Stille en enge plekken

Home > Inwoners > Stille en enge plekken

Stille en enge plekken

sfeerfoto van stille, enge plek (laantje met bomen en mist)Gemeente pakt stille en enge plekken aan

Voelt u zich weleens onveilig op straat? Als u bijvoorbeeld door een donker fietstunneltje fietst of 's avonds naar huis loopt. Kent u zo'n stille of enge plek? Laat het ons weten.

U kunt u tot en met 31 januari 2019 stille en enge plekken aanmelden via het melding, klacht, bezwaar, vraagformulier.

Dit jaar zijn 14 plekken aangepakt. Op deze plekken heeft de gemeente extra verlichting geplaatst of is de bestaande verlichting aangepast. Kijk op de kaart om te zien welke stille en enge plekken wij de afgelopen jaren hebben aangepakt.

De gemeente kan geen plekken aanpakken die in particulier bezit zijn (bijvoorbeeld achterpaden) en stimuleert dan ook de bewoners om zelf actie te ondernemen door onder meer een lamp te bevestigen op hun schuur.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Met projecten als WAS (Wijk en Agent Samen), WhatsApp Buurtpreventie en de grote controleacties op de RandstadRail probeert de gemeente de veiligheid in de stad te vergroten. Daarnaast geeft de gemeente tips hoe u zelf uw veiligheid kunt vergroten.

Meer informatie op: www.zoetermeerveilig.nl.