Veilig wonen

Home > Inwoners > Veilig wonen

Veilig wonen

De gemeente maakt samen met politie en woningcorporaties een vuist tegen woninginbraken. Met een gezamenlijk plan van aanpak willen zij het aantal woninginbraken in Zoetermeer flink verlagen.

 • Wilt u weten wat u zelf kunt doen aan inbraakpreventie?

 • Plan van Aanpak Woninginbraken

  Naast de materiële en emotionele schade, tast een inbraak het veiligheidsgevoel van inwoners in negatieve zin aan. Daarom vallen woninginbraken, net als overvallen, straatroof en geweld onder de noemer 'high impact crimes'.

  Lees meer
 • Tips tegen woninginbraak

  De gemeente en politie maken een vuist tegen woninginbraak. Zij vragen ook inwoners mee te doen door met eenvoudige maatregelen hun huis beter te beveiligen. Hoewel de woninginbraakcijfers zijn gedaald, is iedere inbraak er een te veel.

  Lees meer
 • Maak uw buurt veiliger met een Buurt Whatsapp

  Een Buurt WhatsApp is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht. Het doel van een Buurt WhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een Buurt WhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

  Lees meer
 • Zoetermeerveilig.nl

  Veilig wonen is een onderdeel van Zoetermeerveilig.nl.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.