Wmo - Wat zijn geen Wmo-hulpmiddelen?

Home > Inwoners > Vraag en antwoord > Wmo - Wat zijn geen Wmo-hulpmiddelen?

Wmo - Wat zijn geen Wmo-hulpmiddelen?

Antwoord:

Voor onderstaande hulpmiddelen kunt u géén melding doen bij de gemeente:

Bril
Deze kunt u zelf kopen. Bent u aanvullend verzekerd? Dan krijgt u mogelijk een deel van de kosten vergoed. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekering.

Hoog-laag bed
Hiervoor neemt u contact op met uw zorgverzekering.

Hulpmiddelen die tijdelijk geleend kunnen worden van de thuiszorgwinkel. Bijvoorbeeld: een bedverhoger, een po-stoel, krukken, douche-stoel*.
Dit kunt u zelf regelen bij een thuiszorgwinkel.

*Heeft u geen ruimte voor een losse douchestoel? Of kunt u de douchestoel niet zelf verplaatsen? Dan heeft u een douchestoel nodig die die aan de muur gemonteerd moet worden. Hiervoor kunt u wel een Wmo melding bij de gemeente doen.

Korset

Medische kosten
Deze moet u zelf betalen. Bent u aanvullend verzekerd? Dan krijgt u mogelijk een deel van de kosten vergoed. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekering.

Orthesen / prothesen

Revalidatie

Rollator

Verhoogde toiletpot

Verpleging aan thuis

Wandbeugels

Wandelstok

(Warme) maaltijdservice
Dit kunt u zelf regelen. Bijvoorbeeld via Apetito of Palet Welzijn. U kunt ook kijken op de Zoetermeerwijzer voor aanbieders van maaltijden.

Stuur door