De gemeente biedt samen met zorgverzekeraar Menzis een gemeentepolis aan voor inwoners met een laag inkomen. Als gemeente betalen we in sommige gevallen mee aan uw premie waardoor u tegen lagere kosten toch een goede zorgverzekering heeft. U kunt tot en met 31 december 2021 overstappen via www.gezondverzekerd.nl/zoetermeer en besparen op uw zorgverzekering.

Een zorg minder

Dankzij de gemeentepolis hebben mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum een financiële zorg minder. Via www.zoetermeer.nl/bijstandsnormen ziet u de inkomensgrenzen per leeftijd en per gezinssituatie. Uw inkomen van nu telt. Dus is uw inkomen door corona tijdelijk op 120% van het sociaal minimum? Ook dan kunt u dit jaar mee doen. Zoekt u meer informatie over de gemeentepolis? Kijk dan bij het product Gemeentepolis

Voor iedereen een passende verzekering

U kunt kiezen uit 4 polissen. Heeft u veel zorg nodig? Dan kunt u kiezen uit 2 GarantVerzorgd polissen met aanvullende verzekering en een uitgebreidere dekking. Ook is het mogelijk om het eigen risico van € 385,- mee te verzekeren. Dan hoeft u eventuele kosten die onder het eigen risico vallen niet zelf te betalen. De BasisVoordelig polis is ideaal voor mensen met lage zorgkosten. U kunt hierbij kiezen uit 2 verschillende aanvullende verzekeringen. Maak uw keuze op basis van uw verwachte zorgkosten en de vergoedingen die de verzekering biedt.

"Ik vind het belangrijk dat wij voor mensen met een smalle beurs een uitstekende zorgverzekering aanbieden met prima dekking. De gemeente betaalt mee en neemt met dit aanbod een financiële zorg van mensen met een laag inkomen weg. Dit kan ook helpen nu er door corona meer mensen zijn met een laag inkomen", vertelt wethouder Groeneveld. 

Wilt u ook overstappen?

U kunt overstappen tot en met 31 december 2021. Bekijk en vergelijk welke polis het beste bij u past op www.gezondverzekerd.nl/zoetermeer of bel met de klantenservice van Menzis via 088 - 222 4080.

Lees alle informatie ook in het product Gemeentepolis