Maak uw buurt veiliger met een Buurt Whatsapp

Home > Inwoners > Veilig wonen > Maak uw buurt veiliger met een Buurt Whatsapp

Maak uw buurt veiliger met een Buurt Whatsapp

Een Buurt WhatsApp is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht. Het doel van een Buurt WhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een Buurt WhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Bord met tekst: Alarm Wabp - Attentie WhatsApp Buurt PreventieMet het melden van verdachte situaties in een Buurt WhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.

Start een WhatsApp-buurtpreventiegroep

Wilt u voor uw buurt of straat zelf een groep starten? Dan vragen wij u deze groep aan te melden bij de gemeente. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar buurtpreventie@zoetermeer.nl. U kunt dan ook een gratis buurpreventiebord en -stickers aanvragen. Onderaan deze pagina vindt u tips en spelregels van de politie voor het gebruik van een buurt WhatsApp-groep.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Buurtpreventie.

Te downloaden:

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Het Stadhuis is gesloten:

  • maandag 24 mei