Trouwen in Zoetermeer

Home > Inwoners > Trouwen in Zoetermeer

Trouwen in Zoetermeer

Uw trouwdag is één van de mooiste dagen in uw leven. Waarom zou u deze dag niet vieren in Zoetermeer? Onze stad biedt veel mogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken.

Elk jaar kiezen ongeveer 400 paren voor een trouwdag in de gemeente Zoetermeer. De oude kern van wat vroeger het boterdorp Zoetermeer was, ademt een sfeer van traditie en romantiek. Voor wie iets anders wil, vormt modern Zoetermeer met zijn eigentijdse architectuur een heel verrassende achtergrond voor een feestelijke dag. Of wat dacht u van een fotoreportage in natuurgebied het Noord Aa aan de rand van de stad?

U kunt telefonisch uw trouwdatum en locatie aan ons doorgeven. Doet u dit alleen als alles vaststaat. Als u de trouwdatum wilt annuleren, ongeacht de reden, bent u kosten verschuldigd.

 • Trouwen of geregistreerd partnerschap

  Huwelijksvormen

  U kunt kiezen voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Beide regelen de juridische kant van het samenleven van zowel een man met een vrouw als van twee mensen van gelijk geslacht.

  Lees meer
 • Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap (voorheen ondertrouw)

  Wanneer u van plan bent om te gaan trouwen moet u eerst melding doen van uw voorgenomen huwelijk in de huwelijksgemeente. Dit kan alleen als bekend is op welke datum de ceremonie plaats zal vinden. Hoe u dit regelt leest u op de pagina Trouwen.

  Lees meer
 • Trouwambtenaar

  Het is mogelijk om uw voorkeur aan te geven voor een trouwambtenaar. U kunt kiezen uit onze speciaal geselecteerde trouwambtenaren. Om uw keuze makkelijker te maken, stellen zij zichzelf graag persoonlijk aan u voor.

  Lees meer
 • Trouwlocaties

  Commissiezaal Stadhuis

  In het Stadhuis kan getrouwd worden in de Commissiezaal. Ook is er een aantal commerciële trouwlocaties. Keuze genoeg. Om uw keuze makkelijker te maken, hebben wij alle locaties voor u verzameld.
  Overzicht trouwlocaties

 • Kosten en tijdstippen

  Kosten en tijdstippen

  In het Stadhuis kunt u van maandag tot en met zondag tussen 9.00 uur en 23.00 uur trouwen, behalve op de dagen dat het Stadhuis gesloten is.

  Lees meer
 • Meer informatie nodig?

  Misschien staat het antwoord op uw vraag in het overzicht van veelgestelde vragen.

  Lees meer

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.