Heeft u een laag inkomen? De gemeente biedt samen met zorgverzekeraar Menzis een gemeentepolis aan voor inwoners met een laag inkomen. Als gemeente betalen we in sommige gevallen mee aan uw premie waardoor u tegen lagere kosten toch een goede zorgverzekering heeft. U kunt tot en met 31 december overstappen via www.gezondverzekerd.nl/zoetermeer(externe link) en besparen op uw zorgverzekering.

Wanneer komt u in aanmerking?

Dankzij de collectieve zorgverzekering hebben mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum een financiële zorg minder. Op www.zoetermeer.nl/bijstandsnormen staan de inkomensgrenzen per leeftijd en gezinssituatie. Zo kunt u zelf zien of u in aanmerking komt.

Voor iedereen een passende verzekering

U kunt kiezen uit verschillende pakketten. Heeft u weinig tot geen zorgkosten? Dan kunt u denken aan de BasisVoordelig polis. Als u juist hoge zorgkosten verwacht in 2024 kunt u kiezen voor de uitgebreide GarantVerzorgd polissen met verschillende aanvullende verzekeringen.

Wilt u ook overstappen?

U kunt overstappen tot en met 31 december 2023. Bekijk en vergelijk welk pakket het beste bij u past op www.gezondverzekerd.nl/zoetermeer(externe link) of neem contact op met de klantenservice van Menzis via 088-222 4080.

Hulp nodig? Kom naar een spreekuur

U kunt ook langskomen tijdens een van de speciale spreekuren. Hier beantwoorden we al uw vragen en helpen we u met het aanmelden of online overstappen. Deze spreekuren zijn in het Stadhuis-Forum (Stadhuisplein 1) op de volgende data:

Donderdag 14 december9.00-12.00Zaal 3

Aanmelden

Meld u vooraf aan via czmonline@zoetermeer.nl met als onderwerp Inloopspreekuur. Geef aan welk spreekuur u wilt bezoeken. Vergeet niet om uw ID-bewijs of paspoort, bankrekeningnummer (IBAN) en uw oude zorgpolis mee te nemen als u naar een spreekuur komt. Wilt u uw gezin meeverzekeren? Neem dan de BSN-nummers van uw gezinsleden mee.