Stille en enge plekken

Home > Inwoners > Stille en enge plekken

Stille en enge plekken

Gemeente pakt stille en enge plekken aan

Voelt u zich weleens onveilig op straat? Als u bijvoorbeeld door een donker fietstunneltje fietst of 's avonds naar huis loopt. Kent u zo'n stille of enge plek? Laat het ons weten.

Via het melding, klacht, bezwaar, vraagformulier kunt u tot en met 31 januari 2019 stille en enge plekken aanmelden.

2018

Voor de aanpak van stille en enge plekken in 2018 hebben bewoners 12 plekken aangemeld. Hiervan worden 10 plekken aangepakt omdat er sprake is van slechte of weinig verlichting. Dit wordt opgelost door het (bij)plaatsen van lichtmasten, het verplaatsen van lichtmasten of het bijplaatsen of vervangen van armaturen. De gemeente pakt twee plekken niet aan omdat er onder andere een alternatieve route beschikbaar is.

Kijk op de kaart om te zien welke stille en enge plekken wij de afgelopen jaren hebben aangepakt.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Met projecten als WAS (Wijk en Agent Samen), WhatsApp Buurtpreventie en de grote controleacties op de RandstadRail probeert de gemeente de veiligheid in de stad te vergroten. Daarnaast geeft de gemeente tips om zelf uw veiligheid te vergroten.

Voor meer informatie: www.zoetermeerveilig.nl.