilligers van Piëzo zijn al enige tijd actief met het begeleiden van kinderen met hun schoolwerk. Dit doen zij met veel enthousiasme op diverse locaties, waaronder ook op enkele scholen. De vrijwilligers helpen hiermee kinderen die geen mogelijkheid hebben om thuis zelfstandig of met behulp van ouders aan hun schoolwerk te werken en daardoor steeds meer achterstand zouden oplopen.

  Lees meer
 • Feestelijke opening van hondenuitrenveld in Seghwaert

  (16-09-2021)

  Op 15 september 2021 is het nieuwe hondenuitrenveld in wijkpark Seghwaertse Hout feestelijk geopend door wijkwethouder Margreet van Driel. Het hondenuitrenveld is een initiatief van hondenbezitters die behoefte hebben aan een plek in het park waar honden in dit afgesloten deel vrij kunnen loslopen en rennen.

  Lees meer
 • Buurtinlooppunt 't Span: een plek vóór en dóór bewoners

  (09-09-2021)

  Sinds vorig jaar is bij Buurtwerk het team Samenlevingsopbouw actief. Voor de wijk Noordhove is buurtverbinder Leila Paixão werkzaam. Als buurtverbinder gaat zij actief de wijk in om in contact met te komen de bewoners en gaat met hen in gesprek. Waardoor de wensen en behoeften van de bewoners nog duidelijker worden en mooie buurtverbindingen kunnen ontstaan. Leila werkt nauw samen met de wijkregisseur en ondersteunt in deze wijk de bewoners(groepen), vrijwilligers en netwerkpartners ter bevordering van onderlinge aanpak en uitvoering van buurtinitatieven.

  Lees meer
 • Opening Wijklab Seghwaert groot succes

  (07-09-2021)

  De deuren van Wijklab Seghwaert zijn officieel geopend. De opening vond op maandagmiddag 6 september plaats en was een groot succes. Er waren diverse activiteiten voor jong en oud. Zo werden er culturele-, sport- en spelactiviteiten georganiseerd, was er een foodtruck aanwezig en voor de jonge bezoekers was er een springkussen. Daarnaast stelde de betrokken organisaties, zoals Meerpunt, Buurtwerk, Schuldhulpmaatje, Kwadraad, Humanitas, de Politie en Wijck zich voor op de informatiemarkt. Wijkwethouder Margreet van Driel opende het wijklab officieel.

  Lees meer
 • Finale zwerfafval estafette met Zoetermeerders

  (01-09-2021)

  Op zaterdag 28 augustus was het zover. Wethouder Jakobien Groeneveld sloot in buurttuin De Zoete Aarde de eerste Trashchallenge van Zoetermeer af. Met als trotse winnaars Noud en Feline uit Oosterheem.

  Lees meer
 • Gele markeerletters op straat in Seghwaert

  (31-08-2021)

  Ziet u geel gespoten markeerletters op de stoep of straat? Dit is gedaan ten behoeve van de landmeter van de gemeente of aannemer. Open Dutch Fiber en T-Mobile zijn partners in de aanleg van glasvezelnetwerk in de stad. Zij zijn eind juli begonnen in de wijk Seghwaert.

  Lees meer
 • Taalles voor ouders basisschool

  (27-08-2021)

  Ouders spelen een grote rol in de taalontwikkeling van hun kinderen. Met taalontmoetingen voor ouders van basisschoolkinderen ondersteunen wij hen met hun eigen (taal)vaardigheden. Én maken we de koppeling naar activiteiten op school en hoe ouders hieraan kunnen bijdragen.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt creatief talent

  (23-08-2021)

  Bij Piëzo verzorgen we creatieve activiteiten voor kinderen of voor volwassenen. Dit doen wij op diverse locaties in wijken, de Ambachtenwerkplaats en ook op basisscholen.

  Lees meer
 • Speelmeer on tour; op bezoek bij Jeu de boer!

  (18-08-2021)

  Speelmeer is op 10 augustus met 22 kinderen en 7 begeleiders in een grote bus naar Jeu de Boer geweest. Omdat het thema dit jaar Natuur is, is deze activiteit samen met speel- en beweegprogramma Natuursprong tot stand gekomen.

