Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Start training "Vrienden maken"

  (14-08-2017)

  Vanaf 30 augustus wordt in PiëzoCentrum Buytenwegh een start gemaakt met de training "Vrienden maken".

  Lees meer
 • Workshops "klussen in huis" in de Ambachtenwerkplaats

  (14-08-2017)

  Behangen, laminaat leggen, tegelen en omgaan met gereedschap leer je tijdens de workshops "klussen in huis" in de Ambachtenplaats. 

  Lees meer
 • Leer houtbewerken in Ambachtenwerkplaats

  (11-08-2017)

  Leer houtbewerken op woensdagochtend in de techniekwerkplaats van de Ambachtenwerkplaats. Elke week staan vrijwilligers klaar om hun kennis en de techniek van het houtbewerken te leren aan deelnemers aan de activiteit. Deelnemers gaan leuke en nuttige producten maken. Ook leren zij om veilig en verantwoord om te gaan met gereedschappen.

  Lees meer
 • Bomen naast woning Valenberg

  (08-08-2017)

  Naast de woning van Valenberg 22 staan drie elzen. Een bewoner ervaart overlast en verzocht de gemeente om een oplossing te vinden voor de overlast.

  Lees meer
 • Bewonersbijeenkomst over de beplanting in het parkje achter Valenberg/Tijberg/Berglaan

  (02-08-2017)

  Op maandag 28 augustus 2017 organiseert de gemeente een bewonersbijeenkomst over de beplanting in het parkje achter de woningen Valenberg/Tijberg/Berglaan. U bent om 19.00 uur van harte welkom in de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo, Vrouwenhuiswaard 7 in Zoetermeer. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de groenstructuur van het parkje. De bijeenkomst duurt tot 20.30 uur.

  Lees meer
 • Ambachtenwerkplaats start met nieuwe lessen kleding maken

  (01-08-2017)

  Na de zomervakantie starten de lessen kleding maken in de Ambachtenwerkplaats weer. Tijdens de lessen "kleding maken start'' op dinsdagmiddag worden de basistechnieken die nodig zijn om zelf aan de slag te kunnen met kleding maken behandeld. Hoe werkt een patroon? Welke stoffen zijn er en hoe werkt een naaimachine? Ook de les "technisch kleding maken" start weer na de vakantie. Deze lessen, op donderdagochtend, gaan in op het aanleren van patroon tekenen en kleding ontwerpen. Bij beide activiteiten staan enthousiaste en deskundige vrijwilligers klaar om de groepen te begeleiden.

  Lees meer
 • Bakfiets voor Ambachtenwerkplaats Piëzo door donatie Pelgrimshoeve

  (25-07-2017)

  Alle betrokkenen bij de Ambachtenwerkplaats van Piëzo zijn verheugd en dankbaar dat Stichting De Pelgrimshoeve een donatie heeft geschonken aan de werkplaats. Van deze donatie is een mooie bakfiets aangeschaft.

  Lees meer
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen op de Leidschendamse Rijweg

  (06-07-2017)

  In verband met werkzaamheden ten behoeve van het project Driemanspolder wordt op de Leidschendamse Rijweg een in- en uitrit voor bouwverkeer gemaakt. Bij de aansluiting van die in- en uitrit op de Leidschendamse Rijweg gaan tijdelijke verkeersmaatregelen gelden. Het gaat daarbij om een voorrangsregeling, een verplichte rijrichting en maximum snelheden.

 • Inbrekers gaan niet op vakantie

  (03-07-2017)

  Gaat u binnenkort op vakantie? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk. De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of dagjes uit gaan. Het is ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners regelmatig van huis zijn.

  Lees meer
 • Tweede wijziging verkeersbesluit oplaadpaal Wijnberg

  (29-06-2017)

  Besloten is in afwijking van het verkeersbesluit van 23 mei 2017 om (toch) twee parkeervakken op de rij parkeervakken ten noordwesten van de woningen Wijnberg 34 en 86 (locatie 108) aan te duiden als parkeervakken die uitsluitend bestemd zijn 'voor en gedurende het opladen van elektrische voertuigen'. Gebleken is namelijk dat de oplaadpaal in afwijking van eerdere aanwijzingen toch op die plaats kan worden geplaatst.

  Lees meer
 • Populieren Kruiswater

  (13-06-2017)

  Appartementen aan het Kruiswater kijken uit op een park met veel bomen. Deze bomen zijn hoog, waardoor ze het uitzicht belemmeren en licht uit de woningen nemen.

  Lees meer
 • Bloembakken geplaatst rond winkelcentrum

  (24-05-2017)

  Op dinsdag 23 mei heeft wethouder Marc Rosier de laatste van de in totaal 20 bloembakken opgehangen bij winkelcentrum Meerzicht. De bloembakken zullen tot in het najaar aan de lantaarnpalen bij de entrees en parkeerplaats van het winkelcentrum hangen om het aangezicht van het winkelcentrum op te vrolijken.

  Lees meer
 • Levendig en groen rondom station en Afrikaweg

  (23-05-2017)

  Wie in de toekomst Zoetermeer binnen komt vanaf de A12 of het station, belandt direct midden in een levendig en groen gebied. Een nieuw stadsdeel met 3500 nieuwe woningen en een aantrekkelijke mix van voorzieningen, kantoren, horeca en groen. De plannen hiervoor heeft het college op 22 mei aangeboden aan de gemeenteraad.

  Lees meer
 • Praat mee over Zoetermeer met nieuwe app

  (05-04-2017)
  logo Youmee

  Vanaf nu kunt u ook via een nieuwe app meepraten over de ontwikkelingen in de stad. Download Youmee (spreek uit joemie) en doe mee op uw smartphone, tablet of computer. Het gaat om een proef van twee jaar en het is een uitbreiding op de mogelijkheden die er al zijn om in gesprek te gaan met de gemeente zoals het samenspraakplatform doemee.zoetermeer.nl.

  Lees meer
 • Brug Kennemerland afgesloten

  (28-02-2017)

  De houten brug aan het Kennemerland is zodanig aangetast door houtrot dat de veiligheid niet meer kan worden gegarandeerd. De bestaande brug wordt dit jaar vervangen door een nieuwe brug.

  Lees meer
 • Inloopspreekuur over geld, schulden of werk

  (26-01-2017)

  Heeft u vragen over uw uitkering? Of komt u er niet uit met solliciteren? Wilt u taallessen volgen, of wilt u graag vrijwilligerswerk doen, maar u weet niet hoe? Kom dan naar het inloopspreekuur op een locatie bij u in de buurt.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert