Veteranenavond 2018

Home > Inwoners > Veteranenavond 2018

Veteranenavond 2018

Zaterdag 30 juni 2018

Tijdens de 13e Veteranenavond op zaterdag 30 juni bedankt Zoetermeer haar veteranen voor hun inzet voor de vrede. Bent u er ook bij? Het belooft een feestelijke avond te worden met een uitgebreid programma, waaronder een defilé van historische en moderne militaire voertuigen.

Programma

18.30 uur - Start defilé vanaf de Buytenparklaan
18.45 uur - Optreden Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee
19.30-19.45 uur - Voertuigen arriveren op de Markt. Aansluitend speech van burgemeester Aptroot.
19.45 uur - Static show en mogelijkheid om de voertuigen te bezichtigen

Route defilé

Vlaggen als eerbetoon

Woont u langs de route? Dan vragen wij aan u om tijdens Veteranendag de Nederlandse vlag uit te steken als eerbetoon aan de veteranen.

Activiteiten op de Markt

Op de Markt is er tijdens deze avond genoeg te doen voor jong en oud. Kinderen kunnen deze avond geschminkt worden en diverse militaire uniformen en hoofddeksels passen. Daarnaast treedt het Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee op.

Over de Veteranendag

Ieder jaar vieren we in Nederland op de laatste zaterdag in juni de Veteranendag. Tijdens deze dag staan we stil bij de inzet van Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld. Veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en missies, van de Tweede Wereldoorlog tot nu. Zij zijn te herkennen aan een speciaal veteraneninsigne. Maatschappelijke erkenning, herkenning en waardering voor hun inzet staat deze dag centraal. Zoetermeer organiseert de Veteranenavond vanaf 18.30 uur om iedereen de gelegenheid te geven overdag de Veteranendag in Den Haag te bezoeken.

Foto's Veteranenavond

Tijdens de Veteranenavond worden er foto's gemaakt. Deze kunnen we volgend jaar gebruiken voor de volgende aankondiging van de Veteranenavond. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, neem dan contact met ons op via 14 079.

Afgelopen jaar maakte fotografe Patricia Munster foto's van de avond.
Bekijk hier een foto-impressie van de avond in 2017.