Home > Inwoners > Vraag en antwoord > Openbare voorzieningen - Na een hevige regenbui blijft er water op straat staan. Wat doet de gemeente hieraan?

Antwoord:

Door klimaatverandering neemt het aantal extreme regen- en onweersbuien toe in Nederland. Dit noemen we “piekbuien”. Tijdens een piekbui valt in een zeer korte periode zoveel water dat het riool dit niet meteen kan verwerken. Het water blijft hierdoor langer op straat staan. Meestal loopt het water na een korte periode alsnog weg.

De putten worden 1x per jaar onderhouden en schoongemaakt. Dit is voldoende om het water snel weg te laten lopen.

Wilt u een melding maken van een verstopte put in de straat? Kijk op de webpagina Melding Woon- en leefomgeving (openbare ruimte).

Meer vragen over woon- en leefomgeving.

Stuur door