Wat is 14 079?

Home > Inwoners > Wat is 14 079?

Wat is 14 079?

De gemeente Zoetermeer heeft een verkort algemeen telefoonnummer: 14 079. Het is een 5-cijferig telefoonnummer: 14 plus het netnummer van de gemeente 079. U hoeft dus geen extra 0 of nog een netnummer ervoor te kiezen. Dit nummer kunt u ook met uw mobiele telefoon bellen.

Meest gestelde vragen over 14 079

Waarvoor kan ik 14 079 bellen?

U belt dit nummer als u vragen heeft aan de gemeente.

Kijkt u ook op onze website www.zoetermeer.nl. Hier kunt u veel producten en diensten online aanvragen. Ook kunt u online afspraken regelen via www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

Hoe lang duurt het voordat ik iemand aan de telefoon krijg?

Als u 14 079 belt, krijgt u een keuzemenu. Nadat u een keuze gemaakt heeft, wordt u doorverbonden met een medewerker van het Gemeentelijk Informatie Punt.

Wat hoor ik in het hoofdkeuzemenu en welke keuzes kan ik maken?

Welkom bij de gemeente Zoetermeer.

Voor al onze dienstverlening, kunt u ook terecht op onze website www.zoetermeer.nl.

Er volgt nu een keuzemenu met 5 opties.

  • Wilt u een vraag of wilt u een melding openbare ruimte maken over uw leefomgeving. Toets 1.
  • Heeft u een vraag over afvalinzameling, grofvuil, Zelfbrengdepot of ongediertebestrijding. Toets 2.
  • Heeft u een vraag over ondernemen aan het ondernemershuis of over de tijdelijke overbruggingsregeling. Toets 3.
  • Voor overige vragen. Toets 4. U wordt dan doorverbonden met de klantadviseurs van het Gemeentelijk Informatie Punt.
  • Toets 5 als u dit bericht nogmaals wilt beluisteren.

Krijg ik wel meteen het goede antwoord als ik naar het algemene nummer bel in plaats van naar een doorkiesnummer? Hoe kan ik iemand spreken van een afdeling?

Onze medewerkers zijn goed opgeleid. Zij kunnen de meeste (telefonische) vragen direct beantwoorden. Is uw vraag ingewikkelder? Dan maakt de medewerker voor u een contactverzoek. Iemand van de afdeling neemt dan contact met u op om uw vraag te beantwoorden. Meer informatie kunt u ook vinden in onze servicenormen.

Wanneer is 14 079 bereikbaar?

Het telefoonnummer 14 079 is 5 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. Voor spoedmeldingen over de openbare ruimte kunt u ook buiten kantoortijden bellen naar 14 079, 24 uur per dag/7 dagen per week.

Wat kost bellen met 14 079?

14 079 is een gewoon, vast nummer. De kosten voor het bellen naar vaste nummers hangen af van het abonnement dat u heeft afgesloten.

Kan ik 14 079 bellen met een mobiele telefoon?

Ja. 14 079 werkt ook als u mobiel belt. Het nummer moet echter wel per provider geactiveerd worden. Als u 14 079 niet met uw mobiele telefoon kunt bellen, neem contact op met uw provider.

Kan ik 14 079 ook bellen met internettelefonie?

Ja, meestal wel. Via enkele providers is het (nog) niet mogelijk om 14 079 te bellen. U krijgt dan een ingesprektoon, of u hoort helemaal niets. Als dat zo is, neem dan contact op met uw provider.
Tip: u kunt voor het nummer een *# (sterretje en hekje) dus *#14079 intoetsen.

Ik kan 14 079 niet bellen vanaf mijn werk. Hoe kan dat?

Veel bedrijven hebben een eigen telefoonnetwerk met doorkiesnummers. Om 'naar buiten' te kunnen bellen moet u mogelijk eerst een 0 toetsen. Werkt dit niet? Dan kan het zijn dat de beheerder van het bedrijfsnetwerk nummers heeft geblokkeerd die met een 1 beginnen. Neem hiervoor contact op met de telefoniebeheerder van uw bedrijf.

  • In sommige bedrijven zijn alle telefoonnummers die beginnen met een '1' geblokkeerd. U kunt dan 14 079 niet bellen. Dit kan alleen worden opgelost door de telefoniebeheerder of leverancier van de bedrijfscentrale.
  • Met een zakelijke mobiele telefoon kan het zijn dat u eerst een '0' moet kiezen of een speciale code moet invoeren voor u een buitenlijn kunt bellen. Dit geldt dan ook voor 14 079.
  • Als uw provider nog niet is aangesloten op het 14 079-netwerk. Is dit het geval? Neem dan contact op met uw provider.
  • Als u vanuit het buitenland belt, bel dan naar telefoonnummer 0031-79 346 8004.

Worden telefoongesprekken opgenomen?

Telefoongesprekken kunnen soms worden opgenomen voor trainingsdoeleinden. Deze gesprekken worden alléén gebruikt om onze medewerkers op te leiden.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.