Met een druk op de confettiknop gaf projectwethouder Margreet van Driel op vrijdag 8 oktober 2021 het officiële startsein voor de bouw van 218 woningen aan de Martin Luther Kinglaan in Zoetermeer. Ruim 150 toekomstige bewoners kwamen bij elkaar om dit feestelijke moment te vieren én kennis te maken met elkaar.

'Deze 218 duurzame woningen met Engelse uitstraling leveren een grote bijdrage aan de ruim 900 woningen in Zoetermeer die momenteel in aanbouw zijn of waarvan de bouw dit jaar nog start’, zegt wethouder Van Driel, 'Het past bij de ambitie van de stad om in de komende 10 tot 15 jaar minimaal 700 woningen per jaar te bouwen en dat is hard nodig.'

King's Park

Ontwikkelaar Kieboom & Van Wezel en Ballast Nedam zijn in september 2021 op de kavel aan de Martin Luther Kinglaan gestart met de bouw van de 218 huur- en koopwoningen. Het project bestaat uit 41 eengezinswoningen en 177 appartementen. Van de 93 koopwoningen is het merendeel inmiddels verkocht. Eind dit jaar start de verhuur van de 125 huurwoningen, waarvan er 54 worden verhuurd in het midden huur segment.

Fasering bouw

Het project wordt gefaseerd gerealiseerd van Noord naar Zuid. De bouw is gestart aan de zijde van de Burgemeester Middelberglaan en eindigt aan de zijde van de Florence Nightingalelaan. Het realiseren van heel King's Park duurt naar verwachting 2,5 jaar.

Hondenuitrenplek

Met de gemeenteraad is afgesproken dat onderzocht wordt of nabij de Martin Luther Kinglaan een hondenuitrenplek kan komen. Op dit moment is de gemeente in afwachting van toestemming van Rijkswaterstaat, de eigenaar van de grond langs de HSL aan de kant van de Martin Luther Kinglaan. Als er toestemming is worden de omwonenden uitgenodigd om mee te denken over de inrichting van de hondenuitrenplek.

Over King's Park

Meer informatie over de woningbouw aan de Martin Luther Kinglaan is te vinden op www.zoetermeer.nl/martinlutherkinglaan en op de website van de ontwikkelaar www.kingspark.nl.