Deborah van der Bol, ambulant hulpverlener Impegno Zoetermeer

Home > Meerzicht > Wijkteam > Deborah van der Bol, ambulant hulpverlener Impegno Zoetermeer

Deborah van der Bol, ambulant hulpverlener Impegno Zoetermeer

Impegno bied tijdelijke zorg aan mensen en gezinnen met psychische problemen, die verminderd zelfredzaam zijn en daardoor dreigen uit te vallen. We zijn laagdrempelig en we werken ambulant: we komen naar de cliënt of het gezin toe en we laten niet snel los.

Onze ambulante begeleiding heeft betrekking op deze leefgebieden:

  • Psychisch functioneren: wij bieden hiervoor behandeling en motiverende begeleiding.
  • Sociaal functioneren: misschien heeft de cliënt problemen met familie, vrienden of de buren? Of misschien voelt hij of zij zich geïsoleerd? We kunnen samen kijken naar hoe er betere sociale contacten kunnen komen.
  • Huisvesting: we kijken met onze cliënten naar hun huisvesting, past het bij de wensen, is er moeite om de woning te behouden dan springt de begeleiding hier actief op in.
  • Financiën: we kunnen de cliënt ondersteunen bij het op orde brengen van de financiën en administratie. We kunnen aan de slag gaan met financiële vaardigheden en discipline.
  • Dagbesteding: hierbij kijken we naar werk, opleiding en/of zinvol bezig zijn gedurende de dag.
  • Zingeving: 'waarvoor stapt de cliënt uit bed?'  We kunnen dus kijken naar wat de cliënt bezig houdt. Wat dat ook is.
  • Praktisch functioneren: hier kijken we naar het huishouden, de taalbeheersing of de omgang met de computer. Misschien is er wat hulp nodig met het huiswerk wat de behandelaar heeft meegegeven?
  • Lichamelijk functioneren: is er moeite met het dag- en nachtritme? Beweegt de cliënt te weinig? Dan kunnen we ondersteunen om beter voor het lichaam te gaan zorgen.

Aanmelden kan via onze website www.impegno.nl. Er volgt dan een telefonische screening welke wel of niet doorgezet wordt naar de gemeente waar de cliënt ingeschreven staat. De gemeente bepaalt dan of zij deze casus een financiering toekennen. Vanaf dan kan de begeleiding/ondersteuning van start gaan.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert