Waaks!

Home > Inwoners > Waaks!

Waaks!

Waaks! bundelt krachten met WhatsApp buurtpreventie

Zoetermeer bundelt de krachten van project Waaks! en WhatsApp Buurtpreventie voor een veilige buurt. WhatsApp Buurtpreventie kent het afgelopen jaar een enorme groei. In Zoetermeer zijn 150 WhatsApp-groepen actief. Het is een modern middel, waarbij buurtbewoners berichten over veiligheid in hun buurt direct en snel met elkaar kunnen delen.

Bij het project Waaks! letten hondenbezitters extra op tijdens hun wandeling door de buurt. Veel van hen zijn lid van een WhatsApp Buurtpreventiegroep. De gemeente vraagt de andere deelnemers zich ook aan te melden via www.wabp.nl. Zo kunnen zij rechtstreeks hun buurtbewoners informeren en waarschuwen. Bij verdachte situaties bellen zij 112.

Heterdaadkracht

Om de mogelijkheden van WhatsApp Buurtpreventie verder te vergroten is door de gemeente en de politie in september het project Heterdaadkracht gestart. Dit project houdt in dat de politie via WhatsApp aan buurtbewoners vraagt uit te kijken naar dader(s) bij heterdaad woninginbraken en andere delicten met grote impact. De beheerders van de WhatsApp-buurtpreventiegroepen ontvangen vanuit de politie berichten die specifiek voor hun buurt zijn bestemd. Zij kunnen deze berichten vervolgens doorsturen in hun eigen WhatsApp-groep. Je kunt hierdoor snel en direct de bewoners bereiken. En snelheid is erg belangrijk bij heterdaad. Op deze manier wordt de pakkans vergroot en maken gemeente, politie en bewoners Zoetermeer nog veiliger.

Nieuwsbrief Waaks!

Door deze ontwikkeling en de opkomst van WhatsApp Buurtpreventie stopt de nieuwsbrief Waaks!, die deelnemers periodiek ontvingen. Nieuws over veiligheid en andere veiligheidsinitiatieven zoals Wijk en Agent Samen vindt u op zoetermeerveilig.nl.