Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Honderdste lid voor VBEL

  (21-01-2021)

  VBEL heeft als doel de om voor het aardgasvrij maken van Zoetermeer de belangen te behartigen van de bewoners van de Waterbuurt. Binnen een half jaar na oprichting heeft de vereniging nu meer dan 100 leden en dagelijks melden Waterbuurters zich aan als lid.

  Lees meer
 • Online voorlichting 'omgaan met stress' bij Piëzo

  (20-01-2021)

  Last van stress? In de gratis online bijeenkomst op dinsdag 26 januari geeft de trainer van Indigo Preventie praktische tips voor het omgaan met stress. Zo krijgt u inzicht in wat (on)gezonde stress is en wat het met u doet. En ook hoe u er zelf mee omgaat en wat u nog meer kunt doen om in balans te blijven.

  Lees meer
 • Doe mee met de workshop hand-lettering

  (20-01-2021)

  Een mooi handschrift is niet iets wat iedereen heeft van zichzelf. Maar het is geen voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de workshop Handlettering! Tijdens deze workshop leert u de fijne kneepjes van het 'schoonschrijven'. Met deze techniek kunt u later zelf thuis iets moois maken zoals een welkomstbord of een boodschap op het raam. Voor de workshop heeft u potlood, pen en papier nodig.

  Lees meer
 • Online hulp bij kleding repareren

  (20-01-2021)

  Heeft u hulp en advies nodig bij het repareren van kleding dan kan dit iedere maandag tussen 11.00-12.00 uur en iedere donderdag van 14.00-15.00 uur. Een ervaren vrijwilliger van de Ambachtenwerkplaats biedt hulp!

  Lees meer
 • Online bijeenkomst diëtiste voor senioren 'hoe blijf je fit en vitaal?'

  (19-01-2021)

  Hoe blijft u fit en vitaal? Zeker in deze tijd waarin u vaker thuis bent dan gewoon. De juiste voeding kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

  Lees meer
 • Energie besparen, stap voor stap

  (18-01-2021)

  Wilt u weten wat er in uw huis nodig is om (extra) energie te besparen? Tijdens de online bijeenkomst 'energie besparen' maakt u samen met ervaren energieconsulenten een rondgang door alle ruimtes in het huis. De focus ligt op energiebesparing in huis. Elke ruimte wordt uitvoerig besproken en zo komt u erachter wat u kunt doen om minder energie te verbruiken. In een uurtje bent u bijgepraat over slimme maatregelen die geld en comfort opleveren.

  Lees meer
 • Videoboodschap wijkwethouder Meerzicht

  (15-01-2021)

  Wijkwethouder Robin Paalvast heeft een nieuwjaarsboodschap voor de bewoners van Meerzicht opgenomen. U kunt deze videoboodschap hier bekijken.

  Lees meer
 • Wijkverkenning Meerzicht

  (15-01-2021)

  In de wijk Meerzicht startte de gemeente in 2019 een wijkverkenning. Laagdrempelige en open gesprekken met bewoners stonden hierbij centraal. Gesprekken zonder verwachtingen te creëren, maar wel om een goed idee te krijgen van hoe bewoners aankijken tegen hun directe woon- en leefomgeving. De uitkomsten van deze verhalen helpen de gemeente om kansen en knelpunten hierover in beeld te krijgen.

  Lees meer
 • Sport- en spelactiviteiten voor kinderen en jongeren

  (15-01-2021)

  Tijdens de lockdown blijft sporten heel belangrijk. De Krajicek Foundation heeft in samenwerking met de gemeente en 6 verenigingen een mooi programma georganiseerd op de 4 Zoetermeerse Krajicek Playgrounds, in Buytenwegh, Meerzicht, Palenstein en Oosterheem. Naast sport is ook gekozen voor een culturele activiteit, graffiti spuiten. Alle activiteiten zijn gratis en speciaal bedoeld voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar.

  Lees meer
 • Voorlezers gezocht voor VoorleesExpress

  (05-01-2021)

  Draag je graag bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen? Lijkt het jou leuk om voorlezen te introduceren bij een gezin? En wil jij je 20 weken hiervoor inzetten? Meld je dan aan als voorlezer!

  Lees meer
 • Kussens gemaakt en bezorgd als steuntje in de rug voor zorgmedewerkers

  (21-12-2020)

  Zorgmedewerkers van verschillende zorglocaties in Zoetermeer ontvingen handgemaakt kussens als 'steuntje in de rug' van Zoetermeerders.

  Lees meer
 • Geef inbrekers geen kans tijdens donkere dagen

  (10-12-2020)

  De dagen zijn weer korter en donkerder. Nu in de coronatijd zijn we nog meer thuis. Toch zien inbrekers kans om ongezien toe te slaan. Ook in tuinhuisjes en schuurtjes. Wat kunt u doen? Zorg voor licht en zicht!

  Lees meer
 • Maatschappelijke initiatieven in beeld: Speelgoedbank IKROS

  (01-12-2020)

  Inwoners hebben regelmatig ideeën over hoe hun stad nog mooier, beter of leuker kan worden. Sommige bewoners nemen ook actie naar aanleiding van deze ideeën en zo ontstaan maatschappelijke initiatieven. Deze keer lichten we Speelgoedbank IKROS uit. We interviewden hiervoor de voorzitter van de speelgoedbank, Ronald Offers.

  Lees meer
 • Nu ook Studieplekken in Meerzicht

  (30-11-2020)

  Bij het project Studieplekken kunnen kinderen vanaf groep 4 tot en met de 1e klas van het Voortgezet Onderwijs terecht om ondersteuning te krijgen bij het leren of het maken van huiswerk. Er is veel vraag naar studiebegeleiding voor kinderen.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (30-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Zangcadeau, een 'vrolijke noot' aan huis

  (11-11-2020)

  Het Zangcadeau: een muzikaal cadeau voor mensen die vanwege corona thuis blijven en wel een 'vrolijke noot' kunnen gebruiken. Een Zangcadeau is een zanger die verzoeknummers komt zingen bij u thuis of bij u voor de deur. Uiteraard met in achtneming van de anderhalve meter.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt Meerzicht

  (22-10-2020)

  De nieuwe burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen was donderdag 22 oktober op kennismakingsbezoek in de wijk Meerzicht. Wijkregisseur Marianne van Reek nam de burgemeester mee voor een tour door de wijk, die al fietsend en lopend plaatsvond.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt de Zoetermeerse wijken

  (08-10-2020)

  De op 1 oktober gestarte burgemeester Michel Bezuijen brengt de komende weken een bezoek aan alle Zoetermeerse wijken. Tijdens deze bezoeken wordt hij bijgepraat over de stad Zoetermeer, alle ontwikkelingen en ontmoet hij inwoners en ondernemers. In deze coronatijd de manier om op een veilige wijze kennis te maken met de stad en haar inwoners.

  Lees meer
 • Verbeteren dijk van Voorweg en Vlamingstraat

  (16-09-2020)

  De komende periode verbetert het hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Voorweg/Vlamingstraat in Zoetermeer en de Wilsveen in Leidschendam-Voorburg. De dijken moeten veilig zijn, zodat u ook in de toekomst droge voeten houdt. In Zuid-Holland hebben we te maken met bodemdaling. De dijk aan de Voorweg en Wilsveen is onderzocht en moet over de gehele linie verhoogd worden. Meer informatie en het filmpje over het project, vindt u op de website van Rijnland: rijnland.net.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert