Vanaf maandag 20 december kunnen Zoetermeerders op afspraak een boosterprik halen bij de Boerhaavelaan 33. Zo kunnen zoveel mogelijk inwoners in hun eigen stad terecht. Een afspraak maken kan via www.coronatest.nl

Als u een uitnodiging voor een boostervaccinatie krijgt, kunt u online bij de GGD Haaglanden een afspraak maken. Naast Zoetermeer kunt u ook een boosterprik halen op de priklocaties in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en in Delft. 

Genoeg ruimte om te prikken

De gemeente heeft samen met de GGD ervoor gezorgd dat deze extra boosterpriklocatie kon worden ingericht. Eerst op enkele dagen in het Stadhuis-Forum, straks op de Boerhaavelaan 33.

Deze locatie is goed bereikbaar en heeft voldoende ruimte om inwoners te prikken. De plek is veilig toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn. Volg hiervoor de aangegeven route van de GGD. Kunt u niet zelfstandig reizen met het openbaar vervoer? Dan kunt u een beroep doen op de Regiotaxi of de vervoersdienst van de Unie van Vrijwilligers.

Maak een afspraak

Het is niet mogelijk om zonder afspraak voor een boostervaccinatie naar de Boerhaavelaan of een andere priklocatie te komen. We willen lange wachtrijen voorkomen. Bij het maken van de afspraak krijgt u instructie over wat u moet meenemen. Een gezondheidsverklaring kunt u op locatie invullen. Als u een uitnodiging heeft, of uw geboortedatum aan de beurt is, kunt u online een afspraak maken via www.coronatest.nlDaar heeft u een DigiD voor nodig. Helaas is het telefoonnummer van de GGD overbelast, dus roepen we u op om online een afspraak te maken. Als u hulp nodig heeft, kunt u terecht bij het informatiepunt digitale overheid van de bibliotheek Zoetermeer. Kijk op de website van de GGD en de gemeente Zoetermeer voor de laatste informatie.

Tijd tussen eerste vaccinatie(s) en de boostervaccinatie

De boosterprik helpt om inwoners extra te beschermen tegen corona. U kunt er een krijgen vanaf 3 maanden na uw laatste coronaprik. Heeft u corona gehad? Dan kunt u een prik halen 3 maanden nadat u daarvan hersteld bent. Heeft u net een griepprik gehad? Dan moeten er 2 weken tussen deze prikken zitten.