Egels in Meerzicht krijgen zenders

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht > Egels in Meerzicht krijgen zenders

Egels in Meerzicht krijgen zenders

RSS

Ziet u straks in Meerzicht een egel met een antenne op zijn rug lopen? Dat kan! In de juni, juli en augustus vindt er in opdracht van de gemeente Zoetermeer egelonderzoek plaats in de wijk Meerzicht. Egels krijgen een GPS-zender op hun rug om hun nachtelijke zwerftochten te volgen.

De zenders hebben een lange buigbare antenne waardoor ze duidelijk zichtbaar zijn. Ziet u een egel met een zender? Laat de dieren dan met rust. U hoeft geen melding te maken bij de egelopvang en/of dierenambulance. Mocht u een gewonde egel met zender treffen of een losgeraakte zender vinden dan kunt u een melding maken bij de gemeente via www.zoetermeer.nl/contactformulier.

Egels hebben geen last van zender

De egels hebben geen last van de zender en ze zijn niet in gevaar of hulpbehoevend. Het is een door de Wet op de Dierproeven goedgekeurde methode. De gezenderde egels worden een aantal keer gevangen om ze te wegen en locatiegegevens uit de zender te downloaden. Daarna worden ze weer teruggezet. Na afronding van het onderzoek worden de zenders afgedaan.

Mogelijk toegang tot uw tuin

De komende tijd gaan onderzoekers geregeld te voet en op de fiets op zoek naar de gezenderde egels in Meerzicht. Het kan voorkomen dat een onderzoeker toegang vraagt tot uw tuin als de egels zich daar bevinden. Wij vragen in dat geval om uw medewerking. Egelonderzoekers zijn te herkennen aan gele hesjes en gebruiken een handantenne met ontvanger.

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek:

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert