Veilig stappen in Zoetermeer

Home > Inwoners > Veilig stappen in Zoetermeer

Veilig stappen in Zoetermeer

Uitgaan is leuk! Voor jong èn oud. Zoetermeer heeft diverse uitgaansgelegenheden waar mensen graag komen om elkaar te ontmoeten, te dansen en onbezorgd plezier te maken. Agressie, vernieling en andere problemen komen helaas ook voor in het uitgaansleven.

 • Projectgroep Veilig Stappen

  Om het uitgaan in Zoetermeer veiliger te maken, is de projectgroep Veilig Stappen opgericht. De projectgroep bestaat uit horecaondernemers, een gemeentelijke projectleider, de veilig stappen coördinator vanuit de politie en een vertegenwoordiger van Koninklijke Horeca Nederland.

  Lees meer
 • Portiersoverleg

  Zoetermeer kent een structureel overleg tussen Zoetermeerse horecaportiers en de politie. Duidelijke afspraken over hoe portiers dienen te handelen bij verschillende strafbare feiten in en rond de horecagelegenheden komen een efficiënte aanpak van uitgaanscriminaliteit ten goede.

 • Extra politie inzet

  De politie houdt minimaal één maal per maand een Veilig Stappenactie. Dit betekent dat extra politie wordt ingezet in het uitgaansgebied. De politie pakt daarbij diverse vormen van overlast aan, zoals wildplassen, zwartrijden en vernielingen.

 • Cameratoezicht Stadhuisplein

  Een van de ideeën die uit het Veilig Stappen overleg is gekomen is de plaatsing van camera's op en rondom het Stadhuisplein. Het cameratoezicht is gestart in 2012 en duurt in ieder geval tot en met 2018. Het gaat om vijf camera's die gericht zijn op het openbaar gebied aan het Stadhuisplein, Theaterplein, Oostwaarts, Zuidwaarts en de Amsterdamstraat. De beelden worden live uitgekeken bij de politie. Hierdoor kan de politie snel ingrijpen bij een dreigende situatie en kan het achteraf als bewijslast dienen.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.