Wijkverkenning Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht > Wijkverkenning Meerzicht

Wijkverkenning Meerzicht

RSS

In de wijk Meerzicht startte de gemeente in 2019 een wijkverkenning. Laagdrempelige en open gesprekken met bewoners stonden hierbij centraal. Gesprekken zonder verwachtingen te creëren, maar wel om een goed idee te krijgen van hoe bewoners aankijken tegen hun directe woon- en leefomgeving. De uitkomsten van deze verhalen helpen de gemeente om kansen en knelpunten hierover in beeld te krijgen.

Opdracht van de gemeenteraad

De gemeenteraad gaf de opdracht om te starten met een brede wijkverkenning, om te achterhalen wat de aandachtspunten zijn in Meerzicht. De gemeente wil hiermee vanuit de wijk de belangrijkste thema's en vraagstukken ophalen, om daarna pas de aandachtsgebieden te bepalen waarmee men aan de slag gaat. Uit alle verhalen met wijkpartners en bewoners zijn de volgende actiepunten voor Meerzicht benoemd: wonen, energietransitie, sociaal, groen, openbare ruimte en als laatste het winkelcentrum.

Hoe gaan we nu verder in 2021?

In 2021 gaan diverse vertegenwoordigers van de gemeente, uit de verschillende beleidsdomeinen, samen aan de slag met de aandachtsgebieden. De gemeente blijft in gesprek met wijkpartner en bewoners om de plannen voor Meerzicht verder aan te scherpen en goed te laten aansluiten op de wijk. Programmamanager, Ellen Perik, maakt dit jaar een totaalprogramma.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert