Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Consulent duurzaam worden bij Piëzo?

  (06-05-2021)

  Het team vrijwillige consulenten van de Ambachtenwerkplaats dat zich bezig houdt met duurzaamheid en energiebesparende maatregelen is op zoek naar u!

  Lees meer
 • Alle coronasteunmaatregelen op een rij

  (04-05-2021)

  Minder inkomen door corona. Veel Zoetermeerders, oud of jong, ondernemer of niet, met een hoog of laag inkomen, hebben hier mee te maken. Met verschillende steunmaatregelen willen de Rijksoverheid en de gemeenten banen en inkomens beschermen. Tussen deze maatregelen de goede regeling vinden voor de eigen situatie is niet eenvoudig. De gemeente Zoetermeer zet daarom de steunmaatregelen voor alle (maatschappelijke) organisaties, ondernemers én inwoners die - door het coronavirus - geldzorgen hebben op een rijtje. Zo ziet een inwoner gemakkelijk welke regeling voor hem of haar beschikbaar is en hoe deze aangevraagd moet worden.

  Lees meer
 • Online bijeenkomst ‘beter slapen’ bij inZet

  (04-05-2021)

  Ik kan me zo slecht concentreren, vergeet dingen en sla ze niet meer op. Ik val moeilijk in slaap. Mijn lichaam vraagt om rust.

  Lees meer
 • Uitreiking label SCHOOL op SEEF

  (04-05-2021)

  IKC De Piramide heeft het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF behaald. Een zeer bijzondere prestatie! Wethouder Marc Rosier (Verkeer en Verkeersveiligheid) heeft de school digitaal toegesproken en gefeliciteerd!

  Lees meer
 • Inspectie speelplekken

  (03-05-2021)

  Op maandag 3 mei is de firma Speelplan begonnen aan de veiligheidsinspectie van alle openbare speelplekken in Zoetermeer. Dit zal ongeveer 2 weken duren. De controleur is herkenbaar aan zijn veiligheidsvest.

  Lees meer
 • inZet in het hart van elke wijk

  (03-05-2021)

  Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: 'Op elk moment in je leven kun je iets meemaken waarbij je vragen hebt, waar je zelf niet uitkomt of waarbij je even behoefte hebt aan een luisterend oor of juist hele praktische ondersteuning. Dan is het fijn dat er een plek is waar professionals je goed en snel verder kunnen helpen. En die plek is er nu, in het hart van elke Zoetermeerse wijk, oftewel: inZet.'

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst voeding en diabetes online door diëtist

  (29-04-2021)

  Wat hebben voeding en diabetes met elkaar te maken? Hoe kan je door een gezonde leefstijl de kans op diabetes verkleinen? Tijdens de online bijeenkomst op dinsdag 11 mei van 12.45-14.30 uur krijgt u hier meer informatie over van de diëtist van Goudenhart. Deelnemen is gratis.

  Lees meer
 • Leer alles over beroepen in politiek en overheid

  (21-04-2021)

  Na de meivakantie start de Piëzo TalentenAcademie in vier wijken met beroepen in de politiek en overheid.

  Lees meer
 • Zoetermeer krijgt er twee groene schoolpleinen bij

  (20-04-2021)

  Zoetermeer krijgt er dit jaar twee groene schoolpleinen bij. Leerlingen van basisschool Wereldwijs in de wijk Meerzicht gaven het startsein en gingen samen met ontwerper Joost Vos aan de slag met het ontwerp om hun schoolplein groener te maken.

  Lees meer
 • Webinar Ouders en omgaan met geld(zorgen)

  (20-04-2021)

  Wat doet het hebben van geldzorgen met u als ouder? Waar kunt u terecht voor hulp?

  Lees meer
 • Adoptiegroen Meerzicht

  (16-04-2021)

  In Zoetermeer is het mogelijk om stukken openbaar groen in adoptie te nemen. Dit betekent dat bewoners zelf planten en heesters mogen aanplanten en onderhouden.

  Lees meer
 • Collectieve inkoopactie van diverse duurzame maatregelen

  (14-04-2021)

  Bent u een glaszetter en wilt u meedoen aan de inkoopactie van Energieloket Zoetermeer? Meld u dan bij ons aan!

  Lees meer
 • Ridderschorten voor VoorleesExpress

  (14-04-2021)

  Vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats maakten deze week, in het naaiatelier, ridderschorten voor de VoorleesExpress Zoetermeer.

  Lees meer
 • Sportlessen in Meerzicht

  (13-04-2021)

  Woont u met uw kinderen in Meerzicht? En zitten ze in groep 5 t/m 8? Dan kunnen ze gratis deelnemen aan vier sportlessen bij een van de zes deelnemende sportorganisaties!

  Lees meer
 • Online workshop meer zelfvertrouwen krijgen

  (13-04-2021)

  Hoe krijgt u meer zelfvertrouwen? Er zijn verschillende manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens de workshop ‘meer zelfvertrouwen krijgen’ op dinsdag 20 april gaat u aan de slag met een trainer van Indigo Preventie. 

  Lees meer
 • Voorkom overlast van ratten in uw wijk

  (06-04-2021)

  Uw hulp is onmisbaar om overlast van ratten in en om woningen te voorkomen. Ratten komen tegenwoordig in alle steden voor. Ook in de Zoetermeerse wijken. U kunt een belangrijke bijdrage leveren om te voorkomen dat het aantal ratten toeneemt. 