  Lees meer
 • Rekenlessen bij Inzet

  (17-08-2021)

  Voor wie beter wil leren rekenen zijn er de rekenlessen bij een aantal inlooplocaties van inZet. Rekenen is belangrijk, omdat er elke dag situaties zijn waarbij je snel iets moet uitrekenen. We werken in groepen aan rekenopdrachten. De lessen worden gegeven door een docent en/of vrijwilligers.

  Lees meer
 • Rapportage inwonersenquête: Bewoners van de Gaarden en Velden in Seghwaert over hun buurt

  (13-08-2021)

  In april en mei 2021 kregen alle inwoners van de Gaarden en de Velden in de wijk Seghwaert de kans om hun mening te geven over de staat van hun buurt. Bewoners konden aangeven welke acties nodig zijn om de buurt te verbeteren. Deze inzichten worden meegenomen in opvolgende buurtgesprekken in oktober. Vervolgens worden samen met buurtbewoners de definitieve acties voor de buurtactieplannen bepaald.

  Lees meer
 • Coördinatietalent gezocht voor de VoorleesExpress

  (12-08-2021)

  Wilt u uw coördinatietalent inzetten voor een hoger doel? Vindt u lezen en taal stimuleren bij kinderen ook zo belangrijk? Wilt u zich graag inzetten voor gelijke kansen voor kinderen met een taalachterstand? Dan is de VoorleesExpress Zoetermeer op zoek naar u.

  Lees meer
 • Jongeren en opvoeders aan het woord over opvoeden en opgroeien in Seghwaert

  (12-08-2021)

  Voor de zomer heeft er in Seghwaert een onderzoek plaatsgevonden. Hierbij werden er vragen gesteld aan ouders en jongeren over opvoeden en opgroeien in Seghwaert. Er zijn persoonlijke interviews afgenomen en er is een onlinebijeenkomst georganiseerd om verder te praten over de uitkomsten van de interviews.

  Lees meer
 • Vrijwilligers gezocht voor de Piëzo TalentenAcademie

  (09-08-2021)

  Voor de Piëzo TalentenAcademie is Piëzo op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Bij de Piëzo TalentenAcademie ontdekken kinderen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar hun talenten en maken kennis met beroepen.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt huiswerkbegeleiders voor kinderen en jongeren

  (04-08-2021)

  Na de zomervakantie zullen de Studieplekken van Piëzo weer van start gaan en daarvoor zijn wij nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen of jongeren te begeleiden bij hun schoolwerk.

  Lees meer
 • Open Dutch Fiber is gestart met de aanleg van glasvezel in Zoetermeer

  (30-07-2021)

  De eerste schop ging in de grond op woensdag 21 juli in de wijk Seghwaert. De verwachting is dat voor het eind van 2022 alle wijken in het noordelijke deel van Zoetermeer zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber en T-Mobile zijn partners in de aanleg van het netwerk en informeren inwoners over de werkzaamheden en de mogelijkheden van glasvezel. Zij kiezen voor de aanleg van hun netwerk voor dichtbevolkte gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een belangrijke bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

  Lees meer
 • Rat gezien en dan?

  (28-07-2021)

  Meld de aanwezigheid van één of meer ratten via www.zoetermeer.nl/contactformulier.

  Lees meer
 • Piëzo sluit aan bij project Prentenboeken in alle talen

  (26-07-2021)

  Samen genieten van een boek! Dat zijn de mooie momenten met je kind of kleinkind. Om ervoor te zorgen dat alle ouders en grootouders deze momenten kunnen beleven is Stichting VoorleesExpress het project Prentenboeken in alle Talen gestart. Stichting Piëzo werkt daar sinds kort aan mee. Samen zorgen zij ervoor dat diverse prentenboeken te beluisteren zijn in diverse talen.

  Lees meer
 • Alle coronasteunmaatregelen op een rij

  (04-05-2021)

  Minder inkomen door corona. Veel Zoetermeerders, oud of jong, ondernemer of niet, met een hoog of laag inkomen, hebben hier mee te maken. Met verschillende steunmaatregelen willen de Rijksoverheid en de gemeenten banen en inkomens beschermen. Tussen deze maatregelen de goede regeling vinden voor de eigen situatie is niet eenvoudig. De gemeente Zoetermeer zet daarom de steunmaatregelen voor alle (maatschappelijke) organisaties, ondernemers én inwoners die - door het coronavirus - geldzorgen hebben op een rijtje. Zo ziet een inwoner gemakkelijk welke regeling voor hem of haar beschikbaar is en hoe deze aangevraagd moet worden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert