Wijk en Agent Samen (WAS)

Home > Inwoners > Wijk en Agent Samen (WAS)

Wijk en Agent Samen (WAS)

logo Wijk en Agent SamenIn iedere wijk in Zoetermeer is een WAS-team actief. In deze teams werken buurtbewoners en wijkagenten samen. Zij surveilleren op reguliere basis samen in de wijk om een oogje in het zeil te houden en misstanden te signaleren. Ook als er geen speciale surveillanceavonden zijn, zijn de WAS-leden alert op misstanden. Daarnaast zijn zij aanspreekpunt voor bewoners die onraad ruiken of iets verdacht signaleren. WAS-teams doen ook, indien nodig, mee aan gemeente brede projecten, zoals de grote controleacties van de RandstadRail en het burgerinitiatief '1DagNiet' om woninginbraken tegen te gaan.

Meedoen met WAS?

WAS kan altijd nieuwe leden gebruiken. Wilt u actief bijdragen aan een veilige wijk, meld u dan aan. Dat kan via de websites van de individuele wijkteams. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om bij wijze van proef een keer vrijblijvend mee te lopen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende teams.

WAS-teams

Rokkeveen

Noordhove-Seghwaert

Driemanspolder en Meerzicht

Oosterheem

Buytenwegh

Dorp

• www.was-teamdorp.nl

Zie ook:

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Het is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Er wordt ingezet op zowel preventie als opgetreden wanneer dat nodig is. De gemeente betrekt ook haar inwoners om ervoor te zorgen dat Zoetermeer een leefbare en veilige stad is en blijft. Meer informatie over veiligheid in Zoetermeer vindt u op www.zoetermeerveilig.nl.

bord 'Attentie Buurtpreventie. In deze wijk werken Wijk en Agent Samen.'