  Lees meer
 • Afsluiting project Opstap naar maatschappelijke participatie

  (06-04-2021)

  Deze vier deelnemers hebben recent hun deelname aan het project Opstap naar maatschappelijke participatie met succes afgerond. Een half jaar lang zijn zij intensief bezig geweest met het volgen van taallessen, lessen maatschappijoriëntatie, intervisie en vrijwilligerswerk. Door de coronamaatregelen en de lockdown vonden de lessen en intervisies voornamelijk digitaal plaats. Met hun vrijwilligerswerk hebben zij het geleerde in de praktijk kunnen brengen, maar daarnaast in deze tijd ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de Zoetermeerse samenleving. Ze hebben één voor één hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

  Lees meer
 • Bezoekvrouwen- en mannen helpen bij overzicht houden op financiën

  (01-04-2021)

  Het begrijpen van de post en het op orde houden van financiën is niet makkelijk. Als daar ook nog een taalbarrière bij komt kijken dan wordt het pas écht ingewikkeld. Met het project Preventieve Armoedebestrijding van Stichting Piëzo worden mensen door vrijwillige Bezoekvrouwen of -mannen en een budgetcoach bij hun financiën begeleid.

  Lees meer
 • Vrijwilligers gezocht voor taalwandelingen door Piëzo en het Gilde

  (01-04-2021)

  Stichting Piëzo en het Gilde slaan de handen ineen en gaan taalwandelingen organiseren. Bij taalwandelingen gaan een vrijwilliger en een deelnemer samen een wandeling door de stad maken. De wandeling start en eindigt op een locatie van Piëzo of bij het Forum. Tijdens de wandeling worden verschillende thema’s in het Nederlands besproken en kunnen de koppels samen opdrachten uitvoeren die gericht zijn op het verbeteren van de spreekvaardigheid. Er zijn routes beschikbaar maar als een koppel liever zelf een wandeling uitzet mag dat ook.

  Lees meer
 • Het Meerpunt

  (01-04-2021)
  logo Meerpunt

  Ineke, Stephanie en Susanne vormen samen het gezicht van het Meerpunt inlooppunt (CJG Zoetermeer). Hier kan iedere ouder/opvoeder of professional terecht met alle vragen rondom opvoeden, opgroeien en het ouderschap. Ook kunt u bij het Meerpunt vragen stellen over een (echt)scheiding. Ineke, Stephanie of Susanne bieden een luisterend oor en geven informatie en, indien gewenst, advies. Ouders kunnen gratis en anoniem hun vraag stellen of zorgen delen.

  Lees meer
 • Landelijke Opschoondag op 20 maart

  (23-03-2021)

  Op 20 maart was het de Landelijke Opschoondag met het thema 'word weer verliefd op je buurt'. Dit betekent dat er in het hele land mensen actief waren om hun eigen omgeving een stuk schoner te maken. Dit gebeurde ook in de wijk Meerzicht. Bewoners maakten gezamenlijk hun woonomgeving schoner door zwerfafval op te ruimen.

  Lees meer
 • Nieuwsbrief Vereniging Bewonerscollectief Energietransitie Laagbouwwoningen

  (19-03-2021)

  Hier vindt u nieuwsbrief 2021-4 (pdf) van Vereniging Bewonerscollectief Energietransitie Laagbouwwoningen (VBEL). Kijk voor meer informatie op www.vbel.org.

 • Een muzikale verrassing voor de deur

  (16-03-2021)

  Een deelnemer van Het Vonkje werd verrast met een muzikaal cadeau voor de deur van haar appartement. Haar buurvrouw sloot gezellig aan. Beide dames hebben genoten van de leuke en herkenbare livesongs van Kees die dit vrijwillig doet via Piëzo.

  Lees meer
 • Enthousiaste vrijwillige voorlezers en coördinatoren gezocht VoorleesExpress Zoetermeer

  (10-03-2021)

  VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om vanaf april of begin september gedurende 20 weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis of in de buitenlucht. Ook zoeken we nieuwe coördinatoren die gezinnen en voorlezers kunnen begeleiden gedurende het voorleestraject. Als coördinator is relevante kennis en ervaring in coördineren en/of begeleiden een pré. Het voorlezen zal plaatsvinden op 1,5 meter afstand van het gezin en alleen als iedereen klachtenvrij is. Wij volgen nauwgezet de richtlijnen van het RIVM.

  Lees meer
 • Videoboodschap wijkwethouder Meerzicht

  (15-01-2021)

  Wijkwethouder Robin Paalvast heeft een nieuwjaarsboodschap voor de bewoners van Meerzicht opgenomen. U kunt deze videoboodschap hier bekijken.

  Lees meer
 • Wijkverkenning Meerzicht

  (15-01-2021)

  In de wijk Meerzicht startte de gemeente in 2019 een wijkverkenning. Laagdrempelige en open gesprekken met bewoners stonden hierbij centraal. Gesprekken zonder verwachtingen te creëren, maar wel om een goed idee te krijgen van hoe bewoners aankijken tegen hun directe woon- en leefomgeving. De uitkomsten van deze verhalen helpen de gemeente om kansen en knelpunten hierover in beeld te krijgen.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (30-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Verbeteren dijk van Voorweg en Vlamingstraat

  (16-09-2020)

  De komende periode verbetert het hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Voorweg/Vlamingstraat in Zoetermeer en de Wilsveen in Leidschendam-Voorburg. De dijken moeten veilig zijn, zodat u ook in de toekomst droge voeten houdt. In Zuid-Holland hebben we te maken met bodemdaling. De dijk aan de Voorweg en Wilsveen is onderzocht en moet over de gehele linie verhoogd worden. Meer informatie en het filmpje over het project, vindt u op de website van Rijnland: rijnland.net.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert