Meerzichtpanel
Het Meerzichtpanel is een digitaal bewonerspanel voor bewoners van de wijk Meerzicht. Maximaal 6 keer per jaar stellen we via e-mail vragen aan inwoners van Meerzicht over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over huisvesting, mobiliteit, veiligheid, groen in de buurt of parkeren. Zo ontstaat een beter zicht over hoe inwoners van Meerzicht over deze en andere onderwerpen denken.
Vragen en antwoorden
Bekijk hieronder antwoorden op de meest gestelde vragen over het Meerzichtpanel.
Wat is het Meerzichtpanel?
Het Meerzichtpanel is een digitale groep bewoners van de wijk Meerzicht die mee wil denken over onderwerpen die in de wijk spelen. De groep mensen krijgen de vragen per e-mail.
Hoe kan ik me aanmelden voor het Meerzichtpanel?
Aanmelden kan via het aanmeldformulier of via de QR-code in de brief die eind mei verstuurd is aan inwoners van de wijk Meerzicht. Aanmelden kan tot 20 juni 2024.
Ik heb geen e-mailadres. Kan ik dan meedoen?
Nee. De vragen worden naar een e-mailadres gestuurd.
Mag ik andere mensen uit de wijk vragen om ook mee te doen?
Ja, dat mag. Deze mensen moeten in Meerzicht wonen en zich dan wel eerst aanmelden. Er is geen maximumaantal deelnemers aan het panel. Hoe meer bewoners uit Meerzicht, hoe beter.
Hoe kan ik me afmelden?
Bij elke vragenlijst die u ontvangt, kunt u zich afmelden voor het Meerzichtpanel. U krijgt dan geen vragen meer in uw mailbox.
Kan ik vaker dan 1 keer reageren op de vragen?
Nee. Het is niet mogelijk om per vragenlijst meer dan 1 keer te reageren. Dus maximaal 1 persoon per e-mailadres.
Hoe zit het met privacy?
We vragen geen namen of adressen. Wij vragen alleen om e-mailadres, postcode en geboortejaar. Het is onmogelijk om deze gegevens te verbinden aan een persoon. De reden dat we naar een geboortejaar en postcode vragen is omdat we dan weten of de deelnemers qua leeftijd en gebied goed over de wijk verdeeld zijn. Als u wilt stoppen als deelnemer verwijderen we uw gegevens.
Wie stelt de vragen?
De vragen komen van de gemeente. Maar de gemeente werkt ook samen met andere organisaties in de wijk Meerzicht zoals woningcorporaties, politie en inZet. Als zij vragen hebben aan inwoners van Meerzicht, werkt de gemeente met hen samen bij het opstellen van de vragen.
Hoeveel vragen krijg je?
Dat verschilt per onderwerp. We willen niet te veel vragen stellen. Dus per onderwerp maximaal 10 vragen.
Is het Meerzichtpanel voldoende om een goed beeld van de mening van de wijk te krijgen?
Het Meerzichtpanel is vooral bedoeld om een idee te krijgen van wat er leeft. Dit zal nooit compleet zijn. Maar door vragen te stellen aan inwoners ontstaat er wel een beter beeld.
Kun je anoniem reageren?
Ja, de antwoorden zijn altijd anoniem. We vragen niet naar namen of adressen. We vragen alleen naar e-mailadres, postcode en geboortejaar. Zo weten we of de deelnemers goed over de wijk verdeeld zijn.
Vanaf welke leeftijd kan ik deelnemen aan het Meerzichtpanel?
Als je 16 jaar of ouder bent.
Wat gebeurt er met de antwoorden op de vragen die gesteld worden?
De vragen worden gesteld om meningen te peilen. Of om een beter beeld te krijgen hoe iets ervaren of beleefd wordt. We gebruiken de antwoorden als advies voor projecten of beleid in de wijk.
Krijg ik te horen wat er met mijn antwoorden gebeurt?
Van elk onderzoek wordt een samenvatting gemaakt van de uitkomsten. Dit plaatsen we op www.zoetermeer.nl/meerzicht. U krijgt een e-mail met een link naar deze samenvatting.
Kan iemand zelf een onderwerp aanleveren?
Nee, het is niet mogelijk om zelf een onderwerp aan te leveren.
Kan ik nog wel meedoen aan inspraakbijeenkomsten als ik in het bewonerspanel zit?
Het Meerzichtpanel is geen vervanging voor inspraak. Ook omdat het reageren op de vragen anoniem is. Bij inspraak ben je niet anoniem.
Wat is het verschil tussen het Meerzichtpanel en het Zoetermeerpanel?
In het Meerzichtpanel worden alleen vragen gesteld die gaan over de wijk Meerzicht. Het bewonerspanel Zoetermeer is bedoeld voor vragen die voor de hele stad belangrijk zijn.
Kan ik lid zijn van het Zoetermeerpanel en van het Meerzichtpanel?
Ja dat kan. Je kunt lid zijn van zowel het Zoetermeerpanel als van het Meerzichtpanel.