Geldzaken - Ik heb een aanvraag voor hulp bij schulden gedaan en een voorintake gehad. Wat nu?

Home > Inwoners > Vraag en antwoord > Geldzaken - Ik heb een aanvraag voor hulp bij schulden gedaan en een voorintake gehad. Wat nu?

Geldzaken - Ik heb een aanvraag voor hulp bij schulden gedaan en een voorintake gehad. Wat nu?

Antwoord:

Stap 1

Als uw aanvraag voor hulp bij schulden is goedgekeurd en u heeft een voorintake gehad, dan krijgt u een vaste consulent toegewezen. Deze consulent neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. In deze afspraak gaat u samen met uw consulent een plan van aanpak maken om uw schulden af te gaan lossen. 

Stap 2

Na de gesprekken en het opstellen van het plan van aanpak moet de balans tussen het inkomen en de uitgaven goed geregeld worden. Dit duurt meestal een half jaar of langer. Als uw inkomsten en uitgaven overzichtelijk en goed geregeld zijn, maakt u samen met uw consulent afspraken over te treffen regelingen.

Stap 3

Als de afspraak over een regeling besproken is door u en uw consulent, dan neemt uw consulent contact op met de schuldeisers om de regeling voor te stellen. Dit houdt in dat er samen met de schuldeisers gekeken wordt naar een betalingsregeling.

Als de schuldregeling niet lukt, moet u naar de rechter om te kijken of er een andere oplossing is. Dit is het wettelijke traject en heet "Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp)".
 

Laatst gewijzigd

08-09-2016

Gerelateerde producten

Stuur